Ur temat Coronakrisen
Fokus FACKET OCH PANDEMIN

Ett tufft år för förtroendevalda

Krisåret 2020 har slagit hårt mot hotell- och restaurangbranschen och dess anställda. Även mot HRF:s förtroendevalda. På Scandic Malmen i Stockholm splittrades HRF-klubben, men har precis återuppstått.

Publicerad 7 april 2021
Ett tufft år för förtroendevalda
HRF-klubben på Scandic Malmen har återuppstått och ska ha sitt första årsmöte. Foto: Marc Femenia

Det är en gråmulen dag i Stockholm. Utanför Scandic Malmen stressar människor förbi med nedböjda huvuden.
Men i konferens­rummet Söder är stämningen god, det är första årsmötet för den återuppståndna HRF-klubben på hotellet.

Ordförande Klas Lennartsson är den ende i styrelsen som är kvar.
– Vi bildade vår klubb för runt två år sedan. Men i somras fick de andra i styrelsen sluta, så det var bara jag kvar.
Dagens möte är resultatet av Klas idoga arbete för att få ihop en ny styrelse.

Hector Sepulveda. Foto: Marc Femenia

Hector Sepulveda och Andres Cano är nya i styrelsen.
– Jag har varit medlem länge, men har inte varit aktiv förut. Men Klas frågade och jag sade ja, säger Hector Sepulveda som jobbar på fastighetsavdelningen tillsammans med Klas.

Planen är att de alla ska gå olika fackliga utbildningar så snart som möjligt.
– Så fort de sätter i gång igen, säger Klas.

Klas Lennartsson. Foto: Marc Femenia

Han säger att det känns viktigt att det finns en fackklubb på arbetsplatsen.
– Särskilt nu i pandemitider. Det tycker både vi och vår arbetsgivare. Det är så mycket som händer, och även om vi inte får lov att förhandla särskilt mycket själva just nu så är det ohållbart att springa till avdelningen med allt.

Det är ett tiotal som ska samlas i det lilla konferensrummet. Klas Lennartsson berättar att de som är kvar nu är anställda som har arbetat på hotellet länge.
– Vi hade redan tidigare många som varit här väldigt länge. De som är kvar nu är sådana som har jobbat 15–20 år. Resten har fått sluta.

Några satt och ringde runt till alla förtroendevalda för att se hur de hade det.Viktoria Melin

Stockholmsregionen hör till de områden som drabbats hårdast ekonomiskt av coronakrisen. Det avspeglar sig även bland Hotell- och restaurangfackets förtroendevalda, säger Viktoria Melin, avdelningens kassör.
– Vi har tappat alla typer av förtroendevalda. Det är rakt över: platsombud, skyddsombud och klubbar som har tappat medlemmar och tvingats lägga ner.

Viktoria Melin. Foto: Privat

Hon tycker att det är extra tråkigt med tanke på att Stockholmsavdelningen före pandemin lagt ner mycket resurser på organisering.
– Det känns jättetråkigt. Vi har verkligen gjort det jobbet de senaste två åren.

Under våren var avdelningen tvungen att pausa mycket av det vanliga arbetet.
– Vi hade fullt upp med att förhandla arbetsbrister och teckna avtal om korttidspermittering och sådant. Men vi hade också några som satt och ringde runt till alla förtroendevalda för att se hur de hade det, säger Viktoria Melin.

Nu pågår också arbete med att inventera klubbarna i avdelningen, och försöka hjälpa dem att komma i gång igen.
– På de ställen där det saknas en eller ett par personer och där vi har förhoppningar bokar vi möten.

Arbetsplatserna är fortfarande det fackliga navet. Pim van Dorpel

Förra året försvann cirka 50 000 bransch­jobb. En översyn som facket gjort visar att även platsombud, skyddsombud och klubbar blev färre.
– Vi fick signaler om att många förtroende­valda hade korttidspermitterats, så vi ville se hur situationen
såg ut, säger Pim van Dorpel, HRF:s andre vice ordförande.

Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

Resultatet är inte så alarmerande som det hade kunnat vara, säger han.
– Många förtroendevalda hade drabbats av uppsägningar, men hade långa uppsägningstider och blev aldrig uppsagda. På en del håll har de förtroendevalda i stället blivit fler, och i någon avdelning har antalet klubbar ökat.

Pim van Dorpel säger att förbundets grundorganisation är stabil.
– Vi kan se att vi har en fungerande organisation ute i avdelningarna. Arbetsplatserna är fortfarande det fackliga navet. Men vi kommer naturligtvis att följa upp utvecklingen och arbeta aktivt med rekrytering av förtroendevalda.

Ett viktigt arbete är också att stötta de förtroendevalda som är kvar.
– De har haft helt andra frågor att hantera, de får möta människor i kris. Det är svårt. Dessutom kanske de själva har varit rädda att förlora jobbet.

Det känns bra att vi har fått ihop klubben igen.Klas Lennartsson

På Scandic Malmen ska mötet strax starta. Klubbordförande Klas Lennartsson bekräftar bilden av att det fackliga arbetet har blivit lidande under pandemin.
– Det är inte direkt så att man vill ta upp saker när allting går lite på sparlåga. Man får välja sina strider. Även om vi aldrig har haft några egentliga strider, säger han.

Det finns en del saker som den nybildade klubben vill jobba med långsiktigt. Men det får bli när det passar, säger Klas Lennartsson.
- Vi har några frågor som vi vill jobba med framöver, inga stora saker. Men det känns bra att vi har fått ihop klubben igen.

Ingår i temat: Coronakrisen 139 artiklar

Alla artiklar i temat (136 till)
Nyheter tävling

Han ska få löken att glänsa i Årets kock

William Brittsjö var en av åtta tävlande som tog sig till final i Årets kock efter två hektiska tävlingsdagar.

Publicerad 22 juni 2021 Kommentera
Han ska få löken att glänsa i Årets kock
En av William Brittsjös favoritråvaror, gul lök, är också årets huvudråvara i finalen. Foto: Mostphotos, Privat

Åtta kockar ska göra upp om titeln Årets kock 2021 den 16 september. En av dem är du, grattis!
– Tack! Det är kul.

Hur var det att tävla?
– Det var extremt hård konkurrens, men det är bara att kämpa på. Dag två var det noll-noll igen, och då ger man allt.

Nu är det löken som ska skina, det är kul.

Hur förbereder du dig för finalen?
– Det handlar om att man inte vet vad som komma skall. Man tittar på föregående år och utgår från det.
Det gäller att utvidga sin bredd som matlagare. Man får utgå från sig själv och vad man gillar att laga. Vi vet ju huvudråvaran, gul lök. Det är en av mina favoritråvaror. Nu är det löken som ska skina, det är kul.

Huvudråvaran är känd, men mycket är en överraskning. Hur tänker du kring det?
– Råvarukorgen får man reda på samma dag, och så får man lite tid att förbereda sig.
Utmaningen är att man inte har någon exakt logistikkänsla när man inte hunnit träna på en rätt, så man får gå på magkänsla.

Vad hoppas du på för råvaror?
– Jag är ju göteborgare så skaldjur vore jättehärligt. Eller lamm, det gillar jag.

Finalisterna till Årets kock 2021, med William Brittsjö som tvåa från höger.

Vilka egenskaper är bra att ha när man tävlar i matlagning?
– I grund och botten handlar det om att vara smaksäker. Det är bra att vara stabil mentalt om något går fel.
Framför allt är det jätteviktigt att man tycker det är kul, annars klarar man inte av den träning som krävs.
Jag går all in i år och tror på den maten jag lagar och anpassar den utifrån tävlingen.

Jag gillar känslan av att vara underdog.

Här är William

Namn: William Brittsjö
Ålder: 22 år.
Från: Göteborg.
Arbetsplats: Ricordi, Stockholm.

Du är ung, bara 22 år. Du tävlar mot kockar med större erfarenhet.
– Ålder är bara en siffra. Det gäller att vara förberedd, skapa sig rätt förutsättningar och laga mat som man själv tror på samt ha lite flyt med domarna.
Men jag gillar känslan av att vara underdog, då slipper man den värsta pressen.

Är du nervös?
– Ja, det är klart man är. Jag har drömt om det här i så många år.
Det är en utmaning, men det ska inte vara lätt att vinna Årets kock. Det gäller att laga så god mat man bara kan.

Ingår i temat: Coronakrisen 139 artiklar

Alla artiklar i temat (136 till)
Nyheter politik

HRF: ”Inte optimalt med nyval”

Riksdagen har uttryckt sitt misstroende mot Stefan Löfven. Olyckligt, tycker HRF:s ordförande Malin Ackholt. – Vi tror inte att nyval är det mest optimala för samhället och för våra medlemmar just nu, säger hon.

Publicerad 21 juni 2021 Kommentera
HRF: ”Inte optimalt med nyval”
Statsminister Stefan Löfven (S) håller pressträff i Rosenbad, efter att ha förlorat misstroendeomröstningen i riksdagen. Foto: Anders Wiklund/TT
Malin Ackholt. Foto: Peter Jönsson

Det var med marginal som riksdagen i dag röstade för ett misstroende mot statsminister Stefan Löfven.
Vänsterpartiet, som initierade omröstningen på grund av ett utredningsförslag om marknadshyror vid nybyggnation, fick med sig moderater, liberaler och sverigedemokrater och förklarade att Löfven inte längre har ledamöternas förtroende.

Hotell- och restaurangfackets ordförande Malin Ackholt tycker att beslutet är olyckligt.
– Vi befinner oss fortfarande i en pandemi. Vi tror inte att nyval är det mest optimala för samhället och för våra medlemmar just nu, säger hon.

Nu har Löfven en vecka på sig att bestämma om han ska utlysa nyval. Gör han det inte kommer han att entledigas från statsministerposten.

– Vi följer vad som händer på de områden som är viktiga för oss, som den höjda a-kasseersättningen och lagstiftning om trygghet och omställning, säger Malin Ackholt.

Nyheter DISKRIMINERING

Diskriminerad gäst får 30 000

En kvinna i rullstol försökte beställa ett glas vin under ett restaurangbesök, men nekades. Nu har restaurangen dömts i tingsrätten för diskriminering som har samband med funktionsnedsättning.

Publicerad 21 juni 2021 Kommentera
Diskriminerad gäst får 30 000
Gästen försökte beställa ett glas vin. Foto: Yuliya Zavalishina/Mostphotos

En eftermiddag för tre år sedan besökte kvinnan ett köpcentrum i södra Stockholm. På en av restaurangerna ville hon beställa ett glas vin, men möttes av nekande gester och huvudskakningar.
Efter flera försök bad kvinnan att få tala med restaurangchefen. Men inte heller då fick gästen någon förklaring till varför hon nekades att beställa. Kvinnan var vid tillfället nykter.

Kvinnan lämnade restaurangen och anmälde saken till Diskrimineringsombudsmannen, DO, som drev ärendet i tingsrätten.
Rätten gick på DO:s linje och dömde restaurangföretaget att betala 30 000 kronor i diskrimineringsersättning till kvinnan.

– Att man inte serveras alkohol är ett problem som många personer med funktionsnedsättning möter. Det kan vara förnedrande och göra att man undviker att beställa det man vill ha. Vi hoppas att domen kan bidra till att den här typen av diskriminering minskar, säger Martin Mörk, chef för DO:s processenhet i ett pressmeddelande.

Restaurangföretaget har fortfarande möjlighet att överklaga domen.

Fråga om jobbet.
106
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här