Ur temat Metoo-rörelsen
Nyheter #metoo

”Oacceptabelt att detta sker inom vår värld”

Snart kommer ett upprop mot sexuella trakasserier inom facket. Flera hundra kvinnor har redan skrivit under. – Det är bra att det kommer fram i ljuset, det är oacceptabelt att detta sker inom vår värld, säger HRF:s ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 17 november 2017
”Oacceptabelt att detta sker inom vår värld”
Ett nytt upprop samlar vittnesmål från fackföreningsaktiva kvinnor som utsatts för sextrakasserier och övergrepp. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos
Jenny Bengtsson. Foto: Henrik Montgomery/TT

Uppdaterad 17/11 kl 11:14.

I uppropet deltar kvinnor från alla delar av den fackliga världen.
– I början var en majoritet från LO, där det finns så väldigt många som är aktiva inom förbunden. Men nu är det från samtliga förbund i Sverige, säger Jenny Bengtsson, initiativtagare till uppropet. Hon är tidigare ordförande för HRF avdelning Stockholm-Gotland och blivande inspektör på Arbetsmiljöverket.

En del av deltagarna berättar också om vad de utsatts för.
– Jag har läst alla vittnesmål, det är ett 50-tal nu. Det handlar om sexuella trakasserier, övergrepp och även ett par våldtäkter. Männen som begår övergreppen kan vara kursledare, anställda i olika delar av fackförbundsrörelsen, personer på toppositioner. Det är fruktansvärd läsning, säger Jenny Bengtsson.

Om uppropet

  • Alla fackföreningsaktiva kvinnor som vill kan delta i uppropet, som har hashtag #inteförhandlingsbart.
  • Uppropet har en egen grupp på Facebook.
  • På tisdag den 21 november är det tänkt att uppropet ska bli offentligt.

Ett återkommande inslag i berättelserna är att förbunden inte har gjort tillräckligt när något inträffat.
– Någon hade blivit ofredad av män från ett annat fackförbund och då sagt ifrån till sitt förbund, som kontaktat det andra förbundet. Den kvinnan blev uppkallad till det andra förbundet och ifrågasatt, typ ”vad hade du på dig”.

Fackförbund borde vara proffs på att motverka sexuella trakasserier. Hur kommer det sig att det blir så här, tror du?
– Det här är något som finns i hela fackföreningsrörelsen. Är man fackligt engagerad så är man det med själ och hjärta, det är en enorm lojalitet. Är det något som skulle kunna skada förbundet lägger man locket på. Det finns enorma krafter som vill motarbeta oss, då vill vi inte visa oss svaga, att ”facket har problem med våldtäkter” typ.

Vi vågar göra det här för att vi litar på att vår rörelse kommer att göra något.Jenny Bengtsson

Under arbetet med att sammanställa uppropet har deltagarna även diskuterat om det är rätt väg att gå.
– Det finns ju ingen som inte vill göra något åt det. Däremot har det varit delade meningar om det är rätt att gå ut offentligt. Det har varit några, ganska få, som vill lösa det via internt arbete. Men det har inte fungerat. Det är rätt tid, rätt samhällsströmning för att gå ut. Vi vågar göra det här för att vi litar på att vår rörelse kommer att göra något. Vi vill att fackföreningsrörelsen ska växa och bli mäktig, det går inte om det finns sådant här, säger Jenny Bengtsson.

Det är bra att det kommer fram i ljuset.Malin Ackholt

Malin Ackholt. Foto: Annika af Klercker

Hotell- och restaurangfackets ordförande Malin Ackholt tycker att det är bra att problemet tas upp.
– Jag blir oerhört ledsen när jag hör vad kvinnor utsatts för. Det är oacceptabelt att detta sker inom vår värld, bland förtroendevalda eller anställda. Det är bra att det kommer fram i ljuset.

Inom Hotell- och restaurangfacket bör det redan finnas stor medvetenhet om frågorna, säger Malin Ackholt.
– Vi har gjort mycket för att utbilda förbundets anställda i värdegrundsfrågor, senast förra året. Vi har policys, riktlinjer och handlingsplaner. Men vi kan säkert göra mer, och ska göra mer, om det fortfarande finns strukturer som kränker kvinnor.

Förbundet kommer att fortsätta arbeta för att motverka sexuella trakasserier.
– De händelser som vi blivit uppmärksammade på har vi tagit tag i, när vi har fått kännedom om dem. Vi ska fortsätta att prata om det, utbilda och framför allt agera om man ser något beteende som inte är schyst.

Ingår i temat: Metoo-rörelsen 14 artiklar

Alla artiklar i temat (11 till)
Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Ingår i temat: Metoo-rörelsen 14 artiklar

Alla artiklar i temat (11 till)
Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.

Nyheter FORSKNING

Så hanterar köksanställda ohövlighet

Det kan vara effektivt att säga ifrån ­– på rätt sätt. Ohövlighet riskerar nämligen att sprida sig på arbetsplatsen, visar en forskningsstudie där restauranganställda intervjuats.

Publicerad 8 april 2021 Kommentera
Så hanterar köksanställda ohövlighet
Forskare har undersökt hur köks- och restauranganställda hanterar ohövlighet på jobbet. Foto: Istockphoto

Vad gör du om någon är ohövlig mot dig eller någon annan på jobbet? Det ville Kristoffer Holm, forskare vid Institutionen för psykologi, Lunds universitet, ta reda på.

Från en tidigare studie visste han att hård jargong var vanlig inom restaurang och kök. Med hjälp av Hotell- och restaurangfacket och Kommunal fick hans forskargrupp tag på 12 personer, som djupintervjuades i smågrupper.
– Många exempel kom upp, från rena utskällningar och skämt som passerat gränsen till mer subtila fenomen som nedsättande kommentarer eller att folk inte hälsade.

Kristoffer Holm. Foto: Lunds universitet

Kockar upplevde att de fått sitt arbete ifrågasatt utan att det varit befogat. Chefer hade favoriserat och låtit vissa ta rast oftare än andra.

Ohövlighet hanterades på väldigt olika sätt, säger Kristoffer Holm.
– En vanlig respons var att konfrontera personen direkt. Antingen lite snyggt genom att ta personen åt sidan, eller genom att ryta ifrån och svara i samma ton. Andra försökte skämta bort det.

De som såg på kunde erbjuda stöd till den som utsatts, se till att personen var okej.
Drabbade sökte ofta själva stöd, genom att ringa en kompis eller prata med någon på arbetsplatsen.

En del peppade sig själva med det forskarna kallar ”positive self-talk”. Andra ignorerade det som hänt och försökte bara gå vidare.
– Vissa rationaliserade andras ohövliga beteende, ”jag förstod varför de gjorde så, det var för att jag skulle lära mig”. Det är ett sätt att tona ner allvaret för sig själv, säger Kristoffer Holm.
Några valde att rapportera till chef, skyddsombud eller fack.

Vad är ohövlighet?

Ohövlighet kan till exempel vara nedsättande kommentarer, fientligt kroppsspråk, att inte lyssna när någon pratar eller att inte hälsa. Det är vardagliga, negativa, lågintensiva beteenden som till skillnad från mobbning inte behöver vara systematiskt riktade mot en person.

En annan metod kan vara att börja delta i jargongen.
– Då slipper man kanske att själv utsättas, men någon annan drabbas i stället.

Forskarna har inte gjort någon analys av vilket bemötande som är bäst i längden.
– Konfrontation, att säga ifrån, tyckte vissa av de intervjuade hade bäst effekt för att stoppa beteendet. Men samtidigt kan det bidra till ett dåligt klimat och leda till att man hamnar i konflikt med andra.

Den som svarar med undvikande kan bli utsatt igen, och dessutom bidra till att jargongen vidmakthålls, säger Kristoffer Holm.
– Ignoreras beteendet blir det ingen motreaktion, utan det normaliseras.

Det bästa är troligen att göra ett försök med konstruktiv dialog, säger Kristoffer Holm.
– Man kan förmedla sin bild och försöka låta bli att anta att det ligger onda avsikter bakom beteendet. Men det kan vara svårt att göra i ett stressigt kök. Tidspress kan också vara en bidragande orsak till att beteendet uppstår till att börja med.

Intervjustudien med restauranganställda ingår i en avhandling där även ingenjörer och administratörer svarat på en enkät. Den visade att de som bevittnade otrevligt beteende själva började ta efter.

Tidigare studier har visat att de som utsätts för ohövligt beteende på jobbet påverkas mycket negativt. Det kan ha effekt på psykisk och fysisk hälsa. De utsatta kan också söka sig till andra arbetsplatser.

Ingår i temat: Metoo-rörelsen 14 artiklar

Alla artiklar i temat (11 till)
Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här