Ur temat Coronakrisen
Nyheter arbetsmiljö

Nordic Choice inför munskydd

Från och med måndag ska alla anställda med gästkontakt bära munskydd. Det gäller hela Nordic Choice-koncernen och målet är trygghet för både anställda och gäster, säger Katalin Paldeak, chef för koncernens hotell i Norden och Baltikum.

Publicerad 19 augusti 2020
Katalin Paldeak. Foto: Nordic Choice Hotels

På måndag inför Nordic Choice-kedjan obligatoriskt munskydd för all personal som träffar gäster. En anledning är att de anställda har efterfrågat det, säger Katalin Paldeak, chef för alla Nordic Choice-hotell i Norden och Baltikum.
– Det är delvis efter påstötningar från anställda som har kommit de senaste veckorna. Det har varit mer högljutt i Norge än här i Sverige, kanske för att smittan verkar ha ökat mer där den senaste tiden. Men det är också för att dra vårt strå till stacken, och för att sänka tröskeln för gästerna att komma tillbaka till hotellen. Helt ärligt hade vi gärna sluppit, men om det kan hjälpa så gör vi det.

Alla som har gästkontakt ska bära munskydd i situationer där de kan träffa på gäster, säger Katalin Paldeak.
– De som till exempel sitter på kontoret behöver inte ha det.

För att minska riskerna med felanvända munskydd har alla anställda fått utbildning, berättar Katalin Paldeak.
– Vi har skickat ut information med instruktioner från WHO, bland annat om hur man ska ta av och på, hur munskydden ska förvaras och hur man ska slänga dem. Det måste också göras rätt, för annars blir det en stor smittohärd.

Nordic Choice-kedjan blir därmed först av de stora hotellkedjorna i Sverige med obligatoriskt munskydd. Katalin Paldeak tror att fler kan komma att göra samma sak.
– Här i Sverige kanske det känns lite mer udda än vad det gör i andra länder. I hotellbranschen i världen har man munskydd, det är nästan bara vi här uppe som inte har det. Men det känns alltid lite konstigt att vara först.

Ingår i temat: Coronakrisen 171 artiklar

Alla artiklar i temat (168 till)
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här