Ur temat Coronakrisen
Nyheter ARBETSMARKNAD

”Det fanns bara inget jobb”

När coronapandemin ställde allt på ända för hotell- och restaurangbranschen var det de med otrygga anställningar som först stod utan arbete. En av dem var Elin Achilles i Göteborg, som efter månader av jobbjakt lyckats hitta en tjänst.

Publicerad 24 augusti 2020
”Det fanns bara inget jobb”
Elin Achilles hittade ett jobb till slut, efter många månader med oro. Foto: Anna-Lena Lundqvist

I åtta år hade Elin Achilles jobbat på Ullevi och Liseberg. Aldrig med fast anställning, alltid med tillräckligt många timmar varje vecka för att kunna försörja sig och sin dotter. Men den här våren blev inte som vanligt.
– Ullevi brukar dra i gång i mars, men det blev bara avbok på avbok.

De gjorde inget fel, det fanns bara inget jobb att utföra.

Länge stod hoppet till att i alla fall Liseberg skulle kunna öppna, om än senare än normalt. Men så blev det som bekant inte.
– Det skär i mitt hjärta. Ullevi och Lise­berg är de bästa arbetsplatser jag haft. Kollegorna träffade jag mer än min familj, så de blev min familj. Och jag hade de bästa cheferna. De gjorde
inget fel, det fanns bara inget jobb att utföra, berättar Elin.

Det blev många månader av oro. Branschen var punkterad, och fler än Elin sökte desperat efter jobb.
– Att inte veta hur man ska klara sig var skittufft. Jag var ledsen varje kväll. Och jag var ensam med min dotter. Samtidigt fick jag så många utsträckta händer. Det har förändrat min syn
på människor.

Elin Achilles och dotterna Svea. Elin testade att jobba i äldreomsorgen, men arbetstiderna funkade inte med livet som ensamstående mamma.

Här varslades flest

Antalet varsel i de fem mest drabbade branscherna (mars–juli)

  • Hotell och restaurang: 18 624
  • Uthyrning, resetjänster m. fl: 13 567
  • Tillverkning: 12 994
  • Transport: 11 242
  • Handel: 9 264

Källa: Arbetsförmedlingen

Elin hade ändå tur säger hon. Hon har alltid varit med i både fack och a-kassa. Ingen vet ju vad som kan hända.
– Tänk bara på allt som hänt det senaste halvåret. Jag säger till alla vänner och kollegor att gå med. Facket och a-kassan är verkligen viktigt. Då har man åtminstone någon form av trygghet.

Elin berättar om alla jobb hon sökt. Hon, som hoppade av skolan när hon var 18 och har jobbat i restaurangbranschen sedan dess, och aldrig varit arbetslös.
– Ordet förnedrande är fel att använda, men jag har ju jobbat i snart 15 år. Det här har fått mig att växa upp lite.
Hon testade att jobba i äldreomsorgen, men arbetstiderna funkade inte med livet som ensamstående mamma.

Jag är så tacksam att jag har fått den här chansen.

När vi hörs i början av augusti har vinden äntligen vänt. Dagen innan gjorde Elin första dagen på sitt nya jobb – en restaurang i Mölndal. Hon jobbar som servitris på luncherna: måndag till fredag, 10 till 16.
– Jag svävar bara just nu. I går hade vi en bra servering, och i dag har jag sån träningsvärk att jag knappt kan gå. Det är så jävla skönt! Jag är så tacksam att jag har fått den här chansen. Jag längtar efter att räkna steg på stegräknaren.

Ingår i temat: Coronakrisen 98 artiklar

Alla artiklar i temat (95 till)
Ur temat Avtal 2020
Nyheter avtal 2020

Så blir din nya lön

Nu har HRF och Visita enats om beräkningarna av det nya avtalets löner. Semesterlönegarantin återstår dock fortfarande.

Publicerad 24 november 2020 Kommentera
Så blir din nya lön
Nu är löneökningarna klara, berättar Per Persson, HRF:s avtalssekreterare. Foto: Peter Jönsson, Hans Christiansson/Mostphotos

Det är en vecka sedan den hotande konflikten blåstes av och ett nytt avtal mellan Hotell- och restaurangfacket och Visita tecknades. Först nu är beräkningarna av de nya lönerna och ob-tilläggen klara.

– Det brukar ta så här lång tid. Det är en matematisk övning med en del avrundningsproblem, säger Per Persson, HRF:s avtalssekreterare.

Från den 1 november i år höjs utgående löner för en heltidstjänst med 685 kronor i månaden. För en deltidstjänst räknas löneökningen om så att den motsvarar tjänstgöringsgraden. Är du till exempel anställd på 50 procent blir den hälften av 685 kronor, det vill säga 342:50. Jobbar du 75 procent blir höjningen 513:75 kronor i månaden. Timlönerna höjs med 3:96 kronor.

I Gröna riksavtalet finns dock en skrivning om lönepott. Det innebär att 60 procent av löneökningen ska gå till en pott som fördelas utifrån hur de anställda har uppfyllt vissa fastställda kriterier. Det är facket och arbetsgivaren som förhandlar om fördelningen av potten.

För att det ska bli aktuellt att pottförhandla måste arbetsgivaren begära förhandling senast den 4 december. Gör företaget inte det kommer varje heltidsanställd att få 685 kronor mer i månaden. Per Persson tror att det gäller de flesta medlemmar som omfattas av Gröna riksavtalet.

– För att kunna förhandla potten ska arbetsgivaren långt tidigare ha förhandlat om kriterier och haft utvecklingssamtal. Jag tror inte att så många har gjort det.

Minimilönerna räknas upp med tre procent. För den som redan är anställd gäller dock fortfarande 685 kronor i ökning för en heltidstjänst. OB-tillägget höjs från den 1 november till 23:53 kronor.

Ytterligare 14 kollektivavtal återstår att förhandla före årsskiftet.

Så blir minimilönerna i Gröna riksavtalet 1 november 2020:

Lönegrupp 1, kvalificerat yrkesarbete:
Utan 6 års yrkesvana 23 854 kr/mån Eller 137:88 kr/h
Med 6 års yrkesvana 25 617 kr/mån Eller 148:07 kr/h
Lönegrupp 2, yrkesarbete
Utan 6 års yrkesvana 22 548 kr/mån Eller 130:33 kr/h
Med 6 års yrkesvana 24 311 kr/mån Eller 140:52 kr/h

 

Ingår i temat: Avtal 2020 25 artiklar

Alla artiklar i temat (22 till)
Nyheter tävling

Hon gjorde silvermackan

Ogräs, lingon och svamp – det innehöll smörgåsen som gav HRF:aren Eva Stoltz Olsson silvret i årets Mack-SM.

Publicerad 23 november 2020 Kommentera
Hon gjorde silvermackan
Eva Stoltz Olsson tog hem silvret i Mack-SM med sitt bidrag "Naturen på en sur en”. Foto: Sara Trus

Grattis!
– Tack!

Hur kom du på receptet?
– Temat för tävlingen var nyttigt och klimatsmart. Jag gillar att vara ute i skogen, så jag tänkte att jag skulle göra en skogsmacka. Jag plockade ogräs, som ängssyra och kirskål, som jag gjorde en pesto av. Jag stekte svamp och picklade lingon. Det blev mustiga smaker från skogen.

Silvermackan ”Naturen på en sur en”. Foto: Sara Trus

Hur kom det sig att du ställde upp i tävlingen?
– Det var mina chefer som pushade mig att vara med. Jag har ju ingen utbildning som kallskänka, utan jag är självlärd. Jag har jobbat i handeln i 20 år och började i restaurangbranschen för bara ett år sedan. Jag tänkte att jag som inte har någon erfarenhet inte skulle kunna matcha de här duktiga deltagarna, men jag bestämde mig för att skicka in ett bidrag i alla fall.

Fick du mersmak för att tävla?
– Jag fick mersmak för att jobba mer med mat i alla fall. Tävlingen var lite som en utmaning för mig själv för att se om det är något som jag borde satsa på. Och det känner jag ju så klart att jag vill göra.

Fakta: Tävlingen

Eva Stoltz Olssons bidrag ”Naturen på en sur en” innehöll ogräspesto, fänkålssallad, svampröra, picklade lingon och vegansk majonnäs.

Vann tävlingen gjorde Gabriel Olsson med sitt bidrag ”Södermalms hembrännare”, med bland annat linsfalafel, hummus gjord på rostad sparris och lök, honungsbakade morötter och konfiterad lök.

Mack-SM anordnas av organisationen Sveriges bagare & konditorer. Den som vill testa något av tävlingsbidragen hittar recepten här.

Ingår i temat: Coronakrisen 98 artiklar

Alla artiklar i temat (95 till)
Arbetslivsakuten DILEMMA

Hovmästaren raggar på alla nyanställda!

En ny tjej har börjat på festvåningen. Kollegorna vet vad som kommer att hända: hovmästaren Lasse kommer att lägga in en stöt – som han gör med alla nya tjejer. Det börjar bli tjatigt och stämningen dras ner av hans raggningsförsök. Vad kan de göra åt saken?

Publicerad 20 november 2020 Kommentera
Hovmästaren raggar på alla nyanställda!
Ska vi prata med Lasse om hans eviga flirtande? Illustration: Mattias Käll

»Bra att de berättar om hur de upplever Lasse«

Charlotte Zetterlund. Bild: Max Burgers

Charlotte Zetterlund, personalchef på Max:

– Jag utgår här från att Lasse inte sextrakasserar de nyanställda tjejerna, utan bara uppvaktar dem på ett opassande sätt. Att vara flirtig är ju inte olagligt, men det kan definitivt vara ett problem ändå. Eftersom Lasse är arbetsledare har han dessutom lite mer ansvar än övriga att föregå med gott exempel.
– I första hand tycker jag att kollegorna ska prata med Lasse. Det kanske är bäst om bara en av dem pratar med honom, så att han inte känner sig påhoppad. De kan berätta hur de upplever hans beteende, att de tycker att det är ­oacceptabelt och att de tycker att det har en negativ påverkan på stämningen och på gruppen.

Jag tycker också att de ska fråga honom om han är medveten om hur han uppfattas. Det är inte säkert att han gör. Olika personer tolkar saker på olika sätt, Lasse kanske bara tycker att han är lite vanligt flirtig. Det är samma sak om man till exempel har en person på arbetsplatsen som är väldigt pratig, vilket stör de andra i arbetet. Då skulle man kunna be honom eller henne att tona ner sig lite.

I bästa fall förstår Lasse och justerar sitt beteende.

– Det är bra att de berättar om hur de upplever Lasse, att det är deras uppfattning. Det kan han inte ta ifrån dem, även om han inte skulle hålla med. De kan be honom tänka lite extra på det, nu när det har börjat en ny tjej. Förebygga problemet lite.

– I bästa fall förstår Lasse och justerar sitt beteende. Men om det fortsätter, eller om det skulle bli grövre, tycker jag att kollegorna ska ta det vidare till en högre chef. Det ska de också säga till Lasse i så fall. Man ska inte hoppa över ett steg, tycker jag, för då kan Lasse känna att de har gått bakom ryggen på honom.

– I nästa steg blir det upp till chefen att hantera problemet.
Jag tycker däremot att de ska lämna den nya tjejen utanför detta. Det har ju inte hänt någonting ännu, som jag förstår det. Då behöver hon ju inte bli involverad.

Ingår i temat: Coronakrisen 98 artiklar

Alla artiklar i temat (95 till)
Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här