Om lagring av personuppgifter

Hotellrevyn lagrar personuppgifter. Här kan du läsa mer om vad vi gör och varför.

Den europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) gäller i hela EU sedan den 25 maj 2018. Då infördes nya regler för hur organisationer och företag får hantera personuppgifter. Dataskyddslagen ersätter personuppgiftslagen (PUL).

Hotellrevyn är en självständig del av Hotell- och restaurangfacket. Det betyder bland annat att alla medlemmar får tidningen skickad till sig med post. Medlemmar som inte vill ha tidningen kan mejla till medlem@hrf.net.

Det redaktionella arbetet på Hotellrevyn omfattas av ett journalistundantag från GDPR och dataskyddslagen. Det innebär att grundlagsskyddade medier, som Hotellrevyn på papper och hotellrevyn.se på nätet, får fortsätta att hantera och lagra personuppgifter på samma sätt som hittills. Det betyder till exempel att det även i fortsättningen är tillåtet att lagra fotografier.

Den som inte är medlem i HRF men vill prenumerera på Hotellrevyn kan göra det genom att mejla till redaktionen@hotellrevyn.se. Vi sparar uppgifterna för att kunna skicka tidningen och ta betalt för prenumerationen. Vi gallrar registret regelbundet. Den som inte längre vill ha tidningen mejlar till redaktionen@hotellrevyn.se.

Om du skickar in en kommentar på en artikel du läst på hotellrevyn.se så sparar vi de personuppgifter du uppger. Anledningen är att vi kan behöva komma i kontakt med dig i samband med publiceringen. Dina kontaktuppgifter publiceras inte. Vi lämnar aldrig ut några personuppgifter och du omfattas av källskydd. Vi rensar kontaktuppgifter regelbundet.

Om du skickar en insändare till Hotellrevyn via formulär på hotellrevyn.se så behåller vi dina personuppgifter i samband med publiceringen. Vi behöver veta vem du är, men lämnar aldrig ut några personuppgifter. Det samma gäller om du mejlar din insändare till oss.

Om du ställer en fråga via ett formulär på hotellrevyn.se eller mejl så sparar vi dina kontaktuppgifter för att kunna få kontakt med dig. Vi lämnar inte ut dina personuppgifter.

Hotellrevyn ger ut ett digitalt nyhetsbrev. Du kan prenumerera genom att anmäla dig på hotellrevyn.se eller genom att mejla oss på redaktionen@hotellrevyn.se.

Redaktionen sparar dina kontaktuppgifter för att kunna skicka nyhetsbrevet till dig. Om du vill bli bortplockad ur registret är det bara att klicka ”avsluta prenumeration” längst ner i nyhetsbrevet. Du kan också mejla redaktionen@hotellrevyn.se.

Ibland anlitar vi frilansjournalister, fotografer och andra leverantörer. De personuppgifterna sparar vi för att komma i kontakt med den som gjort jobbet. För att kunna betala behöver vi även spara viss betalningsinformation.

Har du frågor om hur vi hanterar dina personuppgifter?
Kontakta chefredaktör Linda Svensson på linda.svensson@hotellrevyn.se eller på 08-588 098 40.

Information om hur Hotell- och restaurangfacket hanterar dina personuppgifter finns på förbundets webbplats hrf.net. Sök på ”personuppgifter”.

Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här