Nyheter HÄLSA

De dansar för att undvika skador

Att städa hotellrum är tungt och ofta förknippat med skador. På Scandic no 25 i Göteborg värmer städpersonalen upp inför arbetspassen med dansgympa.

Publicerad 4 februari 2019
De dansar för att undvika skador
Fia Jonsson, Maria Lima, Inna Lenedenko och Habiba Krak gör dansgympa för att undvika skador. Foto: Julia Sjöberg

Arbetsdagen ska strax börja för städpersonalen på Scandic no 25. Fia Jonsson, Maria Lima, Inna Lenedenko och Habiba Krak plockar undan efter frukosten och samlas i en ring.

Fia knappar på sin telefon.
– Vad ska vi köra för musik i dag, bosniskt? Ukrainskt? Okej, nu kör vi.
Musiken börjar, en svängig blåsorkester med mycket bas fyller det lilla personalrummet. Tjejerna börjar röra sig i takt. De rullar axlar, sträcker armar och stretchar nackar samtidigt som de dansar.

Maria Lima Scandic no 25
Maria Lima. Foto: Julia Sjöberg

När låten tar slut ger de sig själva en snabb applåd.
– Så, nu är jag varm, säger Maria Lima och fläktar sig med handen. Sedan följer hon efter Inna Lenedenko och Habiba Krak, som redan sagt hej då och gett sig i väg mot hissen upp till hotellrummen.
– Jag med. Nu är musklerna mjuka och bra, säger Fia Jonsson och skakar på axlarna.

Hon är förtroendevald för Hotell- och restaurangfacket på hotellet och den som tog initiativet till att införa uppvärmningsdansen.
Målet är att förebygga arbetsskador, säger Fia Jonsson.
– Man är så stel på morgonen så det är lätt att göra sig illa då. Om man är varm går det bättre. Vi hade pratat om det länge, till slut satte jag upp en lapp och så körde vi.

Det är viktigt att alla kan vara med. Det går inte att köra aerobics liksom.

Fia Jonsson Scandic no 25
Fia Jonsson. Foto: Julia Sjöberg

Dansen får inte vara för tuff eller ta för mycket tid. En eller ett par låtar räcker, och det ska vara lagom snabb takt så att alla kan vara med.
Helst ska den som vill kunna sitta ner och dansa, säger Fia Jonsson.
– Vi har ju en del madamer här som är sextio plus. Det är viktigt att alla kan vara med. Det går inte att köra aerobics liksom. Sedan har de bråttom upp på rummen, så det gäller att vara här tidigt.

Johan Svensson, Scandic no 25
Johan Svensson. Foto: Julia Sjöberg

Innan de satte i gång kollade hotellchef Johan Svensson runt bland städpersonalen för att se om intresse fanns.
– Jag ville se om man ville göra det här. Det får ju inte vara något tvång. Men alla var intresserade.

Johan Svensson tycker att initiativet är jättebra.
– Det handlar om mer än att bara förebygga arbetsskador. Det handlar också om att komma i gång och få lite positiv energi. Man startar dagen tillsammans, bara det är jätteviktigt, säger han.

Innan Fia Jonsson ger sig upp på sin våning säger hon att hon gärna skulle vilja få i gång uppvärmning på hotellets andra avdelningar.
– Frukostpersonalen är med ibland när de hinner, och jag brukar tjata på kockarna. Det är så bra för kroppen att alla borde göra det.

Ingår i temat: Hotellstädarnas villkor 57 artiklar

Alla artiklar i temat (54 till)
Nyheter corona

Restriktioner förlängs

Det blir inte längre öppettider på restauranger den 3 maj. I dag meddelade Folkhälsomyndigheten att man vill förlänga restriktionerna till 17 maj.

Publicerad 22 april 2021 Kommentera
Restriktioner förlängs
Restriktionerna förlängs med två veckor. Först den 17 maj ska restauranger kunna hålla öppet senare än 20.30. Foto: Istockphoto

Regeringen gav vid en pressträff på torsdagen beskedet att restriktionerna för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster ligger kvar ytterligare två veckor. Anledningen är den höga smittspridningen och det ansträngda läget för sjukvården.

Samtidigt sade Folkhälsomyndigheten att man föreslår en motsvarande förlängning av restriktionerna för serveringsställen.

För restaurangbranschens del innebär detta att det även fortsättningsvis är stängning klockan 20.30 som gäller. Dessutom kommer det fram till 17 maj tillåtas max fyra personer per sällskap på restauranger, om de inte ligger i till exempel gallerior – då är det en person per sällskap som gäller.

– Man ska ha respekt för smittspridningen. Men man skulle kunna vara generösare med öppettiderna för restauranger, med de kraftiga regleringar som redan finns. Vi anser att det finns förutsättningar att hålla öppet till 23, utan att det påverkar smittspridningen. Då skulle restaurangerna hinna med två sittningar, säger Malin Ackholt, Hotell- och restaurangfackets ordförande.

Nyheter avgift

Nya avgifter från 1 april

Från den 1 april är medlemsavgiften till HRF 25 kronor högre för alla medlemmar. Beklagligt, men nödvändigt, säger Pim van Dorpel, förbundets vice ordförande.

Publicerad 20 april 2021 Kommentera
Nya avgifter från 1 april
Pandemin har gjort att fler medlemmar behöver hjälp, berättar HRF:s vice ordförande Pim van Dorpel. Nu höjer förbundet medlemsavgifterna. Foto: Anna-Karin Nilsson

Det har varit ett tufft år för branschen och dess anställda, men även för Hotell- och restaurangfacket. Därför har man nu höjt medlemsavgiften för alla inkomstklasser.

– Orsaken är ökade kostnader för bland annat förhandlingar i samband med covid. Det är medlemmarnas behov som styr kostnaderna, och det har blivit ganska många ärenden under det här året, säger Pim van Dorpel.

Avgifter från 1 april

Månadsinkomst Avgift
0 – 4 999 224
5 000 – 9 999 245
10 000 – 11 999 265
12 000 – 13 999 305
14 000 – 15 999 345
16 000 – 17 999 385
18 000 – 19 999 425
20 000 – 21 999 465
22 000 – 24 999 505
25 000 – 29 999 575
30 000 – 615

 

Det finns sedan tidigare ett kongressbeslut på att medlemsavgiften ska vara solidarisk. Därför har HRF:s förbundsstyrelse beslutat att de som tjänar mest ska betala mest. Den högsta avgiften, som gäller för alla som tjänar minst 30 000 kronor, ligger från den 1 april på 615 kronor per månad. Lägst avgift, 224 kronor i månaden, betalar de som tjänar under 5 000 kronor.
I den högsta avgiftsklassen ligger 3,3 procent av medlemmarna.

– Det är något färre som betalar högsta avgiften än vad vi hade räknat med när vi tittade på lönestatistiken för branschen. Det finns en viss eftersläpning, och det kan vara permittering och i vissa fall hyvling som gör att färre har de högsta inkomsterna. Det kan också vara så att man har missat att uppge sin rätta inkomst till oss. Vi har ingen möjlighet att kontrollera hur mycket medlemmarna tjänar.

Pim van Dorpel betonar också att förbundet hela tiden jobbar med kostnadsbesparingar för att få en budget i balans.

– Men vi är en medlemsdriven organisation. Det är medlemmarnas behov som styr. Mycket av det lokala fackliga arbetet har förts över på avdelningarnas ombudsmän. Om mer fackligt arbete återförs till klubbnivå och bekostas av arbetsgivaren, så att vi ser att våra kostnader sjunker, kan vi sänka avgifterna igen.

Ingår i temat: Hotellstädarnas villkor 57 artiklar

Alla artiklar i temat (54 till)
Nyheter arbetsmarknad

HRF: Risker med ny intensivpraktik

I förra veckan startade möjligheten till intensivpraktik i upp till nio månader för arbetssökande inom etableringsprogrammet. Hotell- och restaurangfacket ser en risk för lönekonkurrens.

Publicerad 19 april 2021 Kommentera
HRF: Risker med ny intensivpraktik
Sedan den 15 april kan Arbetsförmedlingen erbjuda deltagare som ingår i etableringsuppdraget ett intensivår med möjlighet till upp till nio månader praktik. Foto: Mostphotos
Pim van Dorpel 2018
Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

Den nya praktiken är en del av intensivåret, som från och med den 15 april erbjuds deltagare i det så kallade etableringsprogrammet, i första hand nyanlända i Sverige som behöver hjälp att komma in på arbetsmarknaden. Tanken är de som går intensivåret ska komma i arbete inom ett år efter påbörjat program.

Under den tiden kan den arbetssökande till exempel studera svenska i högt tempo eller göra praktik på ett företag.
– Det är ett sätt att se till att nyanlända kan komma i jobb mycket snabbare, sade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, när hon presenterade intensivåret i veckan.

Praktiken kan pågå i sex månader med möjlighet till förlängning i ytterligare tre månader. Deltagare ska kunna få etableringsersättning från Försäkringskassan. Även arbetsgivaren kan få ersättning, 150 kronor per dag från Arbetsförmedlingen.

Pim van Dorpel, vice ordförande för Hotell- och restaurangfacket, är tveksam till att ytterligare en obetald praktikform är rätt väg att gå.
– Vi hade hellre sett att man hade satsat på de insatser som redan finns, som etableringsåret.

HRF ser också visst risk för att den nya intensivpraktiken kan skapa lönekonkurrens.
– Vi är försiktigt positiva, men vi ser att det finns risker.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här