Nyheter

Städare varslas oftare än andra

Städare varslas om uppsägning upp till tre gånger oftare än andra yrkesgrupper. Det visar en ny kartläggning. En redan utsatt grupp blir ännu mer utsatt, säger Malin Ackholt, avtalssekreterare för Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 28 januari 2016
Städare varslas oftare än andra
Korta kontrakt och ständig rädsla att bli uppsagda. Så ser det ut för städarna i undersökningen. Foto: Andrey Popov/Istockphoto

Många företag inom städbranschen har korta kontrakt och de anställda lever ständigt med rädslan att bli uppsagda. Det är tre gånger så vanligt att städare blir varslade om uppsägning, jämfört med andra yrkesgrupper. Samtidigt är det betydligt färre av städarna som sedan verkligen blir av med jobben.
Det visar statistik som Arbetsförmedlingen har tagit fram på uppdrag av tidningarna Fastighetsfolket, Kommunalarbetaren och Sekotidningen.

I den undersökta gruppen ingår även städare inom hotell- och restaurangbranschen. Malin Ackholt, avtalssekreterare för HRF, tycker att det är mycket bra att missförhållandet blir belyst.
– Vi ser en tendens att personer med det här yrket blir allt mer utsatta. De har tuffa villkor och högt tempo. Dessutom kan de bli uppsagda stup i kvarten, säger Malin Ackholt.

Bakgrunden till varslen är de många upphandlingarna inom städbranschen. Företagarna säger upp anställda i förväg, innan de vet om de får förlängning på uppdraget. LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson är kritisk och menar att det okynnesvarslas.
Arbetsgivarorganisationen Almegas näringspolitiska expert Ari Kuovonen säger till tidningarna att det är upphandlingarnas utformning som tvingar fram varslen. Det blir en krock mellan de anställdas ofta långa uppsägningstider och att beställarna sällan lämnar besked i tid.
Han menar att problemen skulle minska om företagen fick besked om fortsatt kontakt längre i förväg.

Inom hotell- och restaurangbranschen uppstår ofta problem när verksamheter tas över av nya ägare. Enligt EU:s regler ska en anställning automatiskt övergå till den nya ägaren och det är förbjudet att säga upp under verksamhetsövergång. Men i praktiken fungerar skyddet dåligt.
Att städarna oftare än andra får behålla jobbet betyder inte att de sedan har goda arbetsvillkor. Många i kartläggningen vittnar om att färre gör samma jobb och att arbetstiden sänks för dem som får vara kvar. Denna så kallade hyvling av tjänster är ett stort problem för städare och andra inom hotell- och restaurangbranschen, säger Malin Ackholt.
– Många av våra medlemmar har arbetsgivare som vill göra om heltider blir deltider. De anställda är sårbara när arbetsgivarna sätter detta i system.

Vad kan Hotell- och restaurangfacket göra för att motverka missbruk av varsel?
– Det är en fråga för kommande avtalsrörelse. Det behövs en uppstramning av reglerna, säger Malin Ackholt.

Tre gånger så vanligt

  • Fackförbundstidningarna Fastighetsfolket, Kommunalarbetaren och Sekotidningen har tillsammans granskat städares arbetsvillkor. 
  • Arbetsförmedlingen och SCB har tagit fram siffror på uppdrag av tidningarna. De visar bland annat att städare varslas om uppsägning tre gånger oftare än andra yrkesgrupper. Siffrorna gäller för åren 2010-2014.

Läs mer…

Ingår i temat: Hotellstädarnas villkor 55 artiklar

Alla artiklar i temat (52 till)
Nyheter förhandling

Anklagades för alpackadöd – fick 40 000 kronor

En HRF-medlem, anställd på en gård som föder upp alpackor, krävde att få ut sin slutlön och semesterersättning. Då anklagade arbetsgivare honom för sex alpackors död – och krävde nästan 500 000 kronor. Nu har de förlikats.

Publicerad 18 oktober 2019 Kommentera
Anklagades för alpackadöd – fick 40 000 kronor
När HRF-medlemmen ville ha ut sin lön anklagade arbetsgivaren honom för att ha haft ihjäl sex alpackor. Alpackorna på bilden har inget med saken att göra. Foto: Tomasz Matuszewski/Mostphotos

Den anställde arbetade bland annat med att sköta alpackorna på gården. Våren 2018 sade han upp sig. Men arbetsgivaren vägrade betala ut hans innestående lön och semesterersättning, och medlemmen vände sig till Hotell- och restaurangfacket.
– Då kom arbetsgivaren med ett motkrav på nästan 500 000 kronor. Han menade att sex av alpackorna hade avlidit efter att vår medlem hade misskött dem, säger HRF-ombudsman Emil Bäckström.

Facket menade att kravet var orimligt. Detta eftersom medlemmen varit anställd på alpackagården med lönestöd, i vilket det ingick att han skulle handledas på arbetet.
– Vi anser att man inte kan kräva det ansvaret utifrån de förutsättningarna, säger Emil Bäckström.

När facket och arbetsgivaren inte kunnat enas stämde HRF arbetsgivaren i tingsrätten. I veckan hölls en muntlig förberedelse i ärendet. Där kom parterna överens om en förlikning som bland annat innebar att HRF-medlemmen får 40 000 kronor.
– Arbetsgivaren kommer inte heller att kunna ta upp frågan om de döda alpackorna igen, säger Emil Bäckström.

Ur temat Pensionsfusket
Nyheter PENSION

”Man kan inte bara höja pensionsåldern”

I går beslutade riksdagen att höja pensionsåldern. Att bara höja gränsen för när man får gå i pension är inte rätt, säger Malin Ackholt, ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 17 oktober 2019 Kommentera
”Man kan inte bara höja pensionsåldern”
I veckan höjdes lägsta pensionsålder till 62 år. På sikt ska den höjas ytterligare. Foto: Birgit Reitz-Hofmann/Mostphotos

Nästa år höjs åldern då man tidigast har rätt att gå i pension, från 61 till 62 år. Samtidigt höjs gränsen för hur länge man har rätt att ha kvar sin anställning. Dagens 67 år blir i stället 69 år. Efter det säger lagen om anställningsskydd, las, att arbetsgivare har rätt att säga upp personer utan att ha något särskilt skäl.

Bakom beslutet ligger en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna.
–  Jag kan förstå att man behöver göra något när snittåldern i Sverige ökar med två timmar om dagen. Men man kan inte bara höja pensionsåldern. Man måste skapa förutsättningar för människor att jobba längre. Man ska inte behöva gå sönder. Vi har väldigt få i branschen som jobbar till 65 i dag, för att kroppen inte funkar, säger Malin Ackholt.

Bakgrunden till att pensionsåldern höjs är att människor lever allt längre. Men medellivslängden för kvinnor i typiska LO-yrken med låga inkomster har inte ökat de senaste tio åren, visar en LO-rapport.

För att anställda inom hotell och restaurang ska orka jobba längre krävs satsningar på arbetsmiljö och trygghet, menar Malin Ackholt.
– Det behövs mer pengar i systemet. Minst dubbelt så mycket måste satsas på förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Dessutom behöver man lägga mer pengar i pensionssystemet. Annars gör sådana här beslut människor enkom fattigare.

– Kvinnor i vår bransch ligger på en pension som motsvarar drygt 50 procent av inkomsten. Lägger man till det utbredda fusket med tjänstepensionerna så inser man att politiken, men även vi parter har mycket kvar att göra.

Höjningarna är ett första steg i en planerad förändring av pensionssystemet. Om några år väntas gränserna höjas ytterligare.

Förändringarna gäller den allmänna, statliga, pensionen. Tjänstepensioner berörs inte.

Ingår i temat: Pensionsfusket 17 artiklar

Alla artiklar i temat (14 till)
Nyheter arbetsliv

Ny guide ska hjälpa arbetsgivare

Hur går ett medarbetarsamtal till? Och vad ska göras vid en nyanställning? Nu får branschens arbetsgivare ett nytt stöd som reder ut alla frågetecken. Det är HRF och Visita som tillsammans ligger bakom.

Publicerad 17 oktober 2019 1 kommentar
Ny guide ska hjälpa arbetsgivare
Branschens arbetsgivare ska få stöd i sitt arbetsgivarskap. Foto: Colourbox/Syda Productions
Malin Ackholt
Malin Ackholt. Foto: Peter Jönsson

Den nya vägledningen heter Branschkoden och har tagits fram med medel från BFUF, Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond. Den innehåller praktisk information, checklistor och mallar för allt från jobbannonser och nyanställningar till medarbetarsamtal.
– Detta är ett sätt att ge arbetsgivare handledning i hur de ska kunna utöva ett bra arbetsgivarskap, säger Hotell- och restaurangfackets förbundsordförande Malin Ackholt.

Idén om en praktisk handledning för arbetsgivare väcktes ursprungligen av krögaren Fredrik Eriksson, som också varit involverad i arbetet. Det har även förtroendevalda från HRF varit, liksom unga chefer samt arbetsgivare i branschen.
– Arbetsgruppen har tittat på olika delar och ringat in områden. Det handlar inte om att lösa saker som är kollektivavtalsreglerade eller lagreglerade, utan om att hjälpa arbetsgivare göra mer rätt. Allt blir enklare om man gör rätt från början, säger Malin Ackholt.

Fakta: Branschkoden

Branschkoden är tillgänglig för alla och är gratis att ladda ner. Den kommer bland annat att finnas på Hotell- och restaurangfackets sajt och på Visita.se. Den finns också att hitta på bfuf.se.

Ingår i temat: Hotellstädarnas villkor 55 artiklar

Alla artiklar i temat (52 till)
Fråga om jobbet.
83
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här