Ur temat Pensionsfusket
Nyheter pensionsfusket

HRF säger upp avtal om förhandlingsordning

Hotell- och restaurangfacket och LO tar nästa steg för att komma åt företagare som fuskar med anställdas avtalspension. I dag säger man upp avtalet om förhandlingsordning – för att sätta press på arbetsgivarna.

Publicerad 25 september 2018
HRF säger upp avtal om förhandlingsordning
HRF:s avtalssekreterare Per Persson. Foto: Anna-Karin Nilsson

För snart två år sedan begärde LO förhandlingar med Svenskt Näringsliv. Bakgrunden var bland annat att Hotell- och restaurangfacket under en längre tid försökt komma åt arbetsgivare som misskött de anställdas kollektivavtalade tjänstepension hos Fora. En av punkterna på dagordningen var hur fusket skulle kunna stoppas. Men förhandlingarna gick trögt, och i våras lades de ner helt.
– Det kraschade i 190 kan man säga. Svenskt Näringsliv var inte intresserade av att diskutera frågan mer. De ställde orimliga motkrav som vi inte har möjlighet att tillmötesgå, säger HRF:s avtalssekreterare Per Persson, som var med.

Enligt Per Persson krävde Svenskt Näringsliv bland annat att få göra det gemensamma försäkringsbolaget Afa Försäkring till ett vinstutgivande bolag.
– Det är omöjligt för oss att gå med på.

Nu tar LO och HRF nästa steg. I dag har man sagt upp avtalet om förhandlingsordning om avtalsförsäkringar med sina motparter. Avtalet reglerar hur förhandlingar mellan parterna ska ske och när fredsplikt ska gälla.
– Vi vill få tillbaka Svenskt Näringsliv till förhandlingsbordet. Vi måste komma vidare, säger Per Persson.

Avtalet har tre månaders uppsägningstid. Så länge parterna är bundna av kollektivavtal gör det uppsagda avtalet ingen större praktisk skillnad, säger Per Persson.
– Just nu är det en markering, men år 2020 när kollektivavtalen går ut innebär det att vi har större möjligheter till stridsåtgärder om det skulle bli aktuellt.

Beslutet om att säga upp avtalet har tagits av både LO:s och Hotell- och restaurangfackets styrelser. Per Persson har under förmiddagen personligen lämnat över uppsägningen till HRF:s motparter inom Svenskt Näringsliv, däribland arbetsgivarorganisationerna Visita och Almega. Andra LO-förbund väntas göra detsamma.
– Vårt mål är förhandling. Arbetsgivarna bör också vilja ha ordning och reda på arbetsmarknaden. Det är märkligt att de inte har tagit upp bollen där de lämnade den, säger Per Persson.

Läs också

Ingår i temat: Pensionsfusket 15 artiklar

Alla artiklar i temat (12 till)
Nyheter AVGIFT

Medlemsavgiften höjs

Från den 1 juli höjs medlemsavgiften för de allra flesta. Det har HRF:s förbundsstyrelse beslutat.

Publicerad 13 juni 2019 Kommentera
Medlemsavgiften höjs
I juli höjs avgiften i Hotell- och restaurangfacket. Foto: lolostock/Istockphoto

Hotell- och restaurangfacket behöver öka sina intäkter. Nu har man fattat beslut om att höja medlemsavgiften med i snitt elva kronor per månad. På det viset räknar man med att få in ytterligare 3,4 miljoner per år.

Nya avgifterna:

Lön
Avgift före höjning
Höjning Ny avgift från 1 juli
–8699 199 kr 0 kr 199 kr
8 700–12 699 270 kr 9 kr 279 kr
12 700–22 699 365 kr 10 kr
375 kr
22 700 – 390 kr 19 kr
409 kr

 

Ingår i temat: Pensionsfusket 15 artiklar

Alla artiklar i temat (12 till)
Nyheter stipendium

Han får HRF-stipendium

Nu är det klart vilka som får HRF:s studiestipendier i år. En av dem är Philip Olsson i Vinslöv som får 3 000 kronor till vidareutbildning.

Publicerad 11 juni 2019 Kommentera
Han får HRF-stipendium
Philip Olsson är en av dem som får HRF:s studiestipendium i år. Han vill vidareutbilda sig inom hotelmanagement. Foto: Privat, Istockphoto

Det är andra året som Hotell- och restaurangfacket delar ut sitt studiestipendium. Det riktar sig till HRF-medlemmar som är i slutet av sin hotell- eller restaurangutbildning. Pengarna, upp till 5 000 kronor per person, kan exempelvis användas till kurser, utrustning eller studiebesök med syfte att höja yrkeskompetensen.

En av årets stipendiater är Philip Olsson i Vinslöv som snart tar studenten från hotell- och turismprogrammet. Han får 3 000 kronor till vidareutveckling.
– Tanken är att jag ska använda pengarna när jag vill vidareutbilda mig, som någon form av studiestöd. Jag vill vidareutveckla mig inom management på hotell, säger Philip Olsson

I sommar ska han sommarjobba i reception. I höst hoppas Philip på att få ett fast jobb.
– Jag vill jobba ett tag och få lite mer kött på benen. Jag har jobbat som timanställd under utbildningen, men jag skulle vilja ha ett riktigt jobb för att lära mig sådant som man inte gör som timanställd.

I år delar Hotell- och restaurangfacket ut fem stipendier. Övriga stipendiater presenteras under veckan. Det är HRF:s centrala ungdomskommitté som utser dem.

Syftet är att hjälpa elever som vill fördjupa sina kunskaper på olika sätt.

Ingår i temat: Pensionsfusket 15 artiklar

Alla artiklar i temat (12 till)
Nyheter arbetsmarknad

Goda jobbchanser i branschen

Det kommer att finnas många lediga jobb på landets hotell och restauranger i sommar. Det tror i alla fall branscharbetsgivarna i Manpowers senaste arbetsmarknadsbarometer.

Publicerad 11 juni 2019 Kommentera
Goda jobbchanser i branschen
Det är soliga tider i hotell- och restaurangbranschen, om man ska tro undersökningarna. Foto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

Hotell- och restaurangbranschen går bra just nu. Det visar inte minst försäljningssiffrorna. Under årets första tre månader omsatte restaurangerna drygt 30 miljarder kronor. Det är en ökning med 4,7 procent jämfört med samma period förra året, visar Restaurangindex. Mest ökade hotellrestauranger och trafiknära restauranger, medan kaféer och personalrestauranger minskade något.

Ett annat tecken på goda tider är hotell- och restaurangarbetsgivarnas positiva syn på sommarens personalbehov. Företaget Manpower Group undersöker regelbundet vad arbetsgivare i olika sektorer har för förväntningar på det närmaste kvartalet. Den senaste undersökningen visar att hotell- och restaurangarbetsgivarna är mest positiva av alla.
– Det är glädjande att efterfrågan på arbetskraft förväntas hålla i sig under sommaren i hotell- och restaurangbranschen, säger Mikael Jansson, vd för Manpower Group i Sverige.

Fråga om jobbet.
73
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här