Ur temat Avtal 2020
Nyheter AVTAL 2020

De är redo för konflikt

Positiv och taggad stämning, men också lite pirrigt. Så beskriver tre förtroendevalda läget inför Hotell- och restaurangfackets konflikt nästa vecka. Lön och trygghet är frågor som står högt på agendan för branschens anställda.

Publicerad 12 november 2020 Kommentera
De är redo för konflikt
Annica Sjögren, Madeleine Ericson och Simon Karlsson. Foto: Therése A. Svensson, Privat, Anna-Lena Lundqvist

Om fem dagar, den 17 november, bryter konflikt ut om inte Hotell- och restaurangfacket och Visita har enats om ett nytt kollektivavtal.

HRF:s konfliktvarsel

  • Den 17 november. Blockad mot nyanställning, inhyrning, övertid och mertid på hela Visitas område. Strejk på två arbets­platser: Kraftkällan på Forsmarks kärnkraft­verk och Compass Groups personal­restaurang på Scania i Södertälje.
  • Den 19 november. Strejk på ytterligare fyra arbetsplatser: Grand Hotel i Stockholm, Scandic Nord i Helsingborg, Clarion Collection hotel Magasinet i Trelleborg och tre restauranger på Gothia Towers i Göteborg.

Det är framför allt två frågor som fick förhandlingarna att stranda.
Den ena är den låglönesatsning som är en del av LO-samordningen. Den andra stora frågan rör anställningstrygghet, där HRF bland annat vill att deltidsanställda som regelbundet jobbar mycket mertid ska kunna få sin tjänstgöringsgrad justerad. Här kan du läsa mer om det.
Om parterna inte kommer överens inleds blockad mot nyanställning, övertid, mertid och inhyrning på Visitas avtalsområde tisdag den 17 november. Dessutom tas två arbetsplatser ut i strejk på tisdagen och ytterligare fyra på torsdagen.
Vi kollade läget med några av medlemmarna på de berörda arbetsplatserna.

»Det känns som att alla är taggade«

Madeleine Ericson, platsombud Kraftkällan, Forsmarks kärnkraftverk:

Madeleine Ericson. Foto: Privat

Hur känns det?
– Det är mycket som händer hela tiden, man är lite nervös. Ingen av oss här har varit med om det här tidigare, så det känns lite pirrigt.

Hur är stämningen?
– Det känns som om alla är taggade. Det finns en känsla av att ”nu får vi kroka arm och stå upp för det här tillsammans”. Sedan hoppas vi så klart att det inte ska behöva gå så långt.

Hur förbereder ni er?
– Vi har möten nästan hela tiden. Vi går igenom vad som händer om det blir en konflikt, vi förbereder oss både mentalt och rent praktiskt. Pratar ihop oss och organiserar oss. Jag håller tät kontakt med avdelningen och försöker peppa medlemmarna.

Hur har reaktionerna varit från ledningen?
– Bra, än så länge. Vi har haft möte med dem, och de säger att de är här för oss om vi behöver det. Jag hoppas att det fortsätter så.

Vilken fråga tycker du är viktigast i förhandlingarna med Visita?
– Det jag tycker är helt klart viktigast är att få igenom löneökningen. Vi förtjänar att ligga på samma nivå som resten av arbetsmarknaden. En annan viktig fråga för mig är att vi behöver ett bättre skydd mot sexuella trakasserier från gäster. Det borde ligga i allas intresse och vara en självklarhet år 2020 att kämpa mot detta. Man ska känna sig trygg på sin arbetsplats.

»Det här gör vi ju för att alla ska få det bättre«

Simon Karlsson, klubbordförande Gothia Towers, Göteborg:

Simon Karlsson. Foto: Anna-Lena Lundqvist

Är ni redo för konflikt?
– Ja det tycker jag ändå med tanke på allt som pågår just nu. Det är inte första gången vi blir uttagna i ett strejkvarsel så förberedelserna och rutin finns redan.

Hur har reaktionerna varit bland dina medlemmar?
– Det är lite blandat. De flesta är positiva och tycker att det är klart att vi ska ha samma löneökningstakt som andra. Sedan finns det de som precis har kommit tillbaka från permittering som känner en viss oro för ekonomin. Men jag tror att det greater good överglänser det. Det här gör vi ju för att alla ska få det bättre.

Vilken är den största frågan för er?
– Trygga anställningar. Det är en ständig fråga, inte minst på restaurangsidan, men även på hotell. Här på Gothia har vi kommit väldigt långt, men vi är inte framme än. Just nu har vi en ledning som tror på tillsvidareanställningar, men det kan ju ändras. Det är bra om vi kan säkra upp det i avtal.

Vilken stridsåtgärd tror du får störst effekt?
– Initialt tror jag att blockaden kommer att ställa till det mest. Vi har många som jobbar mertid och extra vid behov. Arbetsnedläggelsen tror jag kan ge ringar på vattnet. Ett så stort hotell som Gothia som inte kan servera gästerna mat. Men det är främst blockaden som kommer att bränna till.

»Målet är ju inte att strejka utan att få ett avtal«

Annica Sjögren, platsombud Clarion Collection Hotel Magasinet, Trelleborg:

Annica Sjögren. Foto: Therése A. Svensson

Ni är uttagna för strejk den 19 november om det inte blir avtal före dess. Hur känns det?
– Det har varit nära strejk flera gånger. En gång när en tidigare arbetsplats var uttagen löstes det två timmar innan. Så vi får se hur det blir den här gången. Målet är ju inte att strejka utan att få ett avtal.

Hur reagerar medlemmarna?
– De är nyfikna på vad som händer och undrar en hel del. Men vi ska få besök från avdelning Syd och då får de ställa frågor.

Vilken åtgärd blir mest kännbar hos er, strejken eller blockaden?
– Strejken. Blir den av kommer bara två personer att jobba. Blockaden påverkar inte eftersom vi har låg beläggning och inte tar in extrapersonal just nu.

Ingår i temat: Avtal 2020 25 artiklar

Alla artiklar i temat (22 till)
Nyheter arbetsmiljö

Tungt arbete för branschens anställda

Många hotell- och restauranganställda upplever sitt arbete som både fysiskt uttröttande och psykiskt ansträngande. Samtidigt är det bara ett fåtal som har tillgång till företagshälsovård. Det visar Arbetsmiljöverkets senaste undersökning.

Publicerad 25 november 2020 Kommentera
Tungt arbete för branschens anställda
Hotell- och restaurangpersonal tillhör de grupper som upplever sitt arbete som mest ansträngande, både fysiskt och psykiskt. Foto: Volodymyr Melnyk/Mostphotos

Det är en dyster bild av arbetsmiljön i hotell- och restaurangbranschen som framträder i Arbetsmiljöverkets rapport över 2019.

I undersökningen, som omfattar cirka 7 000 personer, säger mer än var femte branschanställd att de upplever sitt jobb som psykiskt påfrestande. Fyra av tio upplever att arbetet är kroppsligt ansträngande, och i flera yrkesgrupper säger åtta av tio att de är kroppsligt uttröttade minst en dag i veckan på grund av arbetet. Det gäller bland annat snabbmatspersonal, köks- och restaurangbiträden samt städare.

Rapporten visar också att det är si och så med det systematiska arbetsmiljöarbetet i branschen. Ungefär var fjärde hotell- och restauranganställd säger att det bedrivs på deras arbetsplatser. Det kan jämföras med nio av tio på arbetsplatser som arbetar med el, gas, värme eller kyla.

I samma bransch säger nio av tio anställda att de har tillgång till företagshälsovård. Det kan jämföras med två av tio inom hotell- och restaurangbranschen, som därmed tar jumboplatsen på listan.

Och av de branschanställda som faktiskt har tillgång till företagshälsovård är det bara tre procent som har haft besök eller fått sin arbetssituation bedömd av företagshälsovården.

Ur temat Avtal 2020
Nyheter avtal 2020

Så blir din nya lön

Nu har HRF och Visita enats om beräkningarna av det nya avtalets löner. Semesterlönegarantin återstår dock fortfarande.

Publicerad 24 november 2020 Kommentera
Så blir din nya lön
Nu är löneökningarna klara, berättar Per Persson, HRF:s avtalssekreterare. Foto: Peter Jönsson, Hans Christiansson/Mostphotos

Det är en vecka sedan den hotande konflikten blåstes av och ett nytt avtal mellan Hotell- och restaurangfacket och Visita tecknades. Först nu är beräkningarna av de nya lönerna och ob-tilläggen klara.

– Det brukar ta så här lång tid. Det är en matematisk övning med en del avrundningsproblem, säger Per Persson, HRF:s avtalssekreterare.

Från den 1 november i år höjs utgående löner för en heltidstjänst med 685 kronor i månaden. För en deltidstjänst räknas löneökningen om så att den motsvarar tjänstgöringsgraden. Är du till exempel anställd på 50 procent blir den hälften av 685 kronor, det vill säga 342:50. Jobbar du 75 procent blir höjningen 513:75 kronor i månaden. Timlönerna höjs med 3:96 kronor.

I Gröna riksavtalet finns dock en skrivning om lönepott. Det innebär att 60 procent av löneökningen ska gå till en pott som fördelas utifrån hur de anställda har uppfyllt vissa fastställda kriterier. Det är facket och arbetsgivaren som förhandlar om fördelningen av potten.

För att det ska bli aktuellt att pottförhandla måste arbetsgivaren begära förhandling senast den 4 december. Gör företaget inte det kommer varje heltidsanställd att få 685 kronor mer i månaden. Per Persson tror att det gäller de flesta medlemmar som omfattas av Gröna riksavtalet.

– För att kunna förhandla potten ska arbetsgivaren långt tidigare ha förhandlat om kriterier och haft utvecklingssamtal. Jag tror inte att så många har gjort det.

Minimilönerna räknas upp med tre procent. För den som redan är anställd gäller dock fortfarande 685 kronor i ökning för en heltidstjänst. OB-tillägget höjs från den 1 november till 23:53 kronor.

Ytterligare 14 kollektivavtal återstår att förhandla före årsskiftet.

Så blir minimilönerna i Gröna riksavtalet 1 november 2020:

Lönegrupp 1, kvalificerat yrkesarbete:
Utan 6 års yrkesvana 23 854 kr/mån Eller 137:88 kr/h
Med 6 års yrkesvana 25 617 kr/mån Eller 148:07 kr/h
Lönegrupp 2, yrkesarbete
Utan 6 års yrkesvana 22 548 kr/mån Eller 130:33 kr/h
Med 6 års yrkesvana 24 311 kr/mån Eller 140:52 kr/h

 

Ingår i temat: Avtal 2020 25 artiklar

Alla artiklar i temat (22 till)
Nyheter tävling

Hon gjorde silvermackan

Ogräs, lingon och svamp – det innehöll smörgåsen som gav HRF:aren Eva Stoltz Olsson silvret i årets Mack-SM.

Publicerad 23 november 2020 Kommentera
Hon gjorde silvermackan
Eva Stoltz Olsson tog hem silvret i Mack-SM med sitt bidrag "Naturen på en sur en”. Foto: Sara Trus

Grattis!
– Tack!

Hur kom du på receptet?
– Temat för tävlingen var nyttigt och klimatsmart. Jag gillar att vara ute i skogen, så jag tänkte att jag skulle göra en skogsmacka. Jag plockade ogräs, som ängssyra och kirskål, som jag gjorde en pesto av. Jag stekte svamp och picklade lingon. Det blev mustiga smaker från skogen.

Silvermackan ”Naturen på en sur en”. Foto: Sara Trus

Hur kom det sig att du ställde upp i tävlingen?
– Det var mina chefer som pushade mig att vara med. Jag har ju ingen utbildning som kallskänka, utan jag är självlärd. Jag har jobbat i handeln i 20 år och började i restaurangbranschen för bara ett år sedan. Jag tänkte att jag som inte har någon erfarenhet inte skulle kunna matcha de här duktiga deltagarna, men jag bestämde mig för att skicka in ett bidrag i alla fall.

Fick du mersmak för att tävla?
– Jag fick mersmak för att jobba mer med mat i alla fall. Tävlingen var lite som en utmaning för mig själv för att se om det är något som jag borde satsa på. Och det känner jag ju så klart att jag vill göra.

Fakta: Tävlingen

Eva Stoltz Olssons bidrag ”Naturen på en sur en” innehöll ogräspesto, fänkålssallad, svampröra, picklade lingon och vegansk majonnäs.

Vann tävlingen gjorde Gabriel Olsson med sitt bidrag ”Södermalms hembrännare”, med bland annat linsfalafel, hummus gjord på rostad sparris och lök, honungsbakade morötter och konfiterad lök.

Mack-SM anordnas av organisationen Sveriges bagare & konditorer. Den som vill testa något av tävlingsbidragen hittar recepten här.

Ingår i temat: Avtal 2020 25 artiklar

Alla artiklar i temat (22 till)
Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här