Nyheter TRAKASSERIER

Nytt upprop mot sextrakasserier

I uppropet #härtardetslut kräver 65 kockar omedelbar förändring av den kultur som tillåter övergrepp och kränkningar inom restaurangbranschen. Det som gjordes i samband med #metoo räcker inte, säger en av undertecknarna, Elvira Lindqvist, kökschef på Fotografiska.

Publicerad 9 december 2020
Nytt upprop mot sextrakasserier
Uppropet har samlat in en rad vittnesmål från kvinnor som utsatts för kränkningar när de arbetat i kök. Foto: Istockphoto

Vad fick er att skapa ett nytt upprop mot sexuella trakasserier?
– Vi var många som efter ETC:s avslöjanden på Operakällaren kände att vi måste göra något. I samband med #metoo sades många kloka ord och skrevs många policyer mot sexuella trakasserier, men den stora förändringen i restaurangernas vardagskultur uteblev i många fall. Vi ville också stå bakom dem som modigt gått ut och berättat om vad de varit med om på Operakällaren, och på riktigt försöka få till en rejäl förändring i hela branschen.

Ni har samlat in en mängd vittnesmål som publicerats i Svenska Dagbladet. Torrförrådet återkommer som en obehaglig plats i historierna, varför?
– Jag hade själv en upplevelse som 17-årig elev där torrförrådet var inblandat vid ett hot om övergrepp. Även andra vittnar om övergrepp eller hot om övergrepp där. Det har säkert att göra med att det ofta ligger lite avsides från köket. Det finns liknande exempel kring kylar, vinförråd och toaletter.

Elvira Lindqvist

Ni som undertecknat är i arbetsledande ställning, är det svårt att agera annars?
– Jag kan mest utgå från mig själv, men för mig var det klart lättare att göra det när jag blev arbetsledare. Det har säkert också mycket att göra med åldern. En 19-årig nyexad kock som kliver in på sitt första jobb kanske inte har samma självkänsla eller mod som en 35-årig kökschef. Det är viktigt att vi som är lite äldre eller i ledande position kliver in och agerar mentorer och självklart också säger stopp om vi märker att någon känner sig obekväm eller rentav blir utsatt.

Det här är #härtardetslut

  • Vi vill med detta upprop visa att vi är många kvinnliga förebilder i ledarposition som står för en positiv och jämlik utveckling av restaurangbranschen och vågar ta plats.
  • Vi accepterar inte en tystnadskultur som skyddar män i maktposition. Nu lägger vi skulden och skammen där den hör hemma – hos förövarna och dem som tyst tittat på.
  • Vi kräver en modern organisation i restaurangers ledande skikt, där vi bygger hela organisationen för att skapa en trygg och jämlik arbetsplats. Detta kräver ett aktivt arbete och kravställning från HRF, Visita, investerare och ägare.

 

 

 

Vad går att göra i rollen som kökschef?
– Att tillsammans med teamet enas om en kultur som alla känner sig hemma och trivs i är jätteviktigt. Jag som chef måste sedan se till att den kulturen efterlevs. Kan alla tillsammans komma överens om vad som funkar för gänget så är det också lätt att peka på det som hamnar utanför den överenskommelsen. Kulturen måste bli en del av företagets DNA. Det måste följas upp att det som bestäms också efterlevs, så att det inte bara blir fina ord på ett papper.

Hur går ni vidare nu?
– Frågan borde vara ställd: hur går VI vidare nu?  Det är inte meningen att vi som står bakom uppropet nu själva ska jobba vidare med görandet, det behöver alla som verkar och rör sig i branschen göra.  Men vi har pratat om att publicera alla berättelser i ett samlat forum, eftersom det endast var några få som var med i artikeln i Svenska Dagbladet.

Nyheter konkurs

Fler konkurser – men framtiden ser ljus ut

I juli var konkurserna inom hotell- och restaurangbranschen elva procent fler än för ett år sedan. Personalbrist är en bidragande orsak, tror Richard Damberg på kreditupplysningsföretaget UC.

Publicerad 3 augusti 2021 Kommentera
Fler konkurser – men framtiden ser ljus ut
Konkurserna inom hotell och restaurang ökade i juli. En orsak är personalbrist, säger UC. Foto: Lisa Castilla
Richard Damberg. Foto: UC

Förra sommaren innebar ett välkommet avbrott i en fallande ekonomi för branschens företag. Men med hösten hopade sig återigen problem.
Smittan ökade, restriktioner skärptes och många tvingades ställa in de avgörande julborden.
Det, i kombination med små marginaler, resulterade i att hotell- och restaurangföretag toppade konkursstatistiken för 2020.

I våras minskade antalet konkurser, för att i juli åter vända uppåt.
– Det finns dels gamla skulder som gör att de här företagen går i konkurs. Men jag har hört från många håll att personalbrist är ett stort problem, säger Richard Damberg, kreditexpert på UC.

Kommer man bara över den här puckeln ser framtiden ljus ut

Enligt honom har många som jobbat i branschen sökt sig till andra sektorer eller börjat studera.
– Om det fanns fler att anställa skulle många företag kunna ha högre omsättning.

Men allt är inte nattsvart. UC gör bedömningen att efterfrågan kommer att öka.
– Kommer man bara över den här puckeln ser framtiden ljus ut.

Nyheter försäkring

Hon fick 40 000 för gammal skada

För tio år sedan skar kocken Jackie Lenander av en sena i ena tummen. Nyligen fick hon drygt 40 000 kronor från arbetsskadeförsäkringen.

Publicerad 29 juni 2021
Hon fick 40 000 för gammal skada
Jackie Lenander fick en arbetsskada på tummen på sin tidigare arbetsplats. På vänster tumme syns två små ärr från skärskadan. Foto: Daniel Nilsson

Om försäkringen

  • Den som drabbas av en arbetsskada, till exempel genom en olycka, kan få ersättning från Trygghetsförsäkringen vid arbetsskada, TFA. Den gäller för alla anställda på en arbetsplats med kollektivavtal.
  • Försäkringen administreras av Afa Försäkring. TFA kompletterar den lagstadgade arbetsskadeförsäkringen som alla anställda omfattas av, och som administreras av Försäkringskassan.
  • TFA kan lämna ersättning bland annat för inkomstförlust, kostnader, sveda och värk, ärr och medicinsk invaliditet.

År 2011 jobbade Jackie Lenander som kock på Casino Cosmopol i Malmö. En dag när hon skulle putsa ryggbiff slant hon med kniven och råkade skära av en sena i vänster tumme.
Det resulterade i en lång sjukskrivning, rehabilitering och nedsatt rörlighet. Trots det, och trots att Jackie haft många fackliga uppdrag, däribland försäkringsinformatör, anmälde hon inte sin skada till Afa Försäkring.
– Det är på något sätt så att alla skador är viktigare än sina egna. Dessutom hade jag flyttat och hade inte kvar alla papper, säger Jackie.

Preskriptionstiden för skadeersättning i arbetsskadeförsäkringen är tio år.
När den gränsen närmade sig bestämde sig Jackie till slut för att göra en anmälan.
– Jag hade det i bakhuvudet, att jag skulle fixa det innan tiden gått ut.

Det lönar sig verkligen att anmäla, och det var mycket enklare än jag trodde.

Jackie Lenander. Foto: Daniel Nilsson

Hon skickade in läkarintyg, bilder och filmer på problemen hon har med den skadade tummen i dag, och arbetsgivaren bekräftade att skadan var orsakad av arbetet.

Efter ett tag kom svaret från Afa Försäkring: hon har rätt till 40 500 kronor i ersättning. Bland annat bedömer Afa att Jackie fått två procents invaliditet på grund av skadan.

– Jag trodde att jag kanske skulle få en liten peng för ärrbildningen, men det är ju jättemycket pengar! Det lönar sig verkligen att anmäla, och det var mycket enklare än jag trodde, säger Jackie.

Så här anmäler du

Du gör själv din anmälan till Afa Försäkring.
Enklast är att göra det på afaforsakring.se där du loggar in på Mina sidor med Bank-ID.
Här fyller du i alla uppgifter om din arbetsskada och bifogar eventuella intyg.
Din arbetsgivare måste sedan bekräfta din anställning. Det kan ske digitalt eller via brev.
Handläggningstiden varierar, men målet är beslut inom 30 dagar. Det går också att anmäla via pappersblankett.

För att få fram de saknade sjuk- och läkarintygen vände hon sig till Försäkringskassan.
Förutom en mindre kostnad på 50 kronor för att få pappren utskrivna, var det inga problem alls, berättar Jackie.

Även från Afa Försäkring fick hon bra hjälp.
– De har varit jättebra och hjälpsamma, svarat snabbt på mina frågor.

Hon vill nu uppmana alla att anmäla sina arbetsskador.
– Anmäl! Det kan vara jättemycket pengar du har rätt till.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter LÄTTNADER

Alkoholstoppet tas bort

Nu kom det efterlängtade beskedet – från den 1 juli får restaurangerna ha öppet lika länge som vanligt. Det blir också tillåtet med fler gäster per sällskap.

Publicerad 28 juni 2021
Alkoholstoppet tas bort
Snart blir det tillåtet att servera alkohol efter 22.30 igen. Foto: Colourbox

Alkoholstoppet för serveringsställen tas bort den 1 juli. Det berättade övergångsregeringen och Folkhälsomyndigheten under en pressträff på måndagen.

Det är den höga vaccinationsgraden gör att Sverige kan öppnas enligt den plan som tidigare presenterats. Lättnaderna som nu presenterats ingår i steg två av planen.

På uteserveringar slopas begränsningen av storlek på sällskap helt från den 1 juli. Inomhus blir det tillåtet att servera åtta personer, i stället för dagens fyra.

Men det är fortfarande sittande servering och avstånd mellan borden som gäller. Anledningen är att man vill se hur det går innan de sista restriktionerna tas bort, för att undvika att det blir ett bakslag.

Malin Ackholt, förbundsordförande för Hotell- och restaurangfacket, hade hoppats på fler lättnader.

– Dagens besked är glädjande, men det är synd att det finns restriktioner kvar. De som inte har utomhusaktiviteter är fortfarande mer drabbade, säger Malin Ackholt.

När det gäller privata träffar är rådet att umgås utomhus och i mindre grupper. Butiker har kvar sina begränsningar för hur många som får vara i lokalen samtidigt.

Ingår i temat: Coronakrisen 140 artiklar

Alla artiklar i temat (137 till)
Fråga om jobbet.
106
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här