Ur temat UTNYTTJADE
Nyheter utnyttjade

Maein bodde i ett förråd

I går berättade vi om hur Shamim och Saifuddin utnyttjats på svenska restauranger. De är inte ensamma. I dag berättar Maein och Uddin om sina erfarenheter.

Publicerad 17 februari 2021
Maein bodde i ett förråd
På pappret såg Maeins anställning bra ut, men verkligheten var en helt annan. Foto: Mostphotos

När Maein fick jobbet på restaurangkedjan i Stockholm var han glad och lättad. Han hade lyckats skaffa ett nytt jobb som uppfyllde Migrationsverkets krav innan tidsfristen på tre månader hade tagit slut.
Det gamla jobbet hade han förlorat i coronapandemin.
– Jag förklarade min situation för ägaren. Det här jobbet är väldigt viktigt för mig, sade jag.

På pappret såg det bra ut. Det fanns kollektivavtal och försäkringar. Efter en kort prövotid var ägaren villig att ge honom det anställningserbjudande han behövde.
Men strax därefter förstod Maein att saker inte var som han trodde.
– Jag blev skickad till en annan stad där de skulle öppna en ny restaurang. I två månader arbetade jag varje dag. Jag var först på plats och sist att gå. Och jag gjorde allt där.

Boendet som arbetsgivaren ordnat var ett förråd. Arbetet var hårt och Maein fick aldrig ledigt, säger han.
– Jag var mentalt och fysiskt nedbruten. Jag sade till ägaren: jag klarar inte mer. Du måste ge mig ledigt, du måste ge mig ett riktigt boende, du måste ge mig riktig mat. Men han kände till min situation, att jag inte kunde vägra.

Maein berättar att han hamnade i onåd efter att han hade klagat. Vid flera tillfällen blev han kallad till möten med ägaren bara för att få vänta i timmar innan han blev hemskickad.
– Det var tydligt att jag blev straffad. Det var avancerad mobbning.

Jag var mentalt och fysiskt nedbruten

Han fick börja jobba igen, denna gång på olika restauranger runt om i hela Stockholm. En dag tog han sig inte upp ur sängen mer.
Kroppen vägrade och Maein fick sluta.
– Då fick jag min lön: 9 200 kronor för de två, nästan tre månader jag hade jobbat, säger han.

Systemet med arbetstillstånd skapar en situation som möjliggör att utsatta anställda utnyttjas.
– Det är förvånande. Det här är Sverige, EU, ingen bakgård.

Maein är medlem i SAC Syndikalisterna, som har drivit ett ärende mot arbetsgivaren för hans räkning. Nyligen nådde de en förlikning som innebär att Maein får skadestånd.

Läs också

Ingår i temat: UTNYTTJADE 12 artiklar

Alla artiklar i temat (9 till)
Nyheter politik

HRF: ”Inte optimalt med nyval”

Riksdagen har uttryckt sitt misstroende mot Stefan Löfven. Olyckligt, tycker HRF:s ordförande Malin Ackholt. – Vi tror inte att nyval är det mest optimala för samhället och för våra medlemmar just nu, säger hon.

Publicerad 21 juni 2021 Kommentera
HRF: ”Inte optimalt med nyval”
Statsminister Stefan Löfven (S) håller pressträff i Rosenbad, efter att ha förlorat misstroendeomröstningen i riksdagen. Foto: Anders Wiklund/TT
Malin Ackholt. Foto: Peter Jönsson

Det var med marginal som riksdagen i dag röstade för ett misstroende mot statsminister Stefan Löfven.
Vänsterpartiet, som initierade omröstningen på grund av ett utredningsförslag om marknadshyror vid nybyggnation, fick med sig moderater, liberaler och sverigedemokrater och förklarade att Löfven inte längre har ledamöternas förtroende.

Hotell- och restaurangfackets ordförande Malin Ackholt tycker att beslutet är olyckligt.
– Vi befinner oss fortfarande i en pandemi. Vi tror inte att nyval är det mest optimala för samhället och för våra medlemmar just nu, säger hon.

Nu har Löfven en vecka på sig att bestämma om han ska utlysa nyval. Gör han det inte kommer han att entledigas från statsministerposten.

– Vi följer vad som händer på de områden som är viktiga för oss, som den höjda a-kasseersättningen och lagstiftning om trygghet och omställning, säger Malin Ackholt.

Nyheter DISKRIMINERING

Diskriminerad gäst får 30 000

En kvinna i rullstol försökte beställa ett glas vin under ett restaurangbesök, men nekades. Nu har restaurangen dömts i tingsrätten för diskriminering som har samband med funktionsnedsättning.

Publicerad 21 juni 2021 Kommentera
Diskriminerad gäst får 30 000
Gästen försökte beställa ett glas vin. Foto: Yuliya Zavalishina/Mostphotos

En eftermiddag för tre år sedan besökte kvinnan ett köpcentrum i södra Stockholm. På en av restaurangerna ville hon beställa ett glas vin, men möttes av nekande gester och huvudskakningar.
Efter flera försök bad kvinnan att få tala med restaurangchefen. Men inte heller då fick gästen någon förklaring till varför hon nekades att beställa. Kvinnan var vid tillfället nykter.

Kvinnan lämnade restaurangen och anmälde saken till Diskrimineringsombudsmannen, DO, som drev ärendet i tingsrätten.
Rätten gick på DO:s linje och dömde restaurangföretaget att betala 30 000 kronor i diskrimineringsersättning till kvinnan.

– Att man inte serveras alkohol är ett problem som många personer med funktionsnedsättning möter. Det kan vara förnedrande och göra att man undviker att beställa det man vill ha. Vi hoppas att domen kan bidra till att den här typen av diskriminering minskar, säger Martin Mörk, chef för DO:s processenhet i ett pressmeddelande.

Restaurangföretaget har fortfarande möjlighet att överklaga domen.

Nyheter balans

Regeringen föreslår familjevecka

Regeringen vill införa en familjevecka från april nästa år. Tanken är att det ska göra det lättare att kombinera arbetsliv med familjeliv.

Publicerad 18 juni 2021 Kommentera
Regeringen föreslår familjevecka
Regeringen vill införa en familjevecka från april nästa år. Det ska underlätta för föräldrar att kombinera jobb och familjeliv. Foto: Mostphotos

En ny föräldrapenningförmån till föräldrar med barn mellan 4 och 16 år. Det presenterade statsminister Stefan Löfven i dag. Förslaget, som ska nu lämnas till lagrådet, är tänkt att införas från april 2022.

– Vi måste underlätta för alla dem som kämpar med att kombinera arbetsliv med familjeliv. För dem som inte kan jobba hemma när skolan eller förskolan är stängd. Vi vill bidra till att göra arbetande föräldrars vardag enklare och samtidigt ge dem mer möjlighet till mer tid med sina barn, sade Stefan Löfven vid en pressträff på fredagen.

Dagarna ska kunna användas när barnet inte kan vara i skola eller förskola, till exempel på grund av planeringsdagar, studiedagar eller lov.

I familjer med två föräldrar får vardera föräldern tre dagar per år. Förälder med ensam vårdnad får sex dagar.

HRF:s ordförande Malin Ackholt tycker att förslaget är bra.

– Många av våra medlemmar jobbar på obekväma och varierande arbetstider. Det här kommer att underlätta för dem att både förvärvsarbeta och vara föräldrar.

Fråga om jobbet.
106
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här