Nyheter TRAKASSERIER

Nytt upprop mot sextrakasserier

I uppropet #härtardetslut kräver 65 kockar omedelbar förändring av den kultur som tillåter övergrepp och kränkningar inom restaurangbranschen. Det som gjordes i samband med #metoo räcker inte, säger en av undertecknarna, Elvira Lindqvist, kökschef på Fotografiska.

Publicerad 9 december 2020
Nytt upprop mot sextrakasserier
Uppropet har samlat in en rad vittnesmål från kvinnor som utsatts för kränkningar när de arbetat i kök. Foto: Istockphoto

Vad fick er att skapa ett nytt upprop mot sexuella trakasserier?
– Vi var många som efter ETC:s avslöjanden på Operakällaren kände att vi måste göra något. I samband med #metoo sades många kloka ord och skrevs många policyer mot sexuella trakasserier, men den stora förändringen i restaurangernas vardagskultur uteblev i många fall. Vi ville också stå bakom dem som modigt gått ut och berättat om vad de varit med om på Operakällaren, och på riktigt försöka få till en rejäl förändring i hela branschen.

Ni har samlat in en mängd vittnesmål som publicerats i Svenska Dagbladet. Torrförrådet återkommer som en obehaglig plats i historierna, varför?
– Jag hade själv en upplevelse som 17-årig elev där torrförrådet var inblandat vid ett hot om övergrepp. Även andra vittnar om övergrepp eller hot om övergrepp där. Det har säkert att göra med att det ofta ligger lite avsides från köket. Det finns liknande exempel kring kylar, vinförråd och toaletter.

Elvira Lindqvist

Ni som undertecknat är i arbetsledande ställning, är det svårt att agera annars?
– Jag kan mest utgå från mig själv, men för mig var det klart lättare att göra det när jag blev arbetsledare. Det har säkert också mycket att göra med åldern. En 19-årig nyexad kock som kliver in på sitt första jobb kanske inte har samma självkänsla eller mod som en 35-årig kökschef. Det är viktigt att vi som är lite äldre eller i ledande position kliver in och agerar mentorer och självklart också säger stopp om vi märker att någon känner sig obekväm eller rentav blir utsatt.

Det här är #härtardetslut

  • Vi vill med detta upprop visa att vi är många kvinnliga förebilder i ledarposition som står för en positiv och jämlik utveckling av restaurangbranschen och vågar ta plats.
  • Vi accepterar inte en tystnadskultur som skyddar män i maktposition. Nu lägger vi skulden och skammen där den hör hemma – hos förövarna och dem som tyst tittat på.
  • Vi kräver en modern organisation i restaurangers ledande skikt, där vi bygger hela organisationen för att skapa en trygg och jämlik arbetsplats. Detta kräver ett aktivt arbete och kravställning från HRF, Visita, investerare och ägare.

 

 

 

Vad går att göra i rollen som kökschef?
– Att tillsammans med teamet enas om en kultur som alla känner sig hemma och trivs i är jätteviktigt. Jag som chef måste sedan se till att den kulturen efterlevs. Kan alla tillsammans komma överens om vad som funkar för gänget så är det också lätt att peka på det som hamnar utanför den överenskommelsen. Kulturen måste bli en del av företagets DNA. Det måste följas upp att det som bestäms också efterlevs, så att det inte bara blir fina ord på ett papper.

Hur går ni vidare nu?
– Frågan borde vara ställd: hur går VI vidare nu?  Det är inte meningen att vi som står bakom uppropet nu själva ska jobba vidare med görandet, det behöver alla som verkar och rör sig i branschen göra.  Men vi har pratat om att publicera alla berättelser i ett samlat forum, eftersom det endast var några få som var med i artikeln i Svenska Dagbladet.

Nyheter corona

Restriktioner förlängs

Det blir inte längre öppettider på restauranger den 3 maj. I dag meddelade Folkhälsomyndigheten att man vill förlänga restriktionerna till 17 maj.

Publicerad 22 april 2021 Kommentera
Restriktioner förlängs
Restriktionerna förlängs med två veckor. Först den 17 maj ska restauranger kunna hålla öppet senare än 20.30. Foto: Istockphoto

Regeringen gav vid en pressträff på torsdagen beskedet att restriktionerna för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster ligger kvar ytterligare två veckor. Anledningen är den höga smittspridningen och det ansträngda läget för sjukvården.

Samtidigt sade Folkhälsomyndigheten att man föreslår en motsvarande förlängning av restriktionerna för serveringsställen.

För restaurangbranschens del innebär detta att det även fortsättningsvis är stängning klockan 20.30 som gäller. Dessutom kommer det fram till 17 maj tillåtas max fyra personer per sällskap på restauranger, om de inte ligger i till exempel gallerior – då är det en person per sällskap som gäller.

– Man ska ha respekt för smittspridningen. Men man skulle kunna vara generösare med öppettiderna för restauranger, med de kraftiga regleringar som redan finns. Vi anser att det finns förutsättningar att hålla öppet till 23, utan att det påverkar smittspridningen. Då skulle restaurangerna hinna med två sittningar, säger Malin Ackholt, Hotell- och restaurangfackets ordförande.

Nyheter avgift

Nya avgifter från 1 april

Från den 1 april är medlemsavgiften till HRF 25 kronor högre för alla medlemmar. Beklagligt, men nödvändigt, säger Pim van Dorpel, förbundets vice ordförande.

Publicerad 20 april 2021 Kommentera
Nya avgifter från 1 april
Pandemin har gjort att fler medlemmar behöver hjälp, berättar HRF:s vice ordförande Pim van Dorpel. Nu höjer förbundet medlemsavgifterna. Foto: Anna-Karin Nilsson

Det har varit ett tufft år för branschen och dess anställda, men även för Hotell- och restaurangfacket. Därför har man nu höjt medlemsavgiften för alla inkomstklasser.

– Orsaken är ökade kostnader för bland annat förhandlingar i samband med covid. Det är medlemmarnas behov som styr kostnaderna, och det har blivit ganska många ärenden under det här året, säger Pim van Dorpel.

Avgifter från 1 april

Månadsinkomst Avgift
0 – 4 999 224
5 000 – 9 999 245
10 000 – 11 999 265
12 000 – 13 999 305
14 000 – 15 999 345
16 000 – 17 999 385
18 000 – 19 999 425
20 000 – 21 999 465
22 000 – 24 999 505
25 000 – 29 999 575
30 000 – 615

 

Det finns sedan tidigare ett kongressbeslut på att medlemsavgiften ska vara solidarisk. Därför har HRF:s förbundsstyrelse beslutat att de som tjänar mest ska betala mest. Den högsta avgiften, som gäller för alla som tjänar minst 30 000 kronor, ligger från den 1 april på 615 kronor per månad. Lägst avgift, 224 kronor i månaden, betalar de som tjänar under 5 000 kronor.
I den högsta avgiftsklassen ligger 3,3 procent av medlemmarna.

– Det är något färre som betalar högsta avgiften än vad vi hade räknat med när vi tittade på lönestatistiken för branschen. Det finns en viss eftersläpning, och det kan vara permittering och i vissa fall hyvling som gör att färre har de högsta inkomsterna. Det kan också vara så att man har missat att uppge sin rätta inkomst till oss. Vi har ingen möjlighet att kontrollera hur mycket medlemmarna tjänar.

Pim van Dorpel betonar också att förbundet hela tiden jobbar med kostnadsbesparingar för att få en budget i balans.

– Men vi är en medlemsdriven organisation. Det är medlemmarnas behov som styr. Mycket av det lokala fackliga arbetet har förts över på avdelningarnas ombudsmän. Om mer fackligt arbete återförs till klubbnivå och bekostas av arbetsgivaren, så att vi ser att våra kostnader sjunker, kan vi sänka avgifterna igen.

Nyheter arbetsmarknad

HRF: Risker med ny intensivpraktik

I förra veckan startade möjligheten till intensivpraktik i upp till nio månader för arbetssökande inom etableringsprogrammet. Hotell- och restaurangfacket ser en risk för lönekonkurrens.

Publicerad 19 april 2021 Kommentera
HRF: Risker med ny intensivpraktik
Sedan den 15 april kan Arbetsförmedlingen erbjuda deltagare som ingår i etableringsuppdraget ett intensivår med möjlighet till upp till nio månader praktik. Foto: Mostphotos
Pim van Dorpel 2018
Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

Den nya praktiken är en del av intensivåret, som från och med den 15 april erbjuds deltagare i det så kallade etableringsprogrammet, i första hand nyanlända i Sverige som behöver hjälp att komma in på arbetsmarknaden. Tanken är de som går intensivåret ska komma i arbete inom ett år efter påbörjat program.

Under den tiden kan den arbetssökande till exempel studera svenska i högt tempo eller göra praktik på ett företag.
– Det är ett sätt att se till att nyanlända kan komma i jobb mycket snabbare, sade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, när hon presenterade intensivåret i veckan.

Praktiken kan pågå i sex månader med möjlighet till förlängning i ytterligare tre månader. Deltagare ska kunna få etableringsersättning från Försäkringskassan. Även arbetsgivaren kan få ersättning, 150 kronor per dag från Arbetsförmedlingen.

Pim van Dorpel, vice ordförande för Hotell- och restaurangfacket, är tveksam till att ytterligare en obetald praktikform är rätt väg att gå.
– Vi hade hellre sett att man hade satsat på de insatser som redan finns, som etableringsåret.

HRF ser också visst risk för att den nya intensivpraktiken kan skapa lönekonkurrens.
– Vi är försiktigt positiva, men vi ser att det finns risker.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här