Nyheter migration

HRF välkomnar nya regler för arbetskraftsinvandring

Nu höjs fler och fler röster för förbättrade regler för arbetskraftsinvandring till Sverige. Hotell- och restaurangfacket har länge pekat på bristerna i dagens regelverk.

Publicerad 3 februari 2021
HRF välkomnar nya regler för arbetskraftsinvandring
Restaurangbranschen är en av de branscher där migrantarbetare blir utnyttjade med dagens regelverk, säger Morgan Johansson. Foto: Colourbox
Morgan Johansson. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

I går tog justitie- och migrationsminister Morgan Johansson emot delbetänkandet om bättre regler för arbetskraftsinvandring – första resultatet av den utredning regeringen beställde för snart ett år sedan.

Utredningen vill bland annat ha mer insyn i villkoren för arbetskraftsmigranter.
Ett förslag är till exempel att arbetsgivare i särskilt fuskutsatta branscher ska bli skyldiga att lämna uppgifter om anställningsvillkoren till Migrationsverket och att anmäla eventuella försämringar av dessa villkor. Arbetsgivare som inte gör detta ska kunna straffas, föreslår utredningen.
– Den här mandatperiodens uppgifter blir i stor utsträckning att städa upp i arbetskraftsinvandringsreglerna och sätta stopp för fusk och fiffel. Det ser vi fram emot, sade Morgan Johansson när betänkandet presenterades.

Han pekade bland annat ut restaurangbranschen som en sektor där reglerna missbrukats.

Andra förslag i utredningen är ökade försörjningskrav för arbetskraftsmigranter som vill ta hit sin familj, och lättnader i reglerna för högkvalificerad arbetskraft.

Det vi har sett är att dessa människor utnyttjas å det grövsta. Per Persson, HRF

Per Persson
Per Persson. Foto: Peter Jönsson

Hotell- och restaurangfacket har under lång tid kritiserat dagens regelverk kring arbetskraftsinvandring.

– Vi har drivit frågan ända sedan det infördes. Att det är arbetsgivaren som ska avgöra i vilka yrkesgrupper det finns arbetsbrist kanske är bra som teori. Men det vi har sett är att dessa människor utnyttjas å det grövsta. De enda som tjänar på detta är kriminella företagare, säger Per Persson, HRF:s avtalssekreterare.

HRF välkomnar förslaget att arbetsgivare ska bli tvungna att skicka in anställningsbevis till Migrationsverket.
Det är ett krav som förbundet länge drivit, tillsammans med kravet att villkoren i anställningserbjudandet ska vara bindande.
– Vi har ju sett i våra projekt där vi har tittat på detta är att arbetskraftsmigranterna ofta inte får de pengar som de utlovats i anställningserbjudandet, säger Per Persson.

Dagens regelverk infördes av den moderatledda regeringen år 2008. Morgan Johansson är kritisk till dess utformning.
– Man utformade ett system som jag skulle påstå är helt och hållet på arbetsgivarnas villkor, utan en tanke på de anställda. Det är det system vi fortfarande lever med nu.

Men nu vill även Moderaterna se ändrade regler.
I går presenterade partiet en rad förslag på skärpningar. Hit hör höjt minimikrav på lönen, från dagens 13 000 kronor till motsvarande kollektivavtalets lägsta lön vid heltidsanställning.

Moderaterna vill även att handel med arbetstillstånd ska kunna straffas som människosmuggling. Partiet föreslår också att införa en ny brottsrubricering: arbetskraftsmissbruk.
För att kunna utreda sådana brott bör Migrationsverket få direktåtkomst till andra myndigheters databaser, föreslår Moderaterna.

– Arbetskraftsinvandring är i grunden bra. Men det svenska systemet utnyttjas av oseriösa aktörer samtidigt som högkvalificerad arbetskraft utvisas. De här problemen måste lösas, sa Maria Malmer Stenergard, migration- och socialförsäkringspolitisk talesperson för Moderaterna.

Förslagen i regeringens utredning går nu ut på remiss.
Målet är att de ska kunna träda i kraft den 1 januari 2022. Samtidigt fortsätter utredningen, som ska presentera sitt nästa betänkande i höst.

Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Nyheter konkurs

Här fortsätter konkurserna att öka

Konkurserna sjunker i de flesta branscher – men inte bland restauranger. Där ökade konkurserna med 48 procent i februari, jämfört med februari 2020. Det visar statistik från UC.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Här fortsätter konkurserna att öka
Förra året var ett krisår i restaurangbranschen. Nu verkar det som att konkurserna fortsätter att öka även i år. Foto: Colourbox
Richard Damberg. Foto: UC

Under krisåret 2020 gick nästan 700 svenska restauranger i konkurs, runt 200 fler än året innan. Och ännu har ökningen inte stannat upp, visar ny konkursstatistik.

– Restaurangbranschen är den enda branschen där konkurserna ökar jämfört med februari 2020, från 29 till 43. Det lär tyvärr inte blir bättre när kaféer och restauranger från och med i dag omfattas av nya, hårdare restriktioner, säger Richard Damberg, ekonom på kreditupplysningsföretaget UC.

Statistiken visar att konkurserna i landet sjönk med nästan 20 procent i februari, jämfört med samma månad 2020. Men restaurangbranschen går mot strömmen. Där steg i stället konkurserna med 48 procent.

Hittills i år har 102 restaurangföretag satts i konkurs. Det är en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året.

– De branscher som har drabbats hårdast av pandemin kommer att ha det fortsatt tufft ett tag till, men när väl vaccineringarna kommer i gång står hushållen redo att spendera pengar på restaurang, nöjen och upplevelser. I de branscherna är det relativt lätt att återanställa personal och startsträckan blir kort, säger Richard Damberg.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här