Ur temat Avtal 2020
Nyheter avtal 2020

”Jag är jäkligt nöjd”

Hotell- och restaurangfacket ser det nya Gröna riksavtalet som en stor framgång. Avtalet innehåller lönehöjningar med runt 1 200 kronor, längre schemaperioder och stopp för missbruk av extraanställning.

Publicerad 17 november 2020
”Jag är jäkligt nöjd”
Det nya avtalet blev klart först efter att medlare kopplats in. Foto: Peter Jönsson, Anna-Karin Nilsson

Efter långa och tuffa förhandlingar sade både HRF och Visita ja till medlarnas bud i går kväll. Resultatet blev ett riktigt bra avtal, säger Malin Ackholt, HRF:s förbundsordförande.
– Jag är jäkligt nöjd med att vi lyckades teckna ett avtal som dels innehåller det vi är överens om i LO:s samordning, och dels skapar bättre ordning och reda för våra medlemmar.

Mer om avtalet:

  • Avtalet gäller 1 november 2020 – 31 mars 2023.
  • En arbetsgrupp ska arbeta med frågan om nytt lönesystem.
  • Parterna enas om att införa avsättningar till avtalspension för 24-, 23- och 22-åringar under avtalsperioden
  • Parterna enas om att ta krafttag mot sexuella trakasserier från tredje man.
  • Parterna kommer att arbeta fram nya lönetabeller under dagen.

Avtalet innehåller bland annat en ny skrivning om ”enstaka dagar”. Arbetsgivare som missbrukar anställningsformen ska kunna stoppas från att använda denna. En annan nyhet är att arbetsgivare måste kunna ge de anställda schema för sex veckor framåt i tiden.
– Det ger mycket bättre förutsägbarhet för de enskilda. Det är väldigt viktiga delar, säger Malin Ackholt.

Malin Ackholt
Malin Ackholt. Foto: Peter Jönsson

Utgående löner ska höjas med runt 1 200 kronor under avtalsperioden som är på 29 månader. Första höjningen sker 1 november 2020 och motsvarar 685 kronor per heltidsanställd. Den andra sker 1 april 2022 och motsvarar preliminärt 510 kronor. Summan påverkas av avsättningarna till avtalspension för unga, som parterna också enades om. Den exakta löneökningen avgörs därför 31 mars 2021.

Minimilönerna höjs med minst samma procentsats som de utgående lönerna.

Avtalet är i linje med både industrins märke och LO-samordningens låglönesatsning, säger Malin Ackholt.
– Vår bild är att allt som finns med i låglönesatsningen finns med där. Vi har gjort en traditionell förhandling med arbetsgivarna och fått ut bland annat villkorsförbättringar för våra medlemmar.

I förhandlingarna drev Hotell- och restaurangfacket även kravet att deltidsanställda som arbetar mycket mertid ska få högre sysselsättningsgrad. Den frågan fick de dock släppa, säger Malin Ackholt.
– Den hade jag gärna velat ha med mig, men det gick inte. Vi får lägga den i traditionellt fackligt arbete ute på arbetsplatserna, så att vi kan få bukt med felaktiga anställningar.

Madeleine Ericson. Foto: Privat

Avtalet innebär också att konflikten, som skulle ha brutit ut i dag, är avblåst. En av de arbetsplatser som var uttagna i strejk var Kraftkällan på Forsmarks kärnkraftverk. Platsombudet Madeleine Ericson är lättad.
– Luften gick ur mig när jag fick beskedet. Vi har varit så laddade. Men vi är jätteglada, det är så skönt att vi har fått ett avtal.

Hon har inte hunnit träffa jobbarkompisarna på arbetsplatsen än, men har meddelat dem via sms att strejken är avblåst.
– Jag tror att alla tycker att det är skönt att det inte blev någon strejk. Det är ju inte kul med konflikt, säger Madeleine Ericson.

Ingår i temat: Avtal 2020 34 artiklar

Alla artiklar i temat (31 till)
Nyheter organisering

Bingogänget bildade klubb

Kollegorna på Konsultbingo Norvac, som driver en rad bingohallar i Stockholm, kände att de ville ha mer att säga till om på jobbet. Så de bildade en HRF-klubb.

Publicerad 16 april 2021 Kommentera
Bingogänget bildade klubb
Julius Sjödin, Marianne Idris och Fia Hedberg sitter i bingoklubbens styrelse. Foto: Marc Femenia

Bingohallen i Hötorgets tunnelbanestation har ännu inte öppnat för dagen. Vid ett av de tomma bingoborden har kollegorna Julius Sjödin, Marianne Idris, Fia Hedberg, Saba Westin och Caroline Jonsson samlats för styrelsemöte i företagets nybildade HRF-klubb.

Det var i december de fick besök av en ombudsman från HRF, och en månad senare hade de sitt första möte, berättar Julius Sjödin, ledamot i styrelsen.
– Det fanns ett intresse för att bilda klubb, så vi gjorde det helt enkelt.

Julius Sjödin. Foto: Marc Femenia

Det har faktiskt tidigare funnits en HRF-klubb på Konsultbingo Norvac, som driver bingohallarna, men den har legat nere ett bra tag. Den främsta anledningen till att kollegorna nu bestämde sig för att återuppväcka den är att de vill ha lite mer att säga till om, säger Fia Hedberg.
– Vi vill ha ett bättre sätt att kommunicera med vår arbetsgivare där vi kan få lite mer inflytande.

Klubbens medlemmar finns utspridda på företagets bingohallar i Stockholm. En del av dem, som Julius, arbetar på flera olika hallar. Att ha en klubb gör det möjligt att samla personalen och driva gemensamma frågor, säger han.
– Det är många som aldrig träffas. Jag träffar ju de flesta eftersom jag jobbar på olika ställen.

Ingår i temat: Avtal 2020 34 artiklar

Alla artiklar i temat (31 till)
Nyheter arbetslöshet

Var sjätte uppsagd kom från branschen

Inte sedan finanskrisen 2009 har så många blivit varslade och uppsagda som förra året. Av dem som förlorade jobbet var 17 procent från hotell- och restaurangbranschen.

Publicerad 16 april 2021 Kommentera
Var sjätte uppsagd kom från branschen
Fyra av tio som fick hjälp av TSL i Stockholm kom från hotell- och restaurangbranschen. Foto: Juniart/Mostphotos

Enligt Arbetsförmedlingens statistik blev nästan 123 500 personer av med sina jobb förra året. Av dem kom runt 20 700 från hotell- och restaurangsidan.

Värst drabbat blev Stockholm, där det finns få industrier och många företag inom besöksnäring och handel.
Trygghetsfonden TSL, som hjälper uppsagda arbetare med omställning, kom nyligen med en rapport som visar pandemins påverkan. I Stockholm utgör hotell- och restauranganställda 40 procent av dem som fått hjälp av TSL sedan coronakrisens start.

Om TSL

  • Trygghetsfonden TSL drivs av LO och Svenskt Näringsliv.
  • Privatanställda arbetare får hjälp med omställning, som att hitta nytt jobb, starta eget eller studera.
  • För att få stödet ska du ha sagts upp på grund av arbetsbrist och arbeta där det finns kollektivavtal.

Det är nya grupper som blir av med jobben. Under 2020 beviljade TSL stöd till 12 500 kvinnor. Det är fler än under de tre föregående åren sammanlagt. Förklaringen är att kvinnor utgör nästan 70 procent av de uppsagda från handeln, och mer än hälften av hotell- och restaurangbranschens uppsagda.
Nästan 50 procent av dem som fått stöd från TSL under pandemin var under 40 år.

Ingår i temat: Avtal 2020 34 artiklar

Alla artiklar i temat (31 till)
Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Ingår i temat: Avtal 2020 34 artiklar

Alla artiklar i temat (31 till)
Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här