Ur temat Avtal 2020
Nyheter AVTAL 2020

De är redo för konflikt

Positiv och taggad stämning, men också lite pirrigt. Så beskriver tre förtroendevalda läget inför Hotell- och restaurangfackets konflikt nästa vecka. Lön och trygghet är frågor som står högt på agendan för branschens anställda.

Publicerad 12 november 2020
De är redo för konflikt
Annica Sjögren, Madeleine Ericson och Simon Karlsson. Foto: Therése A. Svensson, Privat, Anna-Lena Lundqvist

Om fem dagar, den 17 november, bryter konflikt ut om inte Hotell- och restaurangfacket och Visita har enats om ett nytt kollektivavtal.

HRF:s konfliktvarsel

  • Den 17 november. Blockad mot nyanställning, inhyrning, övertid och mertid på hela Visitas område. Strejk på två arbets­platser: Kraftkällan på Forsmarks kärnkraft­verk och Compass Groups personal­restaurang på Scania i Södertälje.
  • Den 19 november. Strejk på ytterligare fyra arbetsplatser: Grand Hotel i Stockholm, Scandic Nord i Helsingborg, Clarion Collection hotel Magasinet i Trelleborg och tre restauranger på Gothia Towers i Göteborg.

Det är framför allt två frågor som fick förhandlingarna att stranda.
Den ena är den låglönesatsning som är en del av LO-samordningen. Den andra stora frågan rör anställningstrygghet, där HRF bland annat vill att deltidsanställda som regelbundet jobbar mycket mertid ska kunna få sin tjänstgöringsgrad justerad. Här kan du läsa mer om det.
Om parterna inte kommer överens inleds blockad mot nyanställning, övertid, mertid och inhyrning på Visitas avtalsområde tisdag den 17 november. Dessutom tas två arbetsplatser ut i strejk på tisdagen och ytterligare fyra på torsdagen.
Vi kollade läget med några av medlemmarna på de berörda arbetsplatserna.

»Det känns som att alla är taggade«

Madeleine Ericson, platsombud Kraftkällan, Forsmarks kärnkraftverk:

Madeleine Ericson. Foto: Privat

Hur känns det?
– Det är mycket som händer hela tiden, man är lite nervös. Ingen av oss här har varit med om det här tidigare, så det känns lite pirrigt.

Hur är stämningen?
– Det känns som om alla är taggade. Det finns en känsla av att ”nu får vi kroka arm och stå upp för det här tillsammans”. Sedan hoppas vi så klart att det inte ska behöva gå så långt.

Hur förbereder ni er?
– Vi har möten nästan hela tiden. Vi går igenom vad som händer om det blir en konflikt, vi förbereder oss både mentalt och rent praktiskt. Pratar ihop oss och organiserar oss. Jag håller tät kontakt med avdelningen och försöker peppa medlemmarna.

Hur har reaktionerna varit från ledningen?
– Bra, än så länge. Vi har haft möte med dem, och de säger att de är här för oss om vi behöver det. Jag hoppas att det fortsätter så.

Vilken fråga tycker du är viktigast i förhandlingarna med Visita?
– Det jag tycker är helt klart viktigast är att få igenom löneökningen. Vi förtjänar att ligga på samma nivå som resten av arbetsmarknaden. En annan viktig fråga för mig är att vi behöver ett bättre skydd mot sexuella trakasserier från gäster. Det borde ligga i allas intresse och vara en självklarhet år 2020 att kämpa mot detta. Man ska känna sig trygg på sin arbetsplats.

»Det här gör vi ju för att alla ska få det bättre«

Simon Karlsson, klubbordförande Gothia Towers, Göteborg:

Simon Karlsson. Foto: Anna-Lena Lundqvist

Är ni redo för konflikt?
– Ja det tycker jag ändå med tanke på allt som pågår just nu. Det är inte första gången vi blir uttagna i ett strejkvarsel så förberedelserna och rutin finns redan.

Hur har reaktionerna varit bland dina medlemmar?
– Det är lite blandat. De flesta är positiva och tycker att det är klart att vi ska ha samma löneökningstakt som andra. Sedan finns det de som precis har kommit tillbaka från permittering som känner en viss oro för ekonomin. Men jag tror att det greater good överglänser det. Det här gör vi ju för att alla ska få det bättre.

Vilken är den största frågan för er?
– Trygga anställningar. Det är en ständig fråga, inte minst på restaurangsidan, men även på hotell. Här på Gothia har vi kommit väldigt långt, men vi är inte framme än. Just nu har vi en ledning som tror på tillsvidareanställningar, men det kan ju ändras. Det är bra om vi kan säkra upp det i avtal.

Vilken stridsåtgärd tror du får störst effekt?
– Initialt tror jag att blockaden kommer att ställa till det mest. Vi har många som jobbar mertid och extra vid behov. Arbetsnedläggelsen tror jag kan ge ringar på vattnet. Ett så stort hotell som Gothia som inte kan servera gästerna mat. Men det är främst blockaden som kommer att bränna till.

»Målet är ju inte att strejka utan att få ett avtal«

Annica Sjögren, platsombud Clarion Collection Hotel Magasinet, Trelleborg:

Annica Sjögren. Foto: Therése A. Svensson

Ni är uttagna för strejk den 19 november om det inte blir avtal före dess. Hur känns det?
– Det har varit nära strejk flera gånger. En gång när en tidigare arbetsplats var uttagen löstes det två timmar innan. Så vi får se hur det blir den här gången. Målet är ju inte att strejka utan att få ett avtal.

Hur reagerar medlemmarna?
– De är nyfikna på vad som händer och undrar en hel del. Men vi ska få besök från avdelning Syd och då får de ställa frågor.

Vilken åtgärd blir mest kännbar hos er, strejken eller blockaden?
– Strejken. Blir den av kommer bara två personer att jobba. Blockaden påverkar inte eftersom vi har låg beläggning och inte tar in extrapersonal just nu.

Ingår i temat: Avtal 2020 34 artiklar

Alla artiklar i temat (31 till)
Nyheter corona

Restriktioner förlängs

Det blir inte längre öppettider på restauranger den 3 maj. I dag meddelade Folkhälsomyndigheten att man vill förlänga restriktionerna till 17 maj.

Publicerad 22 april 2021 Kommentera
Restriktioner förlängs
Restriktionerna förlängs med två veckor. Först den 17 maj ska restauranger kunna hålla öppet senare än 20.30. Foto: Istockphoto

Regeringen gav vid en pressträff på torsdagen beskedet att restriktionerna för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster ligger kvar ytterligare två veckor. Anledningen är den höga smittspridningen och det ansträngda läget för sjukvården.

Samtidigt sade Folkhälsomyndigheten att man föreslår en motsvarande förlängning av restriktionerna för serveringsställen.

För restaurangbranschens del innebär detta att det även fortsättningsvis är stängning klockan 20.30 som gäller. Dessutom kommer det fram till 17 maj tillåtas max fyra personer per sällskap på restauranger, om de inte ligger i till exempel gallerior – då är det en person per sällskap som gäller.

– Man ska ha respekt för smittspridningen. Men man skulle kunna vara generösare med öppettiderna för restauranger, med de kraftiga regleringar som redan finns. Vi anser att det finns förutsättningar att hålla öppet till 23, utan att det påverkar smittspridningen. Då skulle restaurangerna hinna med två sittningar, säger Malin Ackholt, Hotell- och restaurangfackets ordförande.

Nyheter avgift

Nya avgifter från 1 april

Från den 1 april är medlemsavgiften till HRF 25 kronor högre för alla medlemmar. Beklagligt, men nödvändigt, säger Pim van Dorpel, förbundets vice ordförande.

Publicerad 20 april 2021 Kommentera
Nya avgifter från 1 april
Pandemin har gjort att fler medlemmar behöver hjälp, berättar HRF:s vice ordförande Pim van Dorpel. Nu höjer förbundet medlemsavgifterna. Foto: Anna-Karin Nilsson

Det har varit ett tufft år för branschen och dess anställda, men även för Hotell- och restaurangfacket. Därför har man nu höjt medlemsavgiften för alla inkomstklasser.

– Orsaken är ökade kostnader för bland annat förhandlingar i samband med covid. Det är medlemmarnas behov som styr kostnaderna, och det har blivit ganska många ärenden under det här året, säger Pim van Dorpel.

Avgifter från 1 april

Månadsinkomst Avgift
0 – 4 999 224
5 000 – 9 999 245
10 000 – 11 999 265
12 000 – 13 999 305
14 000 – 15 999 345
16 000 – 17 999 385
18 000 – 19 999 425
20 000 – 21 999 465
22 000 – 24 999 505
25 000 – 29 999 575
30 000 – 615

 

Det finns sedan tidigare ett kongressbeslut på att medlemsavgiften ska vara solidarisk. Därför har HRF:s förbundsstyrelse beslutat att de som tjänar mest ska betala mest. Den högsta avgiften, som gäller för alla som tjänar minst 30 000 kronor, ligger från den 1 april på 615 kronor per månad. Lägst avgift, 224 kronor i månaden, betalar de som tjänar under 5 000 kronor.
I den högsta avgiftsklassen ligger 3,3 procent av medlemmarna.

– Det är något färre som betalar högsta avgiften än vad vi hade räknat med när vi tittade på lönestatistiken för branschen. Det finns en viss eftersläpning, och det kan vara permittering och i vissa fall hyvling som gör att färre har de högsta inkomsterna. Det kan också vara så att man har missat att uppge sin rätta inkomst till oss. Vi har ingen möjlighet att kontrollera hur mycket medlemmarna tjänar.

Pim van Dorpel betonar också att förbundet hela tiden jobbar med kostnadsbesparingar för att få en budget i balans.

– Men vi är en medlemsdriven organisation. Det är medlemmarnas behov som styr. Mycket av det lokala fackliga arbetet har förts över på avdelningarnas ombudsmän. Om mer fackligt arbete återförs till klubbnivå och bekostas av arbetsgivaren, så att vi ser att våra kostnader sjunker, kan vi sänka avgifterna igen.

Ingår i temat: Avtal 2020 34 artiklar

Alla artiklar i temat (31 till)
Nyheter arbetsmarknad

HRF: Risker med ny intensivpraktik

I förra veckan startade möjligheten till intensivpraktik i upp till nio månader för arbetssökande inom etableringsprogrammet. Hotell- och restaurangfacket ser en risk för lönekonkurrens.

Publicerad 19 april 2021 Kommentera
HRF: Risker med ny intensivpraktik
Sedan den 15 april kan Arbetsförmedlingen erbjuda deltagare som ingår i etableringsuppdraget ett intensivår med möjlighet till upp till nio månader praktik. Foto: Mostphotos
Pim van Dorpel 2018
Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

Den nya praktiken är en del av intensivåret, som från och med den 15 april erbjuds deltagare i det så kallade etableringsprogrammet, i första hand nyanlända i Sverige som behöver hjälp att komma in på arbetsmarknaden. Tanken är de som går intensivåret ska komma i arbete inom ett år efter påbörjat program.

Under den tiden kan den arbetssökande till exempel studera svenska i högt tempo eller göra praktik på ett företag.
– Det är ett sätt att se till att nyanlända kan komma i jobb mycket snabbare, sade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, när hon presenterade intensivåret i veckan.

Praktiken kan pågå i sex månader med möjlighet till förlängning i ytterligare tre månader. Deltagare ska kunna få etableringsersättning från Försäkringskassan. Även arbetsgivaren kan få ersättning, 150 kronor per dag från Arbetsförmedlingen.

Pim van Dorpel, vice ordförande för Hotell- och restaurangfacket, är tveksam till att ytterligare en obetald praktikform är rätt väg att gå.
– Vi hade hellre sett att man hade satsat på de insatser som redan finns, som etableringsåret.

HRF ser också visst risk för att den nya intensivpraktiken kan skapa lönekonkurrens.
– Vi är försiktigt positiva, men vi ser att det finns risker.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här