Ur temat Coronakrisen
Nyheter korttidsstöd

Korttidspermitteringen utökas

Under januari till mars ska hårt drabbade företag få möjlighet att korttidspermittera anställda upp till 80 procent. HRF välkomnar regeringens besked, men menar att det behövs mer.

Publicerad 12 januari 2021
Korttidspermitteringen utökas
Hotell- och restaurangfackets ordförande Malin Ackholt välkomnar beskedet om att korttidspermitteringen utökas. Foto: Peter Jönsson, Colourbox

I dag kan företag korttidspermittera anställda till maximalt 60 procent av arbetstiden. Nu föreslår regeringen, Liberalerna och Centerpartiet att stödet ska utökas till 80 procent under årets första tre månader.

Malin Ackholt, HRF:s förbundsordförande, välkomnar beskedet.
– Vi är glada att regeringen förstår allvaret i den kris som branschen befinner sig i. Det är oerhört viktigt att människor kan stanna kvar i sin anställning, att kompetensen kan stanna kvar i branschen i stället för att hamna i arbetslöshetssystemet, säger hon.

Förslaget är ett tillägg till de förändringar av stödet som regeringen presenterat tidigare. Det handlar bland annat om förlängd möjlighet att korttidspermittera, fram till 30 juni 2021, och nya krav för att förebygga missbruk av stödet.

I förra veckan gick HRF och arbetsgivarorganisationen Visita tillsammans ut och krävde stöd till hotell- och restaurangbranschen, som drabbats hårt i coronapandemin.
– Vi är glada att regeringen har lyssnat på oss. Men som det ser ut just nu behövs det ytterligare insatser, säger Malin Ackholt.

Ingår i temat: Coronakrisen 171 artiklar

Alla artiklar i temat (168 till)
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här