Ur temat Otrygga jobb
Nyheter LO-kongressen

”Våra medlemmar är väldigt utsatta”

LO ska jobba för att få bort allmän visstid ur lagen om anställningsskydd. HRF:aren Lars-Robert Nordin var en av alla som debatterade frågan – och fick majoriteten med sig.

Publicerad 20 juni 2016
”Våra medlemmar är väldigt utsatta”
Lars-Robert Nordin från HRF:s avdelning Stockholm-Gotland. Foto: Anna Hjorth

Hotell- och restaurangfacket hade tillsammans med fyra andra förbund, däribland Handels och Kommunal, skrivit en av de mest omdebatterade motionerna på 2016 års LO-kongress. De föreslog bland annat att LO ska verka för att allmän visstid tas bort ur lagen om anställningsskydd och att så kallad hyvling, det vill säga att anställningsgraden minskas, inte ska vara tillåtet.

Många ombud vittnade från talarstolen om egna erfarenheter av missbruk av visstidsanställningar och hyvling. En av dem var Lars-Robert Nordin från HRF:s avdelning Stockholm-Gotland, som jobbar som servitör.
– I mitt yrke är det lång tid att ha varit anställd på samma ställe i ett år. Och tre år är en jävla evighet. Jag har jobbat som servitör i nästan 20 år, men det är först nu som jag har fått en tillsvidareanställning på heltid utan att tvinga mig till det eller ta hjälp av facket, sade han.

LO:s styrelse tyckte i stället att det skulle vara bättre om de otrygga visstidsanställningarna kunde bekämpas förhandlingsvägen, mellan arbetsgivare och fack. Men en majoritet av de 400 ombuden höll inte med om det, och körde därmed över styrelsen när man beslutade att anta motionen. Ombuden från IF Metall valde att reservera sig mot beslutet. De vill inte öppna upp för mer lagstiftning i frågan, utan vill även i fortsättningen att parterna gör upp i kollektivavtal.

Fler beslut från LO-kongressen

På kongressen beslutades även att LO ska arbeta för en individualiserad föräldraförsäkring och nytt stöd för korttidsstudier, ämnen som HRF:arna också hade motionerat om. Dessutom röstade ombuden för att LO ska att verka för bland annat en samtyckeslag, företagshälsovård för alla och att fler ska omfattas av arbetslöshetsförsäkringen. LO-styrelsens förslag om att utreda federationens ekonomi och organisation gick också igenom. Alla beslut hittar du på www.lo.se.

Lars-Robert Nordin kände sig nöjd efter beslutet, trots att alla på kongressen inte blev eniga.
– Det här är en oerhört viktig fråga i många branscher. Vi lyckas inte förhandlingsvägen, bland annat för att det är många restauranger och hotell som inte har kollektivavtal. Våra medlemmar är väldigt utsatta och därför krävs det en förändring i lagen. Men det är synd att vi inte kan tänka mer på varandra inom LO, så att vi hade kunnat bli eniga.

Ingår i temat: Otrygga jobb 21 artiklar

Alla artiklar i temat (18 till)
Nyheter

Sommartempo på Hotellrevyn

Nu växlar Hotellrevyn ner tempot några veckor, men vi är tillbaka igen i början av augusti med nya nyheter och reportage. Trevlig sommar alla läsare!

Publicerad 5 juli 2019
Sommartempo på Hotellrevyn
Redaktionen (ej i bild) samlar krafterna och är snart tillbaka. Foto: Istockphoto
Nyheter ARBETSMILJÖ

Allianceplus får kritik för arbetsmiljön

Kränkande särbehandling, stress och dålig ergonomi. Det kunde HRF se hos Allianceplus. Nu har bolaget drygt två månader på sig att identifiera, åtgärda och förebygga risker i arbetsmiljön.

Publicerad 5 juli 2019
Allianceplus får kritik för arbetsmiljön
Städföretaget Allianceplus. Foto: Hotellrevyn

Efter larm från Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud Alaettin Aycicek gjorde Arbetsmiljöverket i slutet av maj ett besök hos Allianceplus i Solna. Bolaget levererar städning, catering och andra tjänster till bland annat hotell. Arbetsmiljöverket påtalade en rad brister inom framför allt housekeeping på ett av hotellen. Nu har Allianceplus till den sista september på sig att upprätta riskbedömningar och handlingsplaner.

– När det gäller till exempel arbetsbelastningen tas ingen hänsyn till att olika rum tar olika lång tid att städa. Man ska klara tre rum per timme. Hinner man inte så städar man klart efter man stämplat ut. Många av våra medlemmar gör så för att de inte har permanent uppehållstillstånd och inte vågar riskera jobbet, säger Alaettin Aycicek.

Det är inget som Dalia Ramzi, vd på Allianceplus, känner igen.

– Det går helt emot våra regler och ramverk. Vi arbetar aktivt med hur vi säkerställer att våra medarbetare får rätt förutsättningar att göra ett bra arbete. Hinner man inte med det som förväntas av en på sin arbetsdag så ska detta alltid lyftas upp till chefen som sedan ansvarar för att se över arbetsfördelningen.

På Allianceplus hemsida kan man läsa att bolaget ”ingår partnerskap med kunder som är måna om kvalitet och om att skapa bästa möjliga arbetsmiljö för sina medarbetare”.

– Arbetsmiljön är ett väldigt viktigt fokusområde för oss. Vi har årligen utbildningar i arbetsmiljö och arbetsrätt för våra chefer. Eftersom majoriteten av våra medarbetare är ute och arbetar i våra kunders lokaler är det också extremt viktigt att vi har ett tätt samarbete med våra kunder när det gäller arbetsmiljö. Arbetsmiljöverket har begärt att få in en handlingsplan för både åtgärdande och förebyggande arbete senast den sista september och den arbetar vi med just nu, säger Dalia Ramzi.

Fokus KARRIÄR

Så vill HRF öka möjligheten att utvecklas

Besöksnäringen ses sällan som en bransch där man gör karriär. Det vill Hotell- och restaurangfacket ändra på.

Publicerad 1 juli 2019
Så vill HRF öka möjligheten att utvecklas
Källa: BFUF:s rapport »Karriär i besöksnäringen«

Det finns generellt få chefer i vår näring. I stället lägger man på våra medlemmar mycket ansvar, utan chefsbefogenheter. Och vi ställer ofta upp, säger Pim van Dorpel, HRF:s vice ordförande.

Snart lanseras Branschkoden, framtagen i samarbete mellan HRF och Visita, där man stärker gott arbetsgivarskap. En del i det är att se potentialen i de anställda. Det kan ge fler chans att utvecklas, tror Pim van Dorpel.

Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

En rapport från BFUF visar samtidigt att många prioriterar annat. Det kan vara längtan efter en rik fritid som gjort att man valt besöksnäringen, och de som ändå vill klättra byter sektor.

– Vi har ett glastak i kompetenstrappan kan man säga. Det är alldeles för lågt betalt även som chef. Många anser inte att det är värt att ta på sig extrauppgifter inom administration och ekonomi för den blygsamma löneökningen det innebär. Sedan har vi ett samhälle som inte är anpassat för vår näring. Alla kommuner tillhandahåller till exempel inte nattis, säger Pim van Dorpel.

Man får inte in nya kunskaper som kan leda till utvecklingSusanna Heldt Cassel

Susanna Heldt Cassel, en av forskarna bakom BFUF-rapporten, menar att branschens syn på utbildning skiljer sig från andra sektorer.

– Det är ganska tydligt att det inte är formell utbildning som räknas om man vill göra karriär i besöksnäringen. Det är på sätt och vis ett problem. Man får inte in nya kunskaper som kan leda till utveckling och innovationer.

Få chefsjobb

Andel som har ledande position/hög utbildning i olika sektorer.

  • Restaurang: 10 %
  • Handel: 10 %
  • Hotell: 11 %
  • Tillverkning/bygg: 15 %
  • Turism/resor: 24 %
  • Offentlig verksamhet: 51 %
  • Hälsa/sjukvård: 58 %

Källa: BFUF:s rapport »Karriär i besöksnäringen«

Pim van Dorpel anser också att det behövs en ny syn på utveckling och utbildning. Och det är framför allt arbetsgivarna som kan bli bättre på att visa vilka vägar man kan gå för att utvecklas inom branschen.

– De borde jobba mer agilt, med utveckling och utbildning hela livet. Och se till att det går att göra lönekarriär inom branschen. Man måste kunna få betalt för yrkesskicklighet. Som det är nu stannar löneutvecklingen vid 30. Där har arbetsgivarna haft ett kortsiktigt tänk som innebär att alla är utbytbara. Det tar tid att förändra, men det är på gång, säger Pim van Dorpel.

Ingår i temat: Otrygga jobb 21 artiklar

Alla artiklar i temat (18 till)
Fråga om jobbet.
76
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här