”Varför är jag permitterad när andra jobbar på enstaka dagar?” Den frågan har Hotell- och restaurangfacket fått från medlemmar. Och svaret är inte solklart.
För att en arbetsgivare ska få tillämpa korttidspermittering krävs att man först gör sig av med alla extra kostnader, däribland extraanställda. Först därefter kan den tillsvidareanställda personalen permitteras, och staten gå in och täcka lönekostnader.
Skulle behovet av arbetskraft öka är det i första hand den permitterade personalen som ska komma in och jobba. Men det kan ändå vara möjligt för företag att ta in personal på enstaka dagar, om det är kritiskt för verksamheten.
Om Enstaka dagar
– Vår utgångspunkt är att den anställda personalen ska utföra det arbete som finns att utföra. Det finns en stor förståelse bland våra korttidspermitterade medlemmar att man kan bli inkallad för att jobba, säger HRF:s ordförande Malin Ackholt.
Hon har varit i kontakt med både Finansdepartementet och Tillväxtverket, som sköter korttidspermitteringarna. Beskedet är att eventuella felaktigheter kommer att justeras när det är dags för avstämning, var tredje månad. Men Malin Ackholt betonar att förbundet kommer att följa frågan nogsamt.
– Jag kommer med en dåres envishet fortsätta hävda att ingen hittills kunnat visa vad som är så kritiskt för verksamheten att de behöver ta in extra personal, i stället för ordinarie. Våra medlemmar vill inget hellre än att arbeta. Då upplevs det som djupt orättvist att arbetsgivaren tar in folk på enstaka dagar.