Ur temat Coronakrisen
Nyheter säsong

Munskydd och luft på årets julbord

Årets julbordssäsong kommer inte bli som andra. Färre gäster, munskydd och slot-tider är några av lösningarna som restaurangerna tar till för att coronasäkra julborden.

Publicerad 15 oktober 2020
Munskydd och luft på årets julbord
Förra årets julbord på Tyrol på Gröna Lund. Årets julbord kommer att ha samma tema som tidigare år, men med mer avstånd, slot-tider och plexiglas. Foto: Claes Helander/Gröna Lund
Micke Eriksson. Foto: Julbordsmäklarna

Vanligtvis ligger julbordsförberedelserna i startgroparna så här års. Men i år är det inte som vanligt. Det säger Micke Eriksson, delägare till Julbordsmäklarna, som hjälper framför allt företag med julbordsbokningar. Förra året förmedlade bolaget runt 30 000 julbord till 750 olika företag. I år är läget ett annat.
– Mellan maj och augusti tappade vi mellan 70 och 90 procent av förfrågningarna, sedan har det hämtat sig lite. Vi räknar nog med att landa på ett tapp på 50 procent i år.

Micke Eriksson säger att de får in många frågor kring avbokningsregler och hur restaurangerna hanterar coronaviruset.
– Vi hanterar dagligen frågor kring hur restaurangerna anpassat sina verksamheter utifrån covid-19 samt om man kan anpassa vissa avbokningsvillkor.

Det är också många restauranger som valt att inte servera traditionella julbord i år, säger Micke Eriksson.
– En del restauranger som kanske inte är riktigt etablerade julbordsställen har i år valt att satsa på alternativa menyer och serveringssätt, vilket vi också ser en ökad efterfrågan på.

Det finns ett uppdämt behov av att jobba.Niclas Andersson, restaurangchef på Tyrol

Niclas Andersson. Foto: Elis Hoffman

På restaurang Tyrol på Gröna Lund i Stockholm dukas första julbordet upp i slutet av november. Det är efterlängtat bland personalen, berättar restaurangchef Niclas Andersson.
– Många har varit sysslolösa eller jobbat deltid på andra ställen, så det finns ett uppdämt behov av att jobba. De är jätteglada och ser fram emot det.

Konceptet är detsamma som tidigare år – julmat på buffé med norrländskt och vilt som tema. Men gästerna kommer att vara färre, ungefär hälften mot tidigare år, och det kommer att vara betydligt mer luft mellan sällskapen.
– Vi kommer att styra dem mer aktivt. Sedan har vi infört slot-tider, så att inte alla kommer och går samtidigt. Och ingen sitter på tid, som tidigare. Det gör att det inte blir kö i garderoben eller utanför, säger Niclas Andersson.
Niclas Andersson berättar att de också tittar på att sätta plexiglas över buffén.
– Vi vill kunna visa upp all den fina maten, men samtidigt skydda den.

Det kommer att finnas gott om handsprit och möjligheter att tvätta händerna. Dessutom får all personal som vill bära munskydd och handskar, säger Niclas Andersson.
– De får göra det som känns bra för dem.

Vi har gjort en risk- och konsekvensanalys med facket och företagshälsovårdenTina Resch, vice vd Liseberg

Tina Resch. Foto: Liseberg

Även på Liseberg i Göteborg kommer det att serveras julbord i år. Även om det är i reducerad skala, berättar vice vd Tina Resch.
– Vi kommer att ha öppet på en av våra julbordsrestauranger, Hamnkrogen. Men vi kommer att ha färre platser än tidigare år.

Hon berättar att en rad åtgärder har vidtagits för att coronasäkra både för julbordsgästerna – och personalen.
– Vi har gjort en risk- och konsekvensanalys med facket och företagshälsovården över personalens säkerhet. Vi kommer till exempel att ha det luftigare mellan borden, plexiglas, olika zoner på julbordet, handsprit och tider så att gästerna inte krockar med varandra. Vi har jobbat mycket med logistik.

Hur mycket gäster det kommer att bli återstår att se, säger Tina Resch. Flera tusen julbordsgäster var redan bokade sedan tidigare, och de senaste månaderna har gäster både bokat av och på.
– Det är väldigt osäkra tider att servera julbord. Vi får se hur det slutar. Det beror nog mycket på hur smittspridningen utvecklar sig i samhället.

Ingår i temat: Coronakrisen 94 artiklar

Alla artiklar i temat (91 till)
Nyheter Trygghet

Las-utredning skrotas

Det blir det avtal som LO förkastade som kommer att ligga till grund för ny lag om anställningsskydd. Nu räknar LO med fortsatta diskussioner.

Publicerad 29 oktober 2020 Kommentera
Las-utredning skrotas
Bra att Toijerutredningen skrotas, tycker Malin Ackholt, HRF:s ordförande. Foto: Colourbox

Att den så kallade Toijerutredningen nu tycks skrotas är bra, menar Malin Ackholt, Hotell- och restaurangfackets ordförande.

– Jag tycker det är bra att man konstaterat att den inte ska ligga till grund för några förändringar av las, och att man öppnar upp för samtal med parterna. Jag förutsätter att de samtalen genererar mer trygghet för våra medlemmar.

När arbetsmarknadsminister Eva Nordmark i dag på morgonen presenterade regeringens beslut att jobba vidare med den överenskommelse som tjänstemännen i PTK och Svenskt Näringsliv slöt, utan medverkan från LO, sade hon också att diskussionerna nu kommer att fortsätta med alla parter. LO:s ordförande Susanna Gideonsson räknar med att organisationen kommer att höras.

– De kan inte bortse från 1,4 miljoner arbetare som går till jobbet varje dag, och som ser till att du kan slå på din kaffebryggare eller som ser till att bussarna går. Då kan man inte gå fram med en lagstiftning som är ensidigt inriktade på tjänstemän. LO:s medlemmar har andra problem än tjänstemännen.

Susanna Gideonsson, som är ledamot i Socialdemokraternas verkställande utskott, var med och fattade beslutet att gå vidare med las-uppgörelsen som LO förkastade.

– Jag sade precis samma sak där som jag säger till dig. Det förslag som låg på bordet fungerade inte när det gällde trygghetsfrågorna.

Nyheter LÖN

”Sista ordet är inte sagt”

Kollektivavtal är att föredra, men där det redan finns lagstadgad minimilön måste den ligga på en nivå som garanterar att folk kan försörja sig. Det menar EU-kommissionen som på onsdagen lade fram förslag till direktiv. Svenska fack och arbetsgivare är starkt kritiska, trots att Sverige ska slippa lagstiftning.

Publicerad 29 oktober 2020 1 kommentar
”Sista ordet är inte sagt”
– Undantaget vi får håller inte för en rättslig prövning, säger Therese Guovelin, LO:s förste vice ordförande. Foto: Mostphotos, Fredrik Hjerling/LO

Sveriges modell är skyddad. Det garanterade kommissionär Nicolas Schmit i samband med att förslaget till direktiv om minimilöner presenterades i dag.

– Jag garanterar att det inte påverkar ert system. Tvärtom – det skyddar ert system. Om vi hade den nordiska modellen i alla länder skulle vi inte behöva det här direktivet, sade Schmit vid en digital pressträff med svenska och danska medier.

Men det är inte en garanti som håller rättsligt, menar Therese Guovelin, LO:s förste vice ordförande.
– Jag tror visserligen att de har lagt manken till och försökt hitta ett vattentätt undantag. Men vi svenska parter är nog ganska överens om att det är en rökridå. Läser man innehållet så skingras röken ganska snabbt. Undantaget vi får håller inte för en rättslig prövning.

I förslaget framgår att länder som redan har en fungerande kollektivavtalsmodell där löner och andra villkor regleras, inte kommer att behöva lagstifta om minimilöner eller allmängiltigförklara kollektivavtalen. Men själva det faktum att det är ett direktiv får svenska parter att reagera.
– Vi står fortfarande för att kommissionen bryter mot EU:s fördrag, som säger att de inte har rätt att stifta lagar kring lönebildning, föreningsrätt och konflikträtten, säger Therese Guovelin.

Ett EU-direktiv måste införlivas i nationell lag. LO hade hellre sett att kommissionen lyssnat på förslaget om en rekommendation.

Det vore bättre att EU skapade en fond för att hjälpa till att bygga upp facklig organisation.

– Om kommissionen så gärna vill värna vår modell hade de gått på en rekommendation som riktar sig till de länder som redan har en statlig inblandning i lönebildningen. Vi vill ju inte att arbetstagare i Ungern ska ha sämre villkor än vi. Men vi vet att lösningen på det är att organisera sig. Det vore bättre att EU skapade en fond för att hjälpa till att bygga upp facklig organisation. Vi bidrar gärna med ett bildningsuppdrag, säger Therese Guovelin, och tillägger:

– Vi har en sjukdom, nämligen att alltför många tjänar för dåligt. Den sjukdomen måste behandlas. Men nu rekommenderar man en medicin som har så starka biverkningar att den friska patienten, det vill säga länder som Sverige och Danmark, riskerar att dö.

Förslaget ska nu behandlas av riksdagen och arbetsmarknadsutskottet. De ska bland annat titta på om det är förenligt med subsidiaritetsprincipen, det vill säga att beslut ska fattas så nära medborgarna som möjligt.

Therese Guovelin har gott hopp om att de kommer att landa i samma slutsats som LO, och föreslå att kommissionen arbetar om förslaget. LO skulle kunna acceptera ett direktiv om det innebar att Sverige var fullständigt undantagna.
– Sista ordet är inte sagt. Jag kommer att vara uthållig i den här frågan. Vi kommer att kämpa till sista droppen. Som Nicolas Schmit själv brukar säga: If it´s not broken don´t fix it. Tyvärr håller de på att breaka det på riktigt.

Ingår i temat: Coronakrisen 94 artiklar

Alla artiklar i temat (91 till)
Nyheter TRAKASSERIER

Malmörestaurang stäms för sextrakasserier

En restaurang i Malmö har blundat för att en av deras anställda utsatts för sexuella trakasserier av sin arbetsledare samt tidigare pojkvän. Det menar Hotell- och restaurangfacket, som nu har lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen.

Publicerad 29 oktober 2020 Kommentera
Malmörestaurang stäms för sextrakasserier
Arbetsgivaren borde ha agerat, anser HRF som har lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen. Foto: Mostphotos

Kvinnan har utsatts för både sexuella trakasserier och hot av en arbetsledare på restaurangen. Hotell- och restaurangfacket menar att det uppenbart rör sig om trakasserier som är förbjudna enligt lag.
– Det rör sig om uttalanden av sexuell karaktär som är väldigt grova, framförda på eller i anslutning till arbetsplatsen. Det har också förekommit hotfulla uttalanden. Vid ett tillfälle var det nära att gå till handgripligheter, säger Susanne Bali, central ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.

De två har tidigare haft en relation. Trakasserierna har pågått sedan den tog slut för sex år sedan.
– Kvinnan har inte fått något gehör från restaurangchefen trots att hon varit mycket tydlig när hon beskrivit situationen. Bolaget borde ha agerat. Det här sådant som är förbjudet enligt både arbetsmiljölagen och diskrimineringslagen, säger Susanne Bali.

I stället för att försöka åtgärda problemen sade restaurangchefen till slut att någon av dem måste sluta.
– Kvinnan orkade då inte vara kvar. Vi menar att det var en framprovocerad uppsägning. Bolaget skulle ha haft saklig grund att i stället säga upp arbetsledaren, säger Susanne Bali.

Det har hållits både en lokal och en central förhandling mellan arbetsgivaren och HRF, men då de inte kunnat enas har HRF nu lämnat in stämningsansökan till Arbetsdomstolen. Restaurangen krävs på ersättning för kvinnans förlorade inkomst, samt skadestånd för diskriminering, totalt över 200 000 kronor.
– Att ha en privat relation som tar slut är inte en anledning att trakassera och hota på arbetsplatsen, säger Susanne Bali.

Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här