Ur temat Coronakrisen
Nyheter KORTTIDSARBETE

Mest stöd till branschen

Sedan den 22 oktober förra året har hotell- och restaurangföretag fått nästan 900 miljoner kronor i korttidsstöd. Det betyder att branschen har haft flest korttidspermitterade av alla på arbetsmarknaden.

Publicerad 6 augusti 2021
Mest stöd till branschen
Av det totala korttidsstödet har en fjärdedel gått till hotell- och restaurangföretag. Foto: Ruslan Kudrin/Mostphotos

Nu är det offentligt vilka företag som beviljats eller nekats korttidsstöd. Än så länge gäller det bara de företag som ansökt efter den 21 oktober förra året. Senare i höst kommer även äldre ansökningar att finnas i den offentliga databasen hos Tillväxtverket.

Hotell- och restaurangbranschen har sedan den 22 oktober 2020 fått 25 procent av det totala korttidsstödet på 3,4 miljarder kronor. På andra plats över mest krisdrabbade branscher kommer handel och bilverkstäder, som står för 17 procent av det utbetalda beloppet.

Flera stora företag, som Scandic, saknas än så länge i databasen eftersom de sökte korttidsstödet tidigt. Av hotellkoncernens årsredovisning framgår dock att man fått över en miljard i statliga stöd i de länder där man är verksam.

Beloppen som de drygt 3 000 hotell- och restaurangföretagen fått sedan oktober förra året varierar mellan några tusenlappar och drygt 2,5 miljoner. Mest har Aronsborgs konferenshotell, Ballbreaker Kungsholmen, Friiberghs herrgård och Kanalhotellet i Vänersborg fått.

Ingår i temat: Coronakrisen 171 artiklar

Alla artiklar i temat (168 till)