För Olov Persson i Göteborg har det blivit vardag att säga till Bishops Arms gäster att hålla avstånd.
På Olov Perssons arbetsplats, Bishops Arms vid Järntorget, står borden på behörigt coronaavstånd.
– En del gäster skyfflar om utan att fråga. Då får vi lugnt förklara att det inte blir en meter till sällskapet bredvid. Några tycker att det är löjligt, men de flesta gör som vi vill, säger Olov Persson som arbetar i bar och servis.
En annan förändring som pandemin fört med sig är att gästerna inte får stå upp och dricka.
– De flesta säger ursäkta och sätter sig ner när vi säger till. Men en del sätter sig en minut och ställer sig sedan upp igen, gång på gång. Men det är ett försvinnande fåtal som vi har behövt avvisa.
Stolarna vid bardisken är bortplockade.
– Folk får komma och beställa, så länge det inte blir trångt eller kö. Men annars är det förstås bordsservering.
Så har jobbet förändrats
- Mer tillsägelser
- Mer spring på grund av bordsservering.
Precis som de flesta andra hade de sitt stora och plötsliga kundtapp i början av mars. De som ändå kom var försiktiga.
– Alldeles i början var ju alla ombord på att följa restriktionerna eftersom alla var livrädda för pandemin. Folk blev mindre noggranna från juni ungefär.
Det har blivit vardag att arbeta coronaanpassat.
– Det är som att man följer alkohollagstiftningen. Nu är det ingenting som jag tänker aktivt på när jag går till jobbet, inget som stressar utan mer en sak till att göra. Man har vant sig, säger Olov.