Ur temat Coronakrisen
Nyheter corona

HRF tar bort karensen för nya medlemmar

Slopad karens, inställda möten och helgbemanning. Det är några av åtgärderna som Hotell- och restaurangfacket tagit i samband med den pågående coronakrisen.

Publicerad 13 mars 2020
HRF tar bort karensen för nya medlemmar
Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

Coronaviruset slår hårt mot Hotell- och restaurangfackets medlemmar. För att kunna hjälpa så många som möjligt vidtar facket nu flera åtgärder. Bland annat har HRF tillfälligtvis tagit bort kravet på tre månaders medlemskap för att en medlem ska kunna få förhandlingshjälp, när det gäller ärenden som rör arbetsbrist på grund av corona. I nuläget gäller det för den som blir medlem i HRF fram till den 30 april.
– Vi har en extraordinär situation, vi har varsel av sällat skådat slag. Därför vill vi som facklig organisation ta vårt samhälleliga ansvar, säger HRF:s vice ordförande Pim van Dorpel.

Varsel

Till och med den 12 mars hade HRF fått in 4 000 varsel om uppsägning. Man väntar sig ytterligare 3 500 i närtid. Dessutom är 7 000 korttidsanställda utan jobb.

Hotell- och restaurangfacket har också beslutat att ställa in alla interna utbildningar och möten som inte är nödvändiga den närmaste månaden. Detta för att bättre kunna fokusera på kärnverksamheten.
– Vi ser över våra resurser. Vi ska se till att vara här för våra medlemmar i denna stund, säger Pim van Dorpel som berättar att Hotell- och restaurangfacket kommer att hålla öppet under helgen.
– Vi har ökad bemanning, dels för att kunna ta emot nya medlemmar. Jag tycker att man ska gå med i HRF nu och ta möjligheten att företrädas av facket i den här situationen.

Ingår i temat: Coronakrisen 171 artiklar

Alla artiklar i temat (168 till)
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här