Ur temat Coronakrisen
Nyheter arbetsmiljö

”Det verkar ha gått lite snabbt”

Från och med i dag börjar all personal med gästkontakt på Nordic Choice-kedjan bära munskydd. Inom HRF är man kritisk till hur införandet har gått till väga.

Publicerad 24 augusti 2020
”Det verkar ha gått lite snabbt”
Nordic Choice-kedjans beslut om att införa munskydd för personal som träffar gäster väcker facklig kritik. Foto: Aleksandr Davydov/Mostphotos
Mathias Berntsen. Foto: Johan Eklund

Förra veckan kom besked att Nordic Choice-kedjan gör det obligatoriskt med munskydd för anställda som träffar gäster. Det var ungefär samtidigt som de anställda och förtroendevalda i Hotell- och restaurangfacket fick reda på det. Det säger Mathias Berntsen, regionalt skyddsombud och svensk representant i kedjans nybildade EWC-råd.
– Vi fick det när beslutet redan var kommunicerat. Det var väl inte så bra, säger han.

I EWC-rådet ska frågor som påverkar anställda i flera länder diskuteras. Införandet av obligatoriskt munskydd hade varit en klockren fråga för rådet, säger Mathias Berntsen.
– Jag förstår att det finns en inlärningskurva för företaget att samarbeta med EWC-rådet, men i sådana här situationer är det extra viktigt att arbetsmiljöarbetet tas på allvar.

Kent Johansson. Foto: Jann Lipka/HRF

Även Kent Johansson, arbetsmiljöansvarig ombudsman på Hotell- och restaurangfacket, är kritisk.
– Det verkar ha gått lite snabbt. Skyddsombuden borde ha involverats och det borde ha gjorts ordentliga riskanalyser innan beslutet togs.

Att införa personlig skyddsutrustning, om nu munskydden kan klassas som detta, är en åtgärd som ska införas i sista hand, säger Kent Johansson.
– Enligt arbetsmiljölagen ska personlig skyddsutrustning, om det har beslutats på rätt sätt, införas först när man har vidtagit andra möjliga åtgärder.

Mathias Berntsen, som själv jobbar som nattportier, har i sig inget emot att bära munskydd. Men han tror att det finns risker med dem.
– Det finns risk att man invaggas i falsk trygghet som gör att man kanske inte håller på avstånd och andra säkerhetsrutiner.

Mathias Berntsen vill också se en ordentlig utbildning i hur man hanterar munskydden.
– Det måste till en utbildning, både skriftlig och muntlig om grundläggande handhavande. Annars finns det risk för ökad smittspridning.

Kenneth Hultgren, kommunikationschef för Nordic Choice, svarar så här på kritiken från HRF:
– Riskbedömningar görs på alla hotell innan munskydden införs på måndag. Då varje enskilt hotell är en egen juridisk enhet så måste riskbedömningen ske lokalt.
– I de dialoger som förts så har vi inte uppfattat kritik från de anställda. Vi upplever att de har full förståelse för att detta är en åtgärd som både är bra för dem och våra gäster.

På frågan varför munskydden inte diskuterades med företagets EWC-råd innan beslutet togs svarar Kenneth Hultgren så här:
– Det är ju detta som sker på hotellen innan munskydden tas i bruk.

Ingår i temat: Coronakrisen 128 artiklar

Alla artiklar i temat (125 till)
Nyheter restriktioner

Senare stängning skjuts fram

I dag meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de begränsningar som nu gäller kommer att förlängas till den 1 juni. Det innebär att restaurangernas stängning ligger kvar på 20.30 i ytterligare ett par veckor.  

Publicerad 12 maj 2021 Kommentera
Senare stängning skjuts fram
Ingen alkoholservering efter 20, och stängning 20.30. Restriktionerna gäller fortsatt och fram till 1 juni. Foto: Mostphotos

Många hade hoppats att den 17 maj skulle vara dagen som restriktionerna lättades något. Så blir inte fallet.

– Vi är inte där än, sade statsminister Stefan Löfven på en presskonferens.

Enligt regeringen och Folkhälsomyndigheten ligger smittspridningen fortsatt på för hög nivå, även om det finns positiva tecken. Trycket på vården är högt, och regionerna har uttryckt önskemål om att inte gå för fort fram med lättnader.

– Vi hade hoppats på en lättnad, framför allt av öppettiderna på restauranger, eftersom vi vet att de hade klarat av det. Men myndigheterna gjorde en annan bedömning, säger Malin Ackholt, Hotell- och restaurangfackets ordförande.

Från den 1 juni kommer däremot restriktionerna att justeras. Då förlängs de begränsade öppettiderna för restauranger till 22.30.

Samma datum kommer nöjesparkerna att kunna öppna upp, med en begränsning på en person per 20 kvadratmeter. För Gröna Lunds del innebär det att man kan ta emot max 3 100 gäster samtidigt, en femtedel av det normala antalet besökare.

– Det känns helt fantastiskt att vi nu äntligen får slå upp portarna, efter 1,5 år av nedstängning, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell i ett pressmeddelande.

Nyheter bokning

Scandic blir vaccinmottagning

Scandic öppnar upp för vaccinering mot covid-19 i sina lokaler. Hos Scandic Swania i Trollhättan blir en konferenslokal från i dag plats för massvaccinering. Jättebra, tycker Merlita Andersson som arbetar i housekeeping.

Publicerad 12 maj 2021 Kommentera
Scandic blir vaccinmottagning
En lokal hos Scandic Swania används för vaccinering. Foto: Scandic

 Hotelldirektör Charlotta Sandblom berättar att det var vårdföretaget Kry som kontaktade dem för en visning av lokalerna.
– De kände till vårt Stay safe-arbete och vi har en konferenslokal i markplan med separat entré direkt utifrån.

Charlotta Sandblom tvekade inte att upplåta lokalerna för vaccinering.
– Det är klart att vi funderade på hur det här skulle påverka personal och gäster, men det är friska personer som kommer och det är jätteroligt i dessa tider att få bokningar. Samtidigt bidrar vi till samhällsnyttan.

Swania är ett av flera Scandic som tillfrågats om vaccinering i sina lokaler, säger Charlotta Sandblom.
– Våra hotell ligger ofta stadsnära och har bra lokaler.

Merlita Andersson. FOTO: Privat.

Housekeeping på Scandic Swania kommer att sköta den dagliga städningen. Kry ansvarar själva för all hantering och städning av den medicinska utrustningen.

Merlita Andersson som arbetar i housekeeping har varit med och förberett lokalen inför vaccineringarna.

– Vi har städat så att allt ska vara klart tills de kommer med sina saker för vaccineringen. Det här är jättebra, bra att fylla huset, säger hon.

Nyheter FÖRHANDLING

HRF kräver svar om enstaka dagar

Ett företag har under nio månader haft enstaka dagar-anställningar motsvarande 53 000 arbetstimmar. Hotell- och restaurangfacket har begärt central förhandling.

Publicerad 11 maj 2021 1 kommentar
HRF kräver svar om enstaka dagar
Ett företag har lagt ut 53 000 arbetstimmar i anställningsformen enstaka dagar. Nu har HRF begärt central förhandling med Visita. Foto: Colourbox

I förra årets avtalsrörelse var enstaka dagar en av de stora frågorna för Hotell- och restaurangfacket. Anställningsformen ska användas när det inte går att schemalägga arbetstiden, om arbetet är oregelbundet till sin karaktär eller när arbetsgivaren har behov av tillfällig arbetskraft. HRF:s bild var att enstaka dagar tillämpades mer än nödvändigt.

I det nya kollektivavtalet finns en skrivning som innebär att den arbetsgivare som anses ha missbrukat anställningsformen inte längre ska kunna använda den. Nu står den första centrala förhandlingen för dörren.

– Vi kommer att jobba aktivt med den här frågan hela avtalsperioden, säger Emil Bäckström, central ombudsman på HRF.

Så säger avtalet

Gröna riks 4§ 1:2
”De centrala parterna kan vid central förhandling komma överens om att ett bolag temporärt ska undantas från rätten att använda sig av anställningsformen anställning för enstaka dagar. Fråntagandet av ovanstående rätt kan aktualiseras om de centrala parterna bedömer att bolaget konsekvent och grovt bryter mot kollektivavtalets förutsättningar för att använda sig av anställningsformen. Fråntagande av rättigheten gäller under den tid och vid den/de enhet/er som parterna överenskommer.”

Det aktuella företaget har under perioden april–december lagt ut 53 000 timmar i enstaka dagar. Det motsvarar ungefär 25 heltidstjänster.

Emil Bäckström har begärt förhandling med Visita, men något datum är ännu inte satt.

– Om Visita är seriösa med att vilja stävja det här måste de också inse att det här är ett typexempel på missbruk av enstaka dagar.

Ingår i temat: Coronakrisen 128 artiklar

Alla artiklar i temat (125 till)
Fråga om jobbet.
105
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här