Ur temat Otrygga jobb
Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Var fjärde HRF:are har en otrygg anställning

Under förra året ökade andelen fasta jobb i Sverige. I hotell- och restaurangbranschen märktes dock ingen skillnad. HRF:s medlemmar har fortfarande störst andel otrygga anställningar.

Publicerad 13 februari 2009

Förra året hade ungefär 15 procent av alla svenska anställda en tidsbegränsad anställning. Vanligast är de otrygga anställningarna bland kvinnor, särskilt unga, och personer som inte är med i facket. Det visar LO:s rapport Anställningsformer år 2008 som presenterades i dag.

Störst andel otrygga anställningar har Hotell- och restaurangfackets medlemmar. Hela 28 procent av de arbetande medlemmarna hade en tidsbegränsad anställning förra året. Det kan jämföras med Elektrikerna, där bara 2 procent av de anställda medlemmarna saknade fast jobb.

Utredarna tror att en förklaring till att så få HRF-medlemmar har fasta jobb, är att fackets kollektivavtal tillåter extra-vid-behov-anställningar i större utsträckning än andra förbund.

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ingår i temat: Otrygga jobb 31 artiklar

Alla artiklar i temat (28 till)
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här