Nu hoppas vi på 2021
Linda Svensson. Foto: Annika af Klercker
Ur temat Coronakrisen
Ledare OM 2020

Nu hoppas vi på 2021

Inte många veckor kvar nu av det förfärliga året 2020. Det är lätt att blicka in i nästa år i moll, men vi måste ändå tro att 2021 är året då det vänder!

Publicerad 14 december 2020

Vilket skitår vi har haft va? När kramade du till exempel din gamla släkting senast? Pandemin har sannerligen påverkat både privat- och arbetsliv. Konferenser har ställts in. Mässor och julfester likaså. Hotell- och restaurangbranschen är hårt åtgången.

Häromdagen ringde en nära vän till mig. Hon var i chock. Företaget hon jobbat på i många år ska läggas ned. De klarade inte pandemin, ens med permitteringar. En annan kompis har precis återhämtat sig från en, tack och lov lindrig, covidinfektion.

Det är nära och det är påtagligt. Det är inget man bara läser om och lever vidare. Vi har ju ändå klarat oss hyggligt, mina vänner och jag.
Det finns de som har lidit betydligt värre. Människor som faktiskt inte vet om de klarar hyran nästa månad. För dem är julen med alla utgifter varken fröjdefull eller fridfull. Det finns också de som saknar en närstående, anhöriga till dem som viruset tog.

Nej, det här blir ingen vanlig jul för någon, men allra minst för dem.
Det är lätt att blicka in i 2021 i moll. Men vi måste ändå tro att det är året då det vänder. Ett covidvaccin känns inte längre avlägset.

Människors uppdämda behov av att träffas kommer ge branschen ett uppsving och hotell- och ­restaurangpersonal kommer bli högvilt för arbetsgivarna. Det är vad jag hoppas och tror. Så välkommen 2021 – du är efterlängtad!

Ingår i temat: Coronakrisen 171 artiklar

Alla artiklar i temat (168 till)
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här