Otrygga jobb
Otryggt anställda kan känna pressen att vara tillgängliga jämt, för att inte missa arbetspass. Foto: Colourbox
Tema Otrygga jobb

Otrygga jobb

I hotell- och restaurangbranschen har nästan varannan en tillfällig anställning. De allra kortaste deltiderna, 1-19 timmar per vecka, är också vanliga i branschen.

Publicerad 21 september 2023

Sex av tio hotell- och restauranganställda har fast jobb. Övriga har vikariat, säsongsanställningar, allmän visstid eller »enstaka dagar«, anställningsformen där anställningen bara varar så länge arbetspasset varar.

Tema: Otrygga jobb 31 artiklar

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här