Ur temat UTNYTTJADE
Nyheter utnyttjade

Slavliknande villkor på svenska restauranger

Handel med arbetstillstånd. Hot. Slavarbete. Ockerhyror. Bangladeshier kommer till den svenska restaurangbranschen med förhoppningar om ett nytt liv. Men för många slutar Sverigeresan med krossade drömmar, skulder och för en del – betydligt värre än så. Här är några av vittnesmålen.

Publicerad 16 februari 2021
Slavliknande villkor på svenska restauranger
Maein, Uddin, Shamim, Saifuddin och Mallik är några av de arbetare från Bangladesh som utnyttjats på svenska restauranger. Foto: Colourbox, Privat (Montage)

“Hi madam. I promised to text you before I leave this earth. Madam, I cannot tell my wife everything because I love her.
I never want to hurt her. My situation nobody understands. Two days I didn’t eat and sleep. Soon I will sleep forever.
Send all my stuff to my wife, please. I haven’t anyone else to help my last wish. I am really hurt. Justice is dead. Take care please.”

Det är hösten 2017. Meddelandet är det sista i en lång rad som har skickats till mig under ett par månaders tid. Det kommer med en suddig bild på en flaska klorin tillsammans med en liten flaska vodka och insomningstabletter.
Avsändaren är en ung man, inte ens fyllda 30, från Bangladesh. Vi kan kalla honom Mallik.

Han kom till Sverige för att arbeta hos en arbetsgivare i södra Sverige som driver flera restauranger.
Planen var att spara ihop pengar, få ett permanent uppehållstillstånd och kunna ta hit sin nyblivna fru. Men inget blev som han tänkt.

Mallik protesterade mot arbetsvillkoren. Då kontaktade arbetsgivaren Migrationsverket och meddelade att anställningen hade avslutats.

När jag träffade Mallik bodde han på golvet hos bekanta i utkanten av Stockholm. Ibland sov han ute.
Det han ägde bar han i en ryggsäck, bland annat en Icakasse med dokument.

Papper som kunde visa hur hans arbetsgivare satt i system att lura staten, Migrationsverket och de anställda.
Scheman som visade långa arbetsdagar, lönespecifikationer som inte stämde och kontoutdrag som visade hur Mallik på uppmaning av arbetsgivaren lämnat tillbaka stora delar av lönen i kontanter.

Till slut hade han fått nog och protesterat. Och arbetsgivaren hade hållit sitt löfte och meddelat Migrationsverket att anställningen hade avslutats.
Under nästan tre månader hade Mallik nu jagat ett nytt jobb som uppfyllde kraven hos Migrationsverket, men utan framgång.

Att hans nyblivna fru skulle få reda på att han blivit lurad och utnyttjad i Sverige var hans allra största farhåga.
– Jag kan inte åka tillbaka utan någonting, då dör jag hellre, sade han.

Man ser onekligen ett mönster i tillvägagångssättet.Ola von Schéele, advokat

Det sista jag hörde om Mallik var att han hade lämnat landet. Men det var långt ifrån den sista gången jag hörde en historia som hans.
De senaste fem åren har ett tusental personer från Bangladesh fått nya arbetstillstånd i Sverige.

Ungefär lika många har sökt asyl på grund av den spända politiska situationen i landet.
De återfinns i många olika yrkesgrupper, men de allra flesta – över hälften – kommer till ett jobb i restaurangbranschen. Inte sällan visar sig de utlovade anställningsvillkoren bara finnas på pappret.

Mer än hälften av arbetstillstånden för bangladeshiska medborgare rör restaurangjobb.

Advokat Ola von Schéele har drivit mellan 20 och 30 ärenden mot arbetsgivare som på olika sätt utnyttjat personer från Bangladesh.
De vanligaste ärendena gäller löneskulder, säger han.
– Det handlar inte sällan om att man inte har fått den lön som man har blivit lovad.

I många fall är det en landsman som är arbetsgivare. Och inte sällan har de anställda fått betala restaurangägaren för att få det anställningserbjudande som leder till arbetstillståndet, säger Ola von Schéele.
– Då kan det handla om att de hamnar i en skuldsituation där de ombeds återbetala en del av lönen i kontanter.

Efter att ha hört en lång rad historier av liknande karaktär ser han ett mönster i förfarandet.
– Jag kanske inte skulle kunna säga att det är ett systematiskt utnyttjande, men man ser onekligen ett mönster i tillvägagångssättet.

 

Läs också

Ingår i temat: UTNYTTJADE 12 artiklar

Alla artiklar i temat (9 till)
Nyheter LÖNER

Därför är branschlönerna mer ”jämställda”

Bland arbetare i privat sektor är löneglappet mellan kvinnor och män knappt 10 procent. Men bland hotell- och restaurangbranschens anställda ser det lite annorlunda ut.

Publicerad 8 mars 2021 Kommentera
Därför är branschlönerna mer ”jämställda”
Helt jämställda är inte branschens löner, men glappet är mindre här än på arbetsmarknaden i stort. Foto: Colourbox, Mostphotos
Per Persson
Per Persson. Foto: Peter Jönsson

I hotell- och restaurangbranschen skiljer det runt 4 procent mellan kvinnors och mäns löner. Det är stor skillnad mot de 9,7 procent* som finns bland privatanställda arbetare i stort.
– Det har inte nödvändigtvis med jämställdhet att göra. Många arbetsgivare i vår bransch betalar så lite som möjligt till både män och kvinnor. Cirka hälften av våra medlemmar ligger på minimilön. Man kan säga att rättvisan ligger i att alla tjänar lika dåligt, säger Per Persson, avtalssekreterare på Hotell- och restaurangfacket.

Å andra sidan, säger han, ligger HRF:s minimilöner generellt lite högre än i andra avtal.
– Jag vet inte om det kan ha att göra med att vi avskaffade kvinno- och manslöner i avtal innan det lagstiftades bort. Att vi fick en bättre kompromiss som hänger kvar.

Inte heller där det finns arbetskraftsbrist syns det i lönekuverten.

Att så stor andel av de hotell- och restauranganställda går på minimilön kan delvis förklaras av den höga arbetslösheten i branschen.
– Vi hade hög arbetslöshet redan före pandemin, det trycker ned lönerna. Men inte heller där det finns arbetskraftsbrist syns det i lönekuverten.

Före pandemin var det stor brist på kockar. Men det har inte lett till att den yrkesgruppen har haft starkare löneutveckling än andra.
– Det man kan säga är att det viktigaste för vår bransch är att det finns kollektivavtal som reglerar ett lönegolv. Där kan det vara så att kvinnorna har dragit den stora vinstlotten. Hade lönerna dragits isär hade det troligen missgynnat kvinnor. Det ser man i andra branscher, säger Per Persson.

*Medlingsinstitutets lönestatistik för 2019

Nyheter PENSION

Få koll på pensionen i tid

Snart kommer kuvertet som visar vad du har på pensionskontot. Brukar det hamna i papperskorgen eller ligga oläst? Byt taktik! Att ha koll kan löna sig.

Publicerad 8 mars 2021 Kommentera
Få koll på pensionen i tid
Våga kolla kuvertet, det vinner du på! Foto: Colourbox, Pensionsmyndigheten (Montage)
Kristina Kamp. Foto: Minpension

I dagarna skickar Pensionsmyndigheten ut det orange kuvertet till fysiska och digitala brevlådor. Ett bra tillfälle att få grepp om din pension, speciellt om du har många år kvar i arbetslivet. Det du gör som ung får stor betydelse för hur pensionskassan utvecklas.
– Om man har låg lön eller bara jobbar extra kan prognosen se trist ut, men det är en bra kontrollstation. Värt att tänka på är att om du tjänar mindre än 100 000 på ett år får du mer i pensionsavsättning än du betalar i skatt, säger Kristina Kamp, pensionsexpert på Minpension.

Pensionen består av flera delar. Den allmänna pensionen får alla som deklarerar inkomst i Sverige. Det finns flera saker du kan göra för att få in pengar till den. En av de viktigaste är att börja jobba tidigt, säger Kristina Kamp.
– Den som börjar jobba vid 23 ”har råd” att tjäna 10 000 kronor mindre i månaden än den som börjar jobba vid 30. Alla år man jobbar räknas.

Resultatet påverkas också av hur länge du stannar kvar i arbetslivet.
– Om man orkar lönar det sig att jobba efter 65. Du kan få en tusenlapp mer i månaden som pensionär på det viset.

Om du inte har tjänstepension på jobbet så be om minst en tusenlapp extra i lön.

Om du jobbar på ett företag med kollektivavtal har du också tjänstepension. Den gör att de flesta av oss kan räkna med omkring 60 procent av lönen i pension.

Pejl på prognosen

  • minpension.se kan du se din pensionsprognos och hur mycket intjänat pensionskapital du har. Du loggar in med bank-id.
  • På sidan Min pensionär kan du som ännu inte etablerat dig på arbetsmarknaden göra en pensionsprognos utifrån antaganden om ditt arbetsliv.

– Tjänstepensionen kan ge flera tusenlappar i månaden mer i pension utöver det du får i det orange kuvertet. Om du inte har tjänstepension på jobbet så be om minst en tusenlapp extra i lön och spara de pengarna själv. Det är ungefär vad arbetsgivare som erbjuder tjänstepension betalar in varje månad.

Den tredje biten är ett privat pensionssparande. Det är inte alla som kan lägga undan pengar. Men Kristina Kamp uppmanar ändå den som har möjlighet att vänja sig vid att spara.
– Du ska inte känna skam och skuld om du inte sparar till pensionen. Däremot är det bra att spara till en buffert när det går. Den som har små barn kanske inte klarar det just då, men när barnen är stora kan det bli en slant över. Även en pensionär kan behöva en krockkudde. Eller den som blir arbetslös och måste vänta på pengar från a-kassan.

Ingår i temat: UTNYTTJADE 12 artiklar

Alla artiklar i temat (9 till)
Nyheter PENSION

Maxa möjligheterna med tjänstepensionen

De kommande åren får fler unga möjlighet att tjäna in tjänstepension – en viktig del av pensionspengarna. Här är pensionsspecialistens bästa tips.

Publicerad 8 mars 2021 Kommentera
Maxa möjligheterna med tjänstepensionen
Prata alltid tjänstepension vid anställningstillfället, råder Fanny Santa. Foto: Fora, Mostphotos
Fanny Santa. Foto: Fora

Från och med i år börjar tjänstepensionen betalas in från 24 års ålder, för att nästa år sänkas till 23 och så småningom till 22.
Fanny Santa är pensionsspecialist på Fora, som förvaltar tjänstepension för fyra miljoner anställda på LO:s område.
Hon har några tips på hur du ska tänka kring tjänstepensionen.

1 Se till att du har tjänstepension. Prata alltid tjänstepension vid anställningstillfället. Det är den viktigaste förmånen. En arbetsgivare som inte har kollektivavtal kan betala in till tjänstepension på eget initiativ. Det kan vara bra att ha kollektivavtalets regler som måttstock.

Det här är tjänstepension

  • Tjänstepensionen SAF-LO innebär att din arbetsgivare varje år sätter in motsvarande 4,5 procent av bruttolönen upp till 7,5 inkomstbasbelopp, vilket är 511 500 kronor år 2021.
  • På det du tjänar däröver ska arbetsgivaren avsätta 30 procent.
  • På senare år har det blivit vanligare med kompletterande pensionsavsättning för specifika branscher. Detta innebär att man kan få ytterligare pengar insatta, utöver de 4,5 procenten från Avtalspension SAF-LO.
  • Det framgår av ditt kollektivavtal om du har komplementet.

2 Var inte borta från arbetslivet. Deltid och tjänstledighet påverkar tjänstepensionen. Om du har kollektivavtal täcks premien om du är sjuk eller föräldraledig, så det påverkar inte.
Men till exempel studieledighet och deltidsarbete kommer att synas i pensionsbeskedet.

3 Fundera på återbetalningsskyddet. Du behöver inte göra aktiva val för placeringen av din tjänstepension, men det kan vara bra att känna till att det går.
Du kan till exempel välja att ta en högre risk och på så sätt få möjlighet till högre avkastning.
Ett val som jag däremot tycker att man ska fundera på är vad som händer med mina pensionspengar om jag avlider.
Du kan välja att lägga till återbetalningsskydd. Då får din make/maka, sambo, registrerade partner eller i andra hand dina barn ta del av pengarna om du avlider. Detta kostar ingenting men du går miste om de arvsvinster som du annars får ta del av. Ändras din familjesituation kan det vara bra att se över ditt behov av återbetalningsskydd.

Kolla inbetalningarna

Mina sidorfora.se kan du se vilken lön din arbetsgivare har rapporterat in föregående år, och hur mycket som är inbetalat till din tjänstepension.
Det ska motsvara 4,5 procent av din lön.

4 Öppna ditt pensionsbesked. Kontrollera att uppgifterna stämmer. Det framgår av ditt kollektivavtal vilka regler som gäller.
Skulle din arbetsgivare till exempel ha rapporterat fel lön, och inbetalningarna inte stämmer – kontakta Fora. Om det finns kollektivavtal har man alltid rätt till sin premie, så du kommer inte att gå miste om inbetalningar för att din arbetsgivare gör fel. Men du kan behöva tala om för oss att uppgifterna inte stämmer.

Ingår i temat: UTNYTTJADE 12 artiklar

Alla artiklar i temat (9 till)
Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här