Ur temat Otrygga jobb
Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Otrygga jobb ger risk för trakasserier

Skärpta krav på aktiva åtgärder, mer information och färre otrygga anställningar. Det var tre förslag på hur sexuella trakasserier ska motverkas, som kom fram under LO:s lunchdebatt med jämställdhetsminister Åsa Regnér, fack och arbetsgivare.

Publicerad 5 mars 2015
Otrygga jobb ger risk för trakasserier
Hotell- och restauranganställda utsätts för sexuella trakasserier från både gäster och kollegor. Foto: Colourbox

LO har låtit företaget Novus göra en undersökning om sexuella trakasserier bland sina medlemmar. Resultatet, som presenterades i årets Jämställdhetsbarometer, bekräftar vad tidigare undersökningar från SCB och Arbetsmiljöverket har visat. Kvinnor inom arbetaryrken och personer med tidsbegränsade anställningar är mer utsatta för sexuella trakasserier än andra grupper i arbetslivet. Med anledning av detta höll LO på torsdagen en debatt om hur man ska komma tillrätta med arbetsmiljöproblemet sexuella trakasserier.

Jämställdhetsminister Åsa Regnér vill förstärka styrningen av jämställdhetspolitiken.
– Lagstiftningen behöver skärpas så att arbetsgivarna ska få ett större ansvar för det förebyggande arbetet. Men det handlar också om kvinnors bristande makt i arbetslivet, sa Åsa Regnér.  

Hotell- och restauranganställda är en av de grupper som oftast utsätts för sexuella närmanden och anspelningar. LO:s utredare Joa Bergold menade att risken ökar i yrken där man förväntas vara tillmötesgående och uppfylla gästers behov. Hotell- och restaurangfackets vice ordförande Pim van Dorpel ansåg att arbetsgivare måste bli bättre på att ha en policy så att arbetstagarna vet vad de ska göra i ett enskilt läge. Han pekade även på den dubbla utsattheten i branschen.
– Det handlar inte bara om gäster. Branschen är också överrepresenterad när det gäller trakasserier från arbetskamrater och chefer.
 
LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson efterlyste fler fasta anställningar.
– Det är lätt att förstå att någon som är ung och har en tillfällig anställning har ett svårare läge än en fast anställd som får komma åter nästa dag, sa Karl-Petter Thorwaldsson.
Pim van Dorpel talade om otrygga och därmed tysta arbetsplatser.
– Det är ingen slump att vår bransch ligger högst både när det gäller sexuella trakasserier och otrygga anställningar.
Jämställdhetsministern höll med.
– Folk tar skit när de inte har makt, sa Åsa Regnér.
Lise-Lotte Argulander, jurist från Visita, ansåg dock inte att det fanns någon koppling till anställningsform.

LO/Novus undersökning visar att LO:s medlemmar saknar information från såväl arbetsgivare som fack när det gäller sexuella trakasserier. Debattdeltagarna var eniga om att det nu krävs gemensam ansträngning. Pim van Dorpel tycker att facket har anledning till självkritik.
– När vi får ett ärende som rör sexuella trakasserier är det för långt gånget. Vi har varit för dåliga på att arbeta förebyggande och på att utbilda förtroendevalda och medlemmar. Sexuella trakasserier varit en högt prioriterad fråga för HRF under hela 2014, men vi är ännu långt ifrån att ha lösningar.

 Fakta ur LO/Novus undersökning

  • Knappt tre av tio säger att de har fått information från arbetsgivaren om hur de ska agera om de själva utsätts eller om de märker att det förekommer sexuella trakasserier på arbetsplatsen. 
  • Bara en av tio LO-medlemmar har fått information av facket om vad de ska göra i sådana situationer. Bland de unga medlemmarna hade så få som 4 procent fått information från sitt fackförbund.
  • Över hälften av dem som utsatts för sexuella närmanden eller anspelningar uppger att det rör sig om tre till fyra gånger under det senaste året. 15 procent hade utsatts fem eller fler gånger.
  • Ungefär var femte säger att det finns en accepterande attityd till sexuella trakasserier på arbetsplatsen. I åldersgruppen 18 till 29 år säger så många som en fjärdedel att det finns en accepterande attityd mot sexuella trakasserier.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ingår i temat: Otrygga jobb 21 artiklar

Alla artiklar i temat (18 till)
Nyheter ARBETSMILJÖ

Varning för exploderande ölfat

Ölfat av plast innebär stora risker för arbetstagarna. Faten riskerar att explodera, varnar Kent Jansson på Arbetsmiljöverket.

Publicerad 18 november 2019 Kommentera
Varning för exploderande ölfat
Trycksatta ölfat av plast kan skadas och explodera. Foto: Colourbox

Bara i Stockholm har det på senaste tiden skett två olyckor med plastfat. Faten har exploderat och skadat personalen, berättar arbetsmiljöinspektören Kent Jansson.
– I ett fall fick personen armen avslagen på två ställen. I det andra fallet exploderade ölfatet upp i ansiktet på personen, som hamnade på intensiven.

Kent Jansson tror att mörkertalet är stort när det gäller de här olyckorna.

– Det är förmodligen ren tur att inte fler skadats allvarligt.

Ölfat brukar vara gjorda av stål, men på senare tid har plastfat blivit vanligare. Inuti faten finns en påse som fylls upp med öl, vin eller läsk. Faten trycksätts för att det ska gå att få ut drycken.
– Faten tillverkas, fylls och flyttas. De kan få skador under hanteringen. Finns det en skada på plastfatet kan det explodera och fara iväg med en väldig fart, säger Kent Jansson.

Olyckorna har skett vid transport av fyllt ölfat och när faten skulle avluftas vid byte.

Anledningen till att man gått över till plastfat är enligt Kent Jansson att de är lättare, att de finns i flera storlekar och att de efteråt kan tryckas ihop till återvinning. Stålfaten kräver mer hantering, de ska tvättas och fyllas på.

Det finns sätt att minimera riskerna, säger Kent Jansson.
– Ett större bryggeri har ett system där faten fraktas i kartonger för att vara skyddade hela vägen. De har även behållare som man sätter ner faten i, innan de trycksätts.

Kent Jansson kommer att kontakta bryggeriernas branschorganisation. Arbetsmiljöverket, region Öst, funderar också på att göra inspektioner av arbetsplatser som kan tänkas hantera faten.

Nyheter föräldraskap

Hamburgerkedja toppar upp föräldrapenning

På hamburgerkedjan Bastard Burgers får de anställda numera extra ersättning när de är föräldralediga. Målet är att få in fler kvinnor i köken och att visa personalen uppskattning.

Publicerad 15 november 2019 Kommentera
Hamburgerkedja toppar upp föräldrapenning
På Bastard Burgers får anställda extra pengar när de är föräldralediga. Foto: Colourbox
Niclas Öberg. Foto: Bastard Burgers

Sedan starten 2016 har hamburgerkedjan Bastard Burgers vuxit kraftigt. I dag har kedjan cirka 300 anställda, fördelade på ett 30-tal restauranger över landet. En klar övervikt av de anställda är män, något som Bastard Burgers nu vill komma till rätta med.
– Vi har haft svårt att rekrytera kvinnor till köken. Där är det mest män. Vi vill att det ska vara mer jämnt fördelat, säger kedjans HR-chef Niclas Öberg.

För att bli en attraktivare arbetsgivare har kedjan nu börjat toppa upp de anställdas föräldrapenning när de är föräldralediga.
– Vi kommer att betala mellanskillnaden, det som saknas mellan lönen och ersättningen från Försäkringskassan och facket. Vi kommer att betala så att det blir 100 procent, säger Niclas Öberg.

Fakta: Pengar till föräldralediga

Anställda som är föräldralediga har rätt till pengar från Försäkringskassan. Du kan som mest få runt 80 procent av din vanliga inkomst.

Den som arbetar på ett Svenskt Näringslivs-företag där det finns något av LO-förbundens kollektivavtal kan också ha rätt till föräldrapenningstillägg från Afa Försäkring. Läs mer om det här.

Idén kom upp under en konferens i höstas, berättar han.
– Så jag kollade med ekonomikontoret vad det skulle kosta. Sedan tog vi ett snabbt beslut att det var värt det för att investera i vår personal.

Tillägget handlar dock inte bara om att locka fler kvinnor. Det handlar även om att uppmuntra män att vara föräldralediga och om att de anställda ska känna sig uppskattade, säger Niclas Öberg.
– Vi vill visa vår personal uppskattning. Vi har väldigt bra personal och vi vill att de ska känna sig trygga och vilja stanna. Vi vill behålla dem.

Ingår i temat: Otrygga jobb 21 artiklar

Alla artiklar i temat (18 till)
Nyheter brott

”De har levt under stor press”

När paret krävde lön för sitt arbete hotade krögaren att förstöra för deras familjemedlemmar i hemlandet. Det framgår av förundersökningen. - De har levt under stor press, säger parets målsägarbiträde Johanna Bergman.

Publicerad 15 november 2019 Kommentera
”De har levt under stor press”
Foto: Colourbox, Carina Andreasson/Mostphotos

I går var första dagen i rättegången mot den krögare i Norrköping som åtalas för att ha utnyttjat ett par från Bangladesh som gratis arbetskraft. Parets målsägarbiträde Johanna Bergman säger att händelsen varit påfrestande för de två målsägandena.
– Omständigheten att personerna stannat kvar trots det de har utsatts för talar för att de har levt under stor press. Det har framkommit att hoten när de ställt krav på lön inte bara varit riktade mot deras egen person utan även mot familjemedlemmar i hemlandet.

När krögaren träffade på paret hade de nyligen kommit till Sverige för att studera. Åklagaren menar att han då utnyttjat parets sårbara situation som nyanlända i Sverige.
– Man känner inte till rättssystemet och det gör att man är ett lovligt byte för personer som vill utnyttja andra. Man blir skyddslös, säger målsägarbiträdet Johanna Bergman.

Restaurangägaren förnekar brott. Han menar att paret inte alls har arbetat på restaurangen, och menar att det i stället är de som utnyttjat honom för mat och husrum. Rättegången fortsätter i Norrköpings tingsrätt på måndag i nästa vecka.

Ingår i temat: Otrygga jobb 21 artiklar

Alla artiklar i temat (18 till)
Fråga om jobbet.
83
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här