Ur temat Coronakrisen
Fokus FACKET OCH PANDEMIN

Ett tufft år för förtroendevalda

Krisåret 2020 har slagit hårt mot hotell- och restaurangbranschen och dess anställda. Även mot HRF:s förtroendevalda. På Scandic Malmen i Stockholm splittrades HRF-klubben, men har precis återuppstått.

Publicerad 7 april 2021 Kommentera
Ett tufft år för förtroendevalda
HRF-klubben på Scandic Malmen har återuppstått och ska ha sitt första årsmöte. Foto: Marc Femenia

Det är en gråmulen dag i Stockholm. Utanför Scandic Malmen stressar människor förbi med nedböjda huvuden.
Men i konferens­rummet Söder är stämningen god, det är första årsmötet för den återuppståndna HRF-klubben på hotellet.

Ordförande Klas Lennartsson är den ende i styrelsen som är kvar.
– Vi bildade vår klubb för runt två år sedan. Men i somras fick de andra i styrelsen sluta, så det var bara jag kvar.
Dagens möte är resultatet av Klas idoga arbete för att få ihop en ny styrelse.

Hector Sepulveda. Foto: Marc Femenia

Hector Sepulveda och Andres Cano är nya i styrelsen.
– Jag har varit medlem länge, men har inte varit aktiv förut. Men Klas frågade och jag sade ja, säger Hector Sepulveda som jobbar på fastighetsavdelningen tillsammans med Klas.

Planen är att de alla ska gå olika fackliga utbildningar så snart som möjligt.
– Så fort de sätter i gång igen, säger Klas.

Klas Lennartsson. Foto: Marc Femenia

Han säger att det känns viktigt att det finns en fackklubb på arbetsplatsen.
– Särskilt nu i pandemitider. Det tycker både vi och vår arbetsgivare. Det är så mycket som händer, och även om vi inte får lov att förhandla särskilt mycket själva just nu så är det ohållbart att springa till avdelningen med allt.

Det är ett tiotal som ska samlas i det lilla konferensrummet. Klas Lennartsson berättar att de som är kvar nu är anställda som har arbetat på hotellet länge.
– Vi hade redan tidigare många som varit här väldigt länge. De som är kvar nu är sådana som har jobbat 15–20 år. Resten har fått sluta.

Några satt och ringde runt till alla förtroendevalda för att se hur de hade det.Viktoria Melin

Stockholmsregionen hör till de områden som drabbats hårdast ekonomiskt av coronakrisen. Det avspeglar sig även bland Hotell- och restaurangfackets förtroendevalda, säger Viktoria Melin, avdelningens kassör.
– Vi har tappat alla typer av förtroendevalda. Det är rakt över: platsombud, skyddsombud och klubbar som har tappat medlemmar och tvingats lägga ner.

Viktoria Melin. Foto: Privat

Hon tycker att det är extra tråkigt med tanke på att Stockholmsavdelningen före pandemin lagt ner mycket resurser på organisering.
– Det känns jättetråkigt. Vi har verkligen gjort det jobbet de senaste två åren.

Under våren var avdelningen tvungen att pausa mycket av det vanliga arbetet.
– Vi hade fullt upp med att förhandla arbetsbrister och teckna avtal om korttidspermittering och sådant. Men vi hade också några som satt och ringde runt till alla förtroendevalda för att se hur de hade det, säger Viktoria Melin.

Nu pågår också arbete med att inventera klubbarna i avdelningen, och försöka hjälpa dem att komma i gång igen.
– På de ställen där det saknas en eller ett par personer och där vi har förhoppningar bokar vi möten.

Arbetsplatserna är fortfarande det fackliga navet. Pim van Dorpel

Förra året försvann cirka 50 000 bransch­jobb. En översyn som facket gjort visar att även platsombud, skyddsombud och klubbar blev färre.
– Vi fick signaler om att många förtroende­valda hade korttidspermitterats, så vi ville se hur situationen
såg ut, säger Pim van Dorpel, HRF:s andre vice ordförande.

Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

Resultatet är inte så alarmerande som det hade kunnat vara, säger han.
– Många förtroendevalda hade drabbats av uppsägningar, men hade långa uppsägningstider och blev aldrig uppsagda. På en del håll har de förtroendevalda i stället blivit fler, och i någon avdelning har antalet klubbar ökat.

Pim van Dorpel säger att förbundets grundorganisation är stabil.
– Vi kan se att vi har en fungerande organisation ute i avdelningarna. Arbetsplatserna är fortfarande det fackliga navet. Men vi kommer naturligtvis att följa upp utvecklingen och arbeta aktivt med rekrytering av förtroendevalda.

Ett viktigt arbete är också att stötta de förtroendevalda som är kvar.
– De har haft helt andra frågor att hantera, de får möta människor i kris. Det är svårt. Dessutom kanske de själva har varit rädda att förlora jobbet.

Det känns bra att vi har fått ihop klubben igen.Klas Lennartsson

På Scandic Malmen ska mötet strax starta. Klubbordförande Klas Lennartsson bekräftar bilden av att det fackliga arbetet har blivit lidande under pandemin.
– Det är inte direkt så att man vill ta upp saker när allting går lite på sparlåga. Man får välja sina strider. Även om vi aldrig har haft några egentliga strider, säger han.

Det finns en del saker som den nybildade klubben vill jobba med långsiktigt. Men det får bli när det passar, säger Klas Lennartsson.
- Vi har några frågor som vi vill jobba med framöver, inga stora saker. Men det känns bra att vi har fått ihop klubben igen.

Ingår i temat: Coronakrisen 127 artiklar

Alla artiklar i temat (124 till)
Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Ingår i temat: Coronakrisen 127 artiklar

Alla artiklar i temat (124 till)
Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Ingår i temat: Coronakrisen 127 artiklar

Alla artiklar i temat (124 till)
Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.