Nyheter avtal 2017

”Kampvilja och oro hos medlemmarna”

I går varslade HRF om strejk. Nu pågår förberedelserna för fullt runt om i landet, både på avdelningarna och på de uttagna hotellen. Kampviljan är stark, men det finns också många frågor.

Publicerad 6 april 2017
”Kampvilja och oro hos medlemmarna”
Som en del i konfliktförberedelserna är HRF:s ordförande Malin Ackholt ute på de berörda hotellen. Här är hon på väg in på Grand Hôtel i Stockholm. Foto: Anna-Karin Nilsson
Mathias Westbrand Emilsson. Foto: Ann Patmalnieks

Hotell- och restaurangfacket rustar för konflikt. Strejkvarslet var startskottet för en period av intensiva förberedelser, både på förbundets avdelningar och ute på de berörda arbetsplatserna. Mathias Westbrand Emilsson är vice ordförande för klubben på Hotel Aveny i Umeå, ett av de varslade hotellen. Han säger att stämningen är god bland kollegorna.
– Folk är jävligt peppade. Det är kampanda i luften. Folk känner att det här är bra och att det är på tiden att vi står upp för att vi ska få bättre villkor.
I slutet av veckan ska klubben på hotellet hålla medlemsmöte och informera om strejken. På agendan står också att se till att de sista oorganiserade på arbetsplatsen blir medlemmar, säger Mathias Westbrand Emilsson.
– Nu ska vi samla in de sista kollegorna och se så att de blir medlemmar. Det är det bästa både för deras skull och för kampens.

Marcos Contreras
Marcos Contreras. Foto: Jann Lipka/HRF

På en annan av de andra uttagna arbetsplatserna, Grand Hôtel i Stockholm, har reaktionerna på varslet varit blandade, säger klubbordförande Marcos Contreras.
– Det finns kämpalust och glöd, men det är också lite oroligt. Alla vet inte hur processen ser ut. Vi i klubben har satt upp lappar med information under hela avtalsrörelsen, men det är inte säkert att alla läser. Nu när varslet kom och vi blev uttagna hajar man till.
Klubben försöker informera medlemmarna, till exempel om hur det fungerar med konfliktersättning och strejkvakter.
– En del tycker att det låter lite läskigt, som att de ska bråka. Men tanken är inte att vi fysiskt ska stoppa någon från att gå in. Om en oorganiserad kollega är på väg in ska vi berätta om reglerna och att vi står upp för våra villkor, säger Marcos Contreras.

Fakta: Varslet i korthet

Om avtal inte tecknats mellan HRF och Visita före 06:00 den 19 april blir det strejk. Varslet omfattar 19 hotell i Malmö, Helsingborg, Göteborg, Stockholm, Gävle och Umeå. Sammanlagt berörs 3 400 anställda av strejkvarslet. Förhandlingarna bröt samman efter att parterna inte kunnat enas om lönehöjningarna i avtalet och nya regler för så kallad hyvling.

Julieta Cardenas. Foto: Jann Lipka/HRF

Ute på HRF-avdelningarna arbetar man för fullt med att informera medlemmar och hålla kontakt med förtroendevalda, säger Julieta Cardenas, kassör på HRF:s Stockholmsavdelning.
– Vi fortsätter att organisera de uttagna arbetsplatserna och stötta de förtroendevalda på hotellen på olika sätt. Vi har skickat ut mejl till alla berörda medlemmar i vår avdelning och fått tillbaka en del frågor.
Avdelningen håller extra öppet för medlemmar och förtroendevalda som vill prata.
– Vi har öppet i kväll och i morgon och mellan 9.00 och 14.00 lördag och söndag. Om folk känner sig oroliga eller vill veta mer kan de komma hit.

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 2017 36 artiklar

Alla artiklar i temat (33 till)
Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 2017 36 artiklar

Alla artiklar i temat (33 till)
Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 2017 36 artiklar

Alla artiklar i temat (33 till)
Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här