Nyheter avtal 2017

Nya avtal för bowlinghallar och konditorier

I slutet av juni tecknade Hotell- och restaurangfacket två kollektivavtal, ett för anställda på Almega-anslutna bowlinghallar och ett som gäller på konditorier med servering.

Publicerad 14 juli 2017
Nya avtal för bowlinghallar och konditorier
Anställda på Almega-anslutna bowlinghallar berörs av ett av de nya kollektivavtalen. Foto: Alexander Farnsworth/Mostphotos
Susanne Bali. Foto: Jann Lipka/HRF

Avtalet Almega bowling gäller 1 juni 2017 – 31 maj 2020. Utgående löner höjs med sammanlagt 1 560 kronor under perioden, räknat på månadslön för en heltidsanställd. Höjningen sker i tre jämnstora steg, med 520 kronor den 1 juni varje år.
De minimilöner som står i avtalet räknas upp med 2,2 procent från 1 juni i år. Nästa år räknas de upp 2,0 procent och året efter 2,3 procent.

En förändring i avtalet är en tydligare skrivning när det gäller arbetstid. Nu inleds texten med ett nytt moment där det står att beräkningsperioden för genomsnittlig arbetstid är åtta veckor.
– Arbetsgivarna ville  inte ha med detta utan ha årsarbetstid som regel. De ville att arbetstiden skulle räknas på en tolvmånadersperiod. Men det ville inte vi, säger Susanne Bali, ombudsman på HRF.

Möjligheten till årsarbetstid finns kvar i avtalet, förutsatt att arbetsgivare och anställda kommer överens om det.

Avtalet reglerar inte hyvling, när arbetsgivare vill minska personalens anställningsgrad.
– Det är inget problem på bowlingområdet. Det är svårt för arbetsgivare att hitta folk som kan yrket så det finns inget behov av att hyvla. Vi har inte haft några ärenden om detta.

Hyvling tas däremot upp i ett annat nytt kollektivavtal, det så kallade serveringsavtalet mellan HRF och Livsmedelsföretagen. Avtalsperioden är 1 april 2017 – 31 mars 2020 och gäller på konditorier med servering.
Många av förändringarna handlar om att göra reglerna mer lika riksavtalet mellan HRF och Visita. HRF har fått igenom sina krav på omställningstid vid hyvling, precis som i Visita-avtalet.
En annan nyhet är att det nu är möjligt att lägga ut 60 minuters schemalagd måltidsrast, tidigare var maxlängden 45 minuter.

Avtalen kan komma att bli ännu mer lika. En gemensam arbetsgrupp ska titta på vilka fler delar som kan anpassas.
Gruppen ska också diskutera hur föreskriften ”Organisatorisk och social arbetsmiljö” ska tillämpas.
– Vi är överens om att införliva den i arbetet och jobba med stress på arbetsplatsen, ensamarbete, hot och våld. Det är en bra sak som vi är ense om, och under en treårig avtalsperiod har vi också utrymme att arbeta med frågan, säger Susanne Bali.

Serveringsavtalets lönehöjning motsvarar 1 623 kronor mer i månaden för en heltidsanställd. Pengarna fördelas med 531 kronor från den 1 april 2017, 541 kronor 1 april 2018 och 551 kronor året efter.
Minimilönerna räknas upp med sammanlagt 6,5 procent under de tre åren. Avtalets högsta minimilön har kategorin ”kock med yrkesvana”, den är 23 204 kronor sedan 1 april i år.

Spara

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 2017 36 artiklar

Alla artiklar i temat (33 till)
Nyheter diskriminering

Hotell erkänner diskriminering

Ett hotell i Stockholmstrakten erkänner att man har diskriminerat två kvinnor med romsk bakgrund. Hotellet ska nu betala 30 000 kronor vardera till kvinnorna i en förlikning.

Publicerad 21 januari 2021 Kommentera
Hotell erkänner diskriminering
Hotellet utanför Stockholm erkänner att det var diskriminering när två kvinnor avvisades eftersom de är romer. Foto: Mostphotos

Kvinnorna hade bokat rum på hotellet utanför Stockholm via en bokningssajt. Men när de kom vägrade receptionisten checka in dem. Anledningen: hotellet uppgav att de tidigare haft problem med gäster av romskt ursprung.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har drivit kvinnornas ärende.
– Att man som individ på det här sättet drabbas på grund av hur andra individer har agerat för att man uppfattas ha samma etniska tillhörighet är diskriminering, säger DO, Lars Arrhenius.

Hotellet har nu erkänt att man gjort sig skyldig till diskriminering. I en förlikning ska företaget betala 30 000 kronor vardera till kvinnorna.

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 2017 36 artiklar

Alla artiklar i temat (33 till)
Ur temat Coronakrisen
Nyheter CORONAKRISEN

LO vill ha vaccin till branschfolk

Riskgrupper och vårdanställda först. Näst på tur för vaccin borde de som jobbar i kontaktnära yrken stå, som hotell- och restauranganställda. Det menar LO i ett förslag.

Publicerad 15 januari 2021 Kommentera
LO vill ha vaccin till branschfolk
LO vill att anställda i kontaktnära yrken ska få vaccin när de prioriterade grupperna har vaccinerats. Foto: Colourbox

LO har presenterat ett förslag till åtgärdsprogram för att hindra smittspridning och få bukt med arbetslösheten i pandemins spår.

Bland annat föreslår man att de som jobbar i kontaktnära yrken ska stå på tur när de prioriterade grupperna fått sitt vaccin.

Therese Guovelin
Therese Guovelin. Foto: LO

Flera andra förslag tar tydligt sikte på det tuffa läget för hotell- och restaurangbranschen.
– Hela den näringen är ju oerhört hårt drabbad. Förutom att gäst- och kundunderlaget har försvunnit så har branschen drabbats av fler och fler rekommendationer och restriktioner, säger Therese Guovelin, LO:s vice ordförande.

Hon menar att samhället inte har råd att låta en så viktig bransch gå under.
– Det skulle vara katastrof om man skulle behöva börja om från början. År efter år har omsättningen ökat, och det är en oerhört viktig bransch för sysselsättningen. Är det någonstans man kan skapa jobb snabbt är det inom hotell och restaurang.

Några av LO:s förslag

  • Rätt att få covid-19 klassad som arbetsskada om man smittas på jobbet.
  • Prioriterad vaccinering för anställda i kontaktnära yrken.
  • Hyressubventioner riktade till företag.
  • Riktat omställningsstöd.
  • Ekonomiska bidrag vid betydande regelförändringar.
  • Möjlighet till heltidspermittering.
  • Krav på kollektivavtal för att korttidspermittera.
  • Statligt stöd för kompetensutveckling och validering.
  • Ekonomiskt tillskott till de värst drabbade a-kassorna.

Bland annat föreslår LO att regeringen går in med hyressubventioner och ekonomiskt stöd ”vid betydande regelförändringar så som inskränkning av alkoholförsäljning”.

Arbetslösheten är en annan viktig fråga för LO. Många har förlorat sina jobb när verksamheter tvingas dra ned på öppettider eller till och med stänga. Bland annat vill man att regeringen skjuter till medel så att den som saknar gymnasieutbildning får möjlighet att utbilda sig, med rimlig ersättning. Dessutom vill LO att företag ges möjlighet att korttidspermittera på heltid.

– Företagen måste kunna övervintra och behålla sin personal. Det är inte så enkelt att stänga och sedan starta igen när det vänder, säger Therese Guovelin.

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 2017 36 artiklar

Alla artiklar i temat (33 till)
Ur temat Coronakrisen
Nyheter Alkoholstopp

HRF kräver besked från regeringen

I morse meddelade regeringen att förbudet mot alkoholförsäljning efter klockan 20 förlängs. Nu kräver HRF besked om riktade stöd till branschen.

Publicerad 14 januari 2021 Kommentera
HRF kräver besked från regeringen
HRF:s förbundsordförande Malin Ackholt kräver besked om riktade stöd till branschen. Foto: Colourbox, Peter Jönsson

Vid jul skärptes förbudet mot alkoholförsäljning. I stället för den tidigare restriktionen som satte stopp vid klockan 22 blev det nu klockan 20 som gällde. Den nya begränsningen skulle gälla till och med den 15 januari, men förlängs alltså med nio dagar.

– Det är besvärande att regeringen inte kan lämna besked tidigare, när man ändå har gjort bedömningen att smittläget är oförändrat, säger Malin Ackholt, ordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Hon anser att besöksnäringen drabbas orimligt hårt av restriktioner.
– I synnerhet som man inte kunnat visa att den är drivande i smittspridningen. Vi har ställt frågor om det, men inte fått några svar.

Redan före jul utlovades att kompensation skulle komma. Enligt Malin Ackholt väntar branschen fortfarande.

– Det är snart en månad sedan man sade det. Och förutom ökade möjligheter att korttidspermittera har man inte lämnat några besked. Vi har haft ett besvärligt läge i snart elva månader. Det finns inga marginaler längre. Våra medlemmar behöver åtgärder som ger rimlighet och förutsägbarhet för både företag och anställda.

Ingår i temat: Coronakrisen 110 artiklar

Alla artiklar i temat (107 till)
Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här