Ur temat Otrygga jobb
Nyheter enstaka dagar

Platsombud och klubbar ska lära sig avslöja missbruk

Det finns ett stort mörkertal av arbetsgivare som missbrukar anställningsformen enstaka dagar, säger HRF:s ordförande Malin Ackholt. Nu ska förbundet hjälpa platsombud och klubbar att själva ta tag i problemet.

Publicerad 18 oktober 2023
Platsombud och klubbar ska lära sig avslöja missbruk
I det senaste Gröna Riks-avtalet mellan HRF och Visita har det blivit lättare att avslöja missbruk av enstaka dagar. Foto: Peter Jönsson

– Den här anställningsformen har överutnyttjats under åren och under de senaste avtalsrörelserna har vi successivt skärpt upp regelverket. Men vi har också sett att vi har arbetsgivare som inte bryr sig om regelverket, säger Malin Ackholt, ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Vid senaste avtalsrörelsen var förbundets inställning att enstaka dagar bör tas bort. Men motparten Visita vägrade.
Kompromissen blev den nya skrivningen i avtalet som gör det betydligt lättare att avslöja missbruk av anställningsformen, säger Malin Ackholt.

Avtalet undertecknades i april. HRF:s ombudsmän har vid flera tillfällen använt skrivningen för att uppdaga fall av systematiskt överutnyttjande.
Nu ska även lokala platsombud och klubbar lära sig använda den.

– Vi håller nu på att ta fram en handledning så att de själva ska kunna förhandla detta på sina arbetsplatser. Vår bild är att det finns ett stort mörkertal, säger Malin Ackholt.

Den nya handledningen ska vara klar till årsskiftet.

Fakta: Så här säger skrivningen

”Om det uppkommit frågor kring tillämpningen av anställningsformen har lokal facklig organisation rätt att påkalla förhandling och inom ramen för förhandlingen ta del av information om antalet arbetade timmar inom ramen för anställningsformen de senaste sex månaderna.”

”Arbetsgivaren har också att redogöra för andelen arbetade timmar på enstaka dagar i förhållande till totalt antal arbetade timmar under perioden samt de övergripande förutsättningarna för tillsättningen av arbetspass på enstaka dagar.”

”På begäran av lokal facklig organisation ska arbetsgivaren specificera timmarna per anställd med angivande av anställnings-id.”

Ingår i temat: Otrygga jobb 31 artiklar

Alla artiklar i temat (28 till)
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här