Ur temat Avtal 2020
Nyheter avtal 2020

”Jag är jäkligt nöjd”

Hotell- och restaurangfacket ser det nya Gröna riksavtalet som en stor framgång. Avtalet innehåller lönehöjningar med runt 1 200 kronor, längre schemaperioder och stopp för missbruk av extraanställning.

Publicerad 17 november 2020 Kommentera
”Jag är jäkligt nöjd”
Det nya avtalet blev klart först efter att medlare kopplats in. Foto: Peter Jönsson, Anna-Karin Nilsson

Efter långa och tuffa förhandlingar sade både HRF och Visita ja till medlarnas bud i går kväll. Resultatet blev ett riktigt bra avtal, säger Malin Ackholt, HRF:s förbundsordförande.
– Jag är jäkligt nöjd med att vi lyckades teckna ett avtal som dels innehåller det vi är överens om i LO:s samordning, och dels skapar bättre ordning och reda för våra medlemmar.

Mer om avtalet:

  • Avtalet gäller 1 november 2020 – 31 mars 2023.
  • En arbetsgrupp ska arbeta med frågan om nytt lönesystem.
  • Parterna enas om att införa avsättningar till avtalspension för 24-, 23- och 22-åringar under avtalsperioden
  • Parterna enas om att ta krafttag mot sexuella trakasserier från tredje man.
  • Parterna kommer att arbeta fram nya lönetabeller under dagen.

Avtalet innehåller bland annat en ny skrivning om ”enstaka dagar”. Arbetsgivare som missbrukar anställningsformen ska kunna stoppas från att använda denna. En annan nyhet är att arbetsgivare måste kunna ge de anställda schema för sex veckor framåt i tiden.
– Det ger mycket bättre förutsägbarhet för de enskilda. Det är väldigt viktiga delar, säger Malin Ackholt.

Malin Ackholt
Malin Ackholt. Foto: Peter Jönsson

Utgående löner ska höjas med runt 1 200 kronor under avtalsperioden som är på 29 månader. Första höjningen sker 1 november 2020 och motsvarar 685 kronor per heltidsanställd. Den andra sker 1 april 2022 och motsvarar preliminärt 510 kronor. Summan påverkas av avsättningarna till avtalspension för unga, som parterna också enades om. Den exakta löneökningen avgörs därför 31 mars 2021.

Minimilönerna höjs med minst samma procentsats som de utgående lönerna.

Avtalet är i linje med både industrins märke och LO-samordningens låglönesatsning, säger Malin Ackholt.
– Vår bild är att allt som finns med i låglönesatsningen finns med där. Vi har gjort en traditionell förhandling med arbetsgivarna och fått ut bland annat villkorsförbättringar för våra medlemmar.

I förhandlingarna drev Hotell- och restaurangfacket även kravet att deltidsanställda som arbetar mycket mertid ska få högre sysselsättningsgrad. Den frågan fick de dock släppa, säger Malin Ackholt.
– Den hade jag gärna velat ha med mig, men det gick inte. Vi får lägga den i traditionellt fackligt arbete ute på arbetsplatserna, så att vi kan få bukt med felaktiga anställningar.

Madeleine Ericson. Foto: Privat

Avtalet innebär också att konflikten, som skulle ha brutit ut i dag, är avblåst. En av de arbetsplatser som var uttagna i strejk var Kraftkällan på Forsmarks kärnkraftverk. Platsombudet Madeleine Ericson är lättad.
– Luften gick ur mig när jag fick beskedet. Vi har varit så laddade. Men vi är jätteglada, det är så skönt att vi har fått ett avtal.

Hon har inte hunnit träffa jobbarkompisarna på arbetsplatsen än, men har meddelat dem via sms att strejken är avblåst.
– Jag tror att alla tycker att det är skönt att det inte blev någon strejk. Det är ju inte kul med konflikt, säger Madeleine Ericson.

Ingår i temat: Avtal 2020 25 artiklar

Alla artiklar i temat (22 till)
Nyheter arbetsmiljö

Tungt arbete för branschens anställda

Många hotell- och restauranganställda upplever sitt arbete som både fysiskt uttröttande och psykiskt ansträngande. Samtidigt är det bara ett fåtal som har tillgång till företagshälsovård. Det visar Arbetsmiljöverkets senaste undersökning.

Publicerad 25 november 2020 Kommentera
Tungt arbete för branschens anställda
Hotell- och restaurangpersonal tillhör de grupper som upplever sitt arbete som mest ansträngande, både fysiskt och psykiskt. Foto: Volodymyr Melnyk/Mostphotos

Det är en dyster bild av arbetsmiljön i hotell- och restaurangbranschen som framträder i Arbetsmiljöverkets rapport över 2019.

I undersökningen, som omfattar cirka 7 000 personer, säger mer än var femte branschanställd att de upplever sitt jobb som psykiskt påfrestande. Fyra av tio upplever att arbetet är kroppsligt ansträngande, och i flera yrkesgrupper säger åtta av tio att de är kroppsligt uttröttade minst en dag i veckan på grund av arbetet. Det gäller bland annat snabbmatspersonal, köks- och restaurangbiträden samt städare.

Rapporten visar också att det är si och så med det systematiska arbetsmiljöarbetet i branschen. Ungefär var fjärde hotell- och restauranganställd säger att det bedrivs på deras arbetsplatser. Det kan jämföras med nio av tio på arbetsplatser som arbetar med el, gas, värme eller kyla.

I samma bransch säger nio av tio anställda att de har tillgång till företagshälsovård. Det kan jämföras med två av tio inom hotell- och restaurangbranschen, som därmed tar jumboplatsen på listan.

Och av de branschanställda som faktiskt har tillgång till företagshälsovård är det bara tre procent som har haft besök eller fått sin arbetssituation bedömd av företagshälsovården.

Ur temat Avtal 2020
Nyheter avtal 2020

Så blir din nya lön

Nu har HRF och Visita enats om beräkningarna av det nya avtalets löner. Semesterlönegarantin återstår dock fortfarande.

Publicerad 24 november 2020 Kommentera
Så blir din nya lön
Nu är löneökningarna klara, berättar Per Persson, HRF:s avtalssekreterare. Foto: Peter Jönsson, Hans Christiansson/Mostphotos

Det är en vecka sedan den hotande konflikten blåstes av och ett nytt avtal mellan Hotell- och restaurangfacket och Visita tecknades. Först nu är beräkningarna av de nya lönerna och ob-tilläggen klara.

– Det brukar ta så här lång tid. Det är en matematisk övning med en del avrundningsproblem, säger Per Persson, HRF:s avtalssekreterare.

Från den 1 november i år höjs utgående löner för en heltidstjänst med 685 kronor i månaden. För en deltidstjänst räknas löneökningen om så att den motsvarar tjänstgöringsgraden. Är du till exempel anställd på 50 procent blir den hälften av 685 kronor, det vill säga 342:50. Jobbar du 75 procent blir höjningen 513:75 kronor i månaden. Timlönerna höjs med 3:96 kronor.

I Gröna riksavtalet finns dock en skrivning om lönepott. Det innebär att 60 procent av löneökningen ska gå till en pott som fördelas utifrån hur de anställda har uppfyllt vissa fastställda kriterier. Det är facket och arbetsgivaren som förhandlar om fördelningen av potten.

För att det ska bli aktuellt att pottförhandla måste arbetsgivaren begära förhandling senast den 4 december. Gör företaget inte det kommer varje heltidsanställd att få 685 kronor mer i månaden. Per Persson tror att det gäller de flesta medlemmar som omfattas av Gröna riksavtalet.

– För att kunna förhandla potten ska arbetsgivaren långt tidigare ha förhandlat om kriterier och haft utvecklingssamtal. Jag tror inte att så många har gjort det.

Minimilönerna räknas upp med tre procent. För den som redan är anställd gäller dock fortfarande 685 kronor i ökning för en heltidstjänst. OB-tillägget höjs från den 1 november till 23:53 kronor.

Ytterligare 14 kollektivavtal återstår att förhandla före årsskiftet.

Så blir minimilönerna i Gröna riksavtalet 1 november 2020:

Lönegrupp 1, kvalificerat yrkesarbete:
Utan 6 års yrkesvana 23 854 kr/mån Eller 137:88 kr/h
Med 6 års yrkesvana 25 617 kr/mån Eller 148:07 kr/h
Lönegrupp 2, yrkesarbete
Utan 6 års yrkesvana 22 548 kr/mån Eller 130:33 kr/h
Med 6 års yrkesvana 24 311 kr/mån Eller 140:52 kr/h

 

Ingår i temat: Avtal 2020 25 artiklar

Alla artiklar i temat (22 till)
Nyheter tävling

Hon gjorde silvermackan

Ogräs, lingon och svamp – det innehöll smörgåsen som gav HRF:aren Eva Stoltz Olsson silvret i årets Mack-SM.

Publicerad 23 november 2020 Kommentera
Hon gjorde silvermackan
Eva Stoltz Olsson tog hem silvret i Mack-SM med sitt bidrag "Naturen på en sur en”. Foto: Sara Trus

Grattis!
– Tack!

Hur kom du på receptet?
– Temat för tävlingen var nyttigt och klimatsmart. Jag gillar att vara ute i skogen, så jag tänkte att jag skulle göra en skogsmacka. Jag plockade ogräs, som ängssyra och kirskål, som jag gjorde en pesto av. Jag stekte svamp och picklade lingon. Det blev mustiga smaker från skogen.

Silvermackan ”Naturen på en sur en”. Foto: Sara Trus

Hur kom det sig att du ställde upp i tävlingen?
– Det var mina chefer som pushade mig att vara med. Jag har ju ingen utbildning som kallskänka, utan jag är självlärd. Jag har jobbat i handeln i 20 år och började i restaurangbranschen för bara ett år sedan. Jag tänkte att jag som inte har någon erfarenhet inte skulle kunna matcha de här duktiga deltagarna, men jag bestämde mig för att skicka in ett bidrag i alla fall.

Fick du mersmak för att tävla?
– Jag fick mersmak för att jobba mer med mat i alla fall. Tävlingen var lite som en utmaning för mig själv för att se om det är något som jag borde satsa på. Och det känner jag ju så klart att jag vill göra.

Fakta: Tävlingen

Eva Stoltz Olssons bidrag ”Naturen på en sur en” innehöll ogräspesto, fänkålssallad, svampröra, picklade lingon och vegansk majonnäs.

Vann tävlingen gjorde Gabriel Olsson med sitt bidrag ”Södermalms hembrännare”, med bland annat linsfalafel, hummus gjord på rostad sparris och lök, honungsbakade morötter och konfiterad lök.

Mack-SM anordnas av organisationen Sveriges bagare & konditorer. Den som vill testa något av tävlingsbidragen hittar recepten här.

Ingår i temat: Avtal 2020 25 artiklar

Alla artiklar i temat (22 till)
Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här