Otrygga jobb
Otryggt anställda kan känna pressen att vara tillgängliga jämt, för att inte missa arbetspass. Foto: Colourbox
Tema Otrygga jobb

Otrygga jobb

År 2015 hade knappt 40 procent av de anställda i hotell- och restaurangbranschen en tidsbegränsad anställning. De allra kortaste deltiderna, 1-19 timmar per vecka, är också vanliga i branschen.

Publicerad 3 december 2018

Sex av tio hotell- och restauranganställda har fast jobb. Övriga har vikariat, säsongsanställningar, allmän visstid eller »enstaka dagar«, anställningsformen där anställningen bara varar så länge arbetspasset varar.

– Den som ringer först får mig. Jag har inget schema någonstans utan det gäller att vara vaksam på sms och i Facebookgrupper så att man inte missar några pass, säger servitören och bartendern Eric Insulahn som berättade om sina villkor som anställd »enstaka dagar« hösten 2016.
Läs om arbetsvillkoren för Eric och andra otryggt anställda.

Tema: Otrygga jobb 19 artiklar

Fråga om jobbet.
153
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här