Nyheter Internationellt

Marriott-anställda demonstrerar mot sextrakasserier

I dag demonstrerar anställda från Marriott-hotell runt om i världen för att kedjan ska agera mot sexuella trakasserier. Även svenska förtroendevalda finns på plats i Geneve.

Publicerad 29 maj 2018
Marriott-anställda demonstrerar mot sextrakasserier
Anställda på Marriott-hotell runt om i världen demonstrerar i Geneve i dag. De kräver att kedjan tar tag i problemet med sexuella trakasserier. Bilden kommer från amerikanska fackförbundet Unite Here på Twitter. Foto: Unite Here på Twitter

Målet med demonstrationen är att Marriott ska skriva ett avtal med det internationella fackorganet IUL om att arbeta mot sexuella trakasserier. På plats i Geneve finns anställda på Marriott-hotell i Asien, Afrika, Europa samt Nord- och Sydamerika. En av dem är Dorothy Hammond, förtroendevald på Sveriges enda Marriott-ägda hotell, Sheraton hotel i Stockholm.
– Vi har demonstrerat i dag och lämnat våra krav till två hotell här i Geneve. Vi vill att man ska skydda anställda mot sexuella trakasserier i arbetet.

IUL vill bland annat se mer förebyggande arbete och bättre skydd för anställda som rapporterar trakasserier. Fackorganet, där Hotell- och restaurangfacket ingår, har redan liknande avtal med andra globala företag. Emil Bäckström, ombudsman på HRF, är också på plats i Geneve.
– Marriott är världens största hotellägare. Vi vill att de ska ta arbetet mot sexuella trakasserier på allvar.

För Dorothy Hammond på Sheraton hotel var det självklart att resa till Geneve för att stötta kampanjen.
– Jag tackade ja direkt. I Sverige har vi massor med lagar som tar hänsyn till oss som jobbar inom hotellbranschen. Vi har Arbetsmiljöverket och så har vi facket. I andra länder är det inte alls lika bra.

Ingår i temat: Hotellstädarnas villkor 57 artiklar

Alla artiklar i temat (54 till)
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här