Ur temat Coronakrisen
Nyheter Alkoholstopp

Alkoholstoppet förlängs

I dag meddelade regeringen att man förlänger stoppet för alkoholförsäljning efter klockan 20 till den 28 februari. Samtidigt förbereds möjligheten att helt stänga bland annat restauranger.

Publicerad 4 februari 2021
Alkoholstoppet förlängs
Stopp för alkoholförsäljning klockan 20 förlängs till den 28 februari. Därefter kommer klockan 22 att gälla igen. Foto: Colourbox

Stoppet för alkoholförsäljning efter klockan 20 infördes vid jul. I dag meddelade regeringen att man planerar en förlängning till den 28 februari, med hänvisning till fortsatt stor smittspridning och en oro för mutationer av coronaviruset. Efter den 28:e kommer förbudet mot alkoholförsäljning efter klockan 22 att förlängas.

Samtidigt meddelade regeringen att man gör förberedelser för att snabbt kunna stänga ned bland annat restauranger helt.

– Regeringen förbereder nu för ytterligare åtgärder med stöd av pandemilagen. Nu förbereds även för nedstängning av bland annat butiker, gym och restauranger. Vi ska vara beredda även om jag, liksom säkert ni, hoppas att sådana åtgärder inte ska behövas, sade socialminister Lena Hallengren vid en pressträff.

Arbetsgivarorganisationen Visitas vd säger i ett pressmeddelande att ”Det är orimligt att regeringen fortsätter med ett näringsförbud som förstör jobb och företag över hela Sverige när till och med deras egna experter säger att restaurang är en säker miljö”.
Både Visita och HRF har upprepat krav på ytterligare stöd till besöksnäringen. Några sådana presenterades inte i dag.

Ingår i temat: Coronakrisen 171 artiklar

Alla artiklar i temat (168 till)