Ur temat Metoo-rörelsen
Nyheter efter #metoo

Förtroendevalda får extra utbildning

Hur hjälper man en medlem som utsatts för sextrakasserier? Under 2018 satsar Hotell- och restaurangfacket på att utbilda fackligt aktiva.

Publicerad 2 juli 2018
Förtroendevalda får extra utbildning
Anette Olsson leder utbildningen för de förtroendevalda i avdelning Syd. Foto: Daniel Nilsson Foto: Daniel Nilsson
Anette Olsson. Foto: Daniel Nilsson

I år har HRF beslutat att varje avdelning ska ägna en av sina förtroendemanna­dagar åt sexuella trakasserier. På avdelning Syd håller ombudsman Anette Olsson en sådan utbildning. Hon inleder med diskrimineringslagen, sedan diskuterar deltagarna sexuella trakasserier på jobbet.
– Under värderingsövningarna pratar vi om att alla har olika gränser. Som förtroendevald är det jätteviktigt att veta att det är den som utsatts som avgör vad som är sexuella trakasserier, säger Anette Olsson.

På utbildningarna för förtroendevalda informerar man om förbundets värdegrund och på grund­utbildningen för skyddsombud går man igenom diskrimineringslagstiftningen.

Vi fackliga måste ha grundläggande kunskap om de här frågorna.Burak Alparslan

Burak Alparslan. Foto: Daniel Nilsson

Men sexuella trakasserier ingår inte som ett eget ämne. Det är något som kursdeltagaren och skyddsombudet Burak Alparslan är kritisk till. Dagens kunskap hade han behövt tidigare i sin roll som skyddsombud.
– Innan den här utbildningen visste jag inte riktigt hur jag skulle hjälpa medlemmar som utsatts för sextrakasserier. Vi fackliga måste ha grundläggande kunskap om de här frågorna. Annars förlorar vi förtroende hos medlemmar som vänder sig till oss, säger han.

Erica Edberg. Foto: Daniel Nilsson

Erica Edberg, som är förtroendevald på McDonald’s i Eslöv, håller med om att det är viktigt att förtroendevalda har kunskap om vad som gäller. Även om det är arbetsgivarens ansvar att förebygga och utreda sexuella trakasserier.
– På min arbetsplats arbetar det många unga som inte vet sina rättigheter. Ofta är också cheferna unga och har inte alltid koll på de här frågorna. Då är det viktigt att jag som facklig har rätt kunskap så att jag kan kräva att arbetsgivaren tar sitt ansvar, säger hon.

Det är fortfarande få som vänder sig till HRF för att driva ärenden om sexuella trakasserier.
– Vi har gjort ett informationsmaterial att sprida på arbetsplatserna. Sådana saker hoppas jag kan leda till att samtalet kommer i gång, och att medlemmar vågar vända sig till oss för att få hjälp, säger Anette Olsson.

Ingår i temat: Metoo-rörelsen 14 artiklar

Alla artiklar i temat (11 till)
Nyheter PERSONALLIGGARE

Svartarbete minskar med personalliggare

Personalliggarna har haft effekt för restaurangbranschen, visar Skatteverkets nya studie. Lönesumman ökar hos de företag som haft besök. Det har även blivit fler anställda inom branschen.

Publicerad 11 december 2019 Kommentera
Svartarbete minskar med personalliggare
Skatteverket ser effekt av personalliggare. Foto: Mostphotos

Efter att Skatteverket har varit på besök för att kontrollera personalliggare märks en ökning av lönesumman under de kommande månaderna, visar en studie som Skatteverket har gjort.

Det kan tyda på att arbetsgivaren redovisar sina lönekostnader på ett mer sanningsenligt sätt efter kontrollerna, säger Conny Svensson, kontrollsamordnare på Skatteverket.
– Mycket pekar på att de betalar mer lön till dem som tidigare haft väldigt låga löner och kanske fått en del svart.

Detta ligger i linje med vad Skatteverket ser under sina inspektioner av restauranger, säger Conny Svensson.
– Vi ser att det förekommer att framför allt utomeuropeiska utnyttjas. De bor på restaurangen och får inte rätt lön.

Mer om studien

”Hur påverkas restaurang- och byggbranschen av personalliggare?” är Skatteverkets studie av hur införandet av personalliggare påverkat antal anställda, löneredovisning och sammansättningen av de anställda. Studien visar på en större effekt för restaurangbranschen än för byggbranschen. Studien är förankrad externt, av Skatteverkets vetenskapliga råd.

 

Studien visar också att antalet anställda i restaurangbranschen har ökat sedan personalliggarna infördes 2007. Ökningen kan inte förklaras av sänkta arbetsgivaravgifter för unga som genomfördes under samma tid, säger rapportförfattaren Nikolay Angelov.
– Vi har undersökt detta närmare genom att beräkna lönesumman för alla utom dem som omfattades av sänkningen. Ökningen av antalet anställda ändrades inte av detta.

Det går däremot inte att se någon ökning av den totala lönesumman på branschnivå. Det förklarar Skatteverket med att de som har gått från att arbeta svart till vitt troligen har en lägre lön än genomsnittet i restaurangbranschen.

Svartarbete är vanligast bland dem som befinner sig längre från arbetsmarknaden, ofta lågutbildade och utrikes födda.

Ingår i temat: Metoo-rörelsen 14 artiklar

Alla artiklar i temat (11 till)
Nyheter arbetsmiljö

Många omedelbara förbud vid krogkontroll

Över 260 krav och 45 omedelbara förbud för farliga maskiner. Det blev resultatet när Arbetsmiljöverket inspekterade restauranger på ett 30-tal orter nyligen.

Publicerad 11 december 2019 Kommentera
Många omedelbara förbud vid krogkontroll
Under sin tillsyn satte Arbetsmiljöverket 45 omedelbara stopp för farliga köksmaskiner. Maskinen på bilden var inte en av dem. Foto: David Calzada/Mostphotos

Det var i slutet av november som Arbetsmiljöverket deltog i en tillsynsinsats tillsammans med bland annat Skatteverket, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen. Sammanlagt inspekterades arbetsmiljön på nästan 140 restauranger på ett 30-tal orter.

Och bristerna var många. Arbetsmiljöverkets inspektörer utfärdade bland annat 45 omedelbara förbud mot farliga köksmaskiner, som degblandare och skärmaskiner.

Dessutom ställer verket nu över 260 krav på åtgärder hos arbetsgivarna. Det handlar bland annat om bristfälliga personalutrymmen, otillräcklig skyddsutrustning eller oskyddade strömförande elkablar.
– Kontrollerna visade på allvarliga arbetsmiljörisker, exempelvis farliga köksmaskiner och osäker hantering av kemikalier. Det är viktigt att alla lever upp till gällande regler, så att människor inte riskerar att fara illa på jobbet, säger Arne Alfredsson, tillförordnad chef på avdelningen för myndighetsgemensam kontroll på Arbetsmiljöverket.

Nyheter nobel

Nobelservitrisen: ”Det ska bli en jäkligt rolig kväll”

I kväll är det Nobelfest i Stockholms stadshus. Servitrisen Elin Larsson från Helsingborg är en av de 190 som är med och serverar.

Publicerad 10 december 2019 Kommentera
Nobelservitrisen: ”Det ska bli en jäkligt rolig kväll”
Ikväll serverar Elin Larsson från Helsingborg på Nobelfesten i Stadshuset. Foto: Privat, Colourbox

Hur kommer det sig?
– Jag brukar följa det på tv och har haft en dröm om att få stå där själv någon gång. Så nu tänkte jag att jag måste ta chansen. Jag skickade ett mejl, som en spontanansökan, där jag berättade om mig och att jag gärna ville servera på festen. I höstas fick jag svar att jag skulle få komma och provjobba. I november var jag Nobel-aspirant, som det heter, på två banketter. Och så blev jag godkänd.

Hur har du förberett dig?
– Jag har inte förberett mig så mycket, mest jobbat på som vanligt här hemma på mitt vanliga jobb. Jag har träffat min gamla mentor från skolan som har hjälpt mig lite med fatserveringen, så att jag ska känna mig lite säkrare. Annars har jag inte gjort något.

Vad är det värsta som kan hända?
– Att man snubblar i trappan eller spiller något på en gäst. Det skulle inte vara kul.

Vad har du för förväntningar på kvällen?
– Jag har inte så mycket förväntningar, förutom att det kommer att bli en jäkligt rolig kväll.

Fråga om jobbet.
85
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här