Otrygga jobb
Otryggt anställda kan känna pressen att vara tillgängliga jämt, för att inte missa arbetspass. Foto: Colourbox
Tema Otrygga jobb

Otrygga jobb

År 2015 hade knappt 40 procent av de anställda i hotell- och restaurangbranschen en tidsbegränsad anställning. De allra kortaste deltiderna, 1-19 timmar per vecka, är också vanliga i branschen.

Publicerad 21 november 2019

Sex av tio hotell- och restauranganställda har fast jobb. Övriga har vikariat, säsongsanställningar, allmän visstid eller »enstaka dagar«, anställningsformen där anställningen bara varar så länge arbetspasset varar.

Tema: Otrygga jobb 22 artiklar

Fråga om jobbet.
85
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här