Ur temat Skyddsombud
Nyheter arbetsmiljö

Linnéa är Årets skyddsombud

Linnéa Wahlström på Gysinge Herrgård utanför Sandviken utsågs nyligen till Årets skyddsombud av LO-distriktet Dalarna och Gävleborg.

Publicerad 1 november 2023 Kommentera
Linnéa är Årets skyddsombud
Linnéa Wahlström blev Årets skyddsombud i LO-distriktet Dalarna och Gävleborg. Foto: Britt Mattsson

Hur känns det här?
– Det är jättekul så klart! Det är en ära, men det är inte jag som gjort allt arbete själv. Vår fackklubb har varit ett jättestöd. Så prispengarna kommer vi att dela på, kanske gå ut och bowla allihop.

Varför fick just du utmärkelsen?
– Motiveringen var att jag fanns där som ett stöd för de anställda när vi fick nya ägare och gick från folkhögskola till konferensanläggning. Det var mycket som förändrades då.

Vad gör dig till ett bra skyddsombud?
– Vi är en väldigt tight grupp här så det är lätt att fånga upp problem. Jag är bara väldigt mån om att vi ska ha det bra här. Gysinge Herrgård har blivit som ett andra hem för många av oss som jobbar här. Men det är inte förrän nu, efter alla utbildningar, som jag känner mig varm i kläderna

Vad är dina bästa tips till andra skyddsombud?
– Att finnas för kollegorna, bara lyssna. Vara tillgänglig. Ta hjälp av facket. Jag ringde avdelningen hela tiden i början. Det är tufft ibland att vara skyddsombud, man måste våga stå på sig. Man får lära sig att det är okej att pausa ett möte och säga: det här måste jag kolla upp. Och det, att kolla upp allting. Dubbelkolla!

Ur motiveringen:

”Linnéa blev vald som skyddsombud nästan samtidigt som nya ägare tog över och gjorde om inriktningen totalt. Personalstyrkan tredubblades när verksamheten på kort tid gick från folkhögskola till konferensanläggning. Omorganisationen innebar en ansatt arbetsmiljö. Nya rutiner, nytt arbetssätt, och nya chefer innebar stress. Linnéas förmåga att fånga upp framtida arbetsmiljöproblem har varit en förutsättning för att verksamheten gått över på ett smidigt sätt.”

Ingår i temat: Skyddsombud 43 artiklar

Alla artiklar i temat (40 till)