Ur temat Coronakrisen
Nyheter restriktioner

Restriktioner skärps från torsdag

Vaccinbevis för serveringsställen dröjer. Det meddelade regeringen i dag. I stället återinförs vissa av de tidigare restriktionerna.

Publicerad 21 december 2021
Restriktioner skärps från torsdag
Den 23 december blir det återigen krav på sittande servering och en meters avstånd mellan sällskap. HRF:s ordförande Malin Ackholt är ändå nöjd att branschen kan hålla öppet som vanligt. Foto: Peter Jönsson (porträtt)

Texten uppdaterad 21 december kl. 15.09.

I går gick tiden ut för synpunkter på ett förslag om vaccinbevis för serveringsställen. Hotell- och restaurangfacket var en av 121 instanser som fick lämna svar på remissen. I sitt svar välkomnade förbundet krav på vaccinbevis, som man anser mindre ingripande än andra restriktioner.

Men det dröjer. Vid en pressträff på tisdagen meddelade regeringen att vaccinbevis för restauranger och andra serveringsställen blir aktuellt först när fler personer har tagit sin tredje vaccindos.

I stället återinförs den 23 december krav på sittande servering och en meters avstånd mellan sällskap.

– Jag är glad att vi fått begränsningar som ändå innebär att vi kan hålla öppet. Det är en trygghet för våra medlemmar, säger Hotell- och restaurangfackets ordförande Malin Ackholt.

Hon tillägger att krav på avstånd och god hygien är saker som branschen jobbat med sedan pandemins start.

På handelsplatser och mässor krävs tio kvadratmeter per person, och vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar kommer kravet att vara sittande publik om antalet deltagare är över 20.

Ingår i temat: Coronakrisen 171 artiklar

Alla artiklar i temat (168 till)
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här