Ur temat Pensionsfusket
Nyheter storseglet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Företag smet från avtalspension

Restaurang Storseglet betalade bara in avtalspension för en bråkdel av sina 220 anställda. Misstag, säger arbetsgivaren. Medvetet fusk, säger facket.

Publicerad 24 september 2013
Företag smet från avtalspension
Storseglets verksamhet är inriktad på skolmatscatering. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Sören Andersson/Scanpix
inlinebild
”Det handlar om gigantiska summor” säger Annett Olofsson. Foto: LO-TCO Rättsskydd

Det var hösten 2011 som Hotell- och restaurang­facket upptäckte att något inte stämde med den inbetalade avtals­pensionen från Restaurang Storseglet AB. Mellan 2005 och 2011 hade Storseglet rapporterat till Fora, som sköter tjänstepensionerna, att företaget som mest hade 17 anställda. I verkligheten uppgick antalet som mest till 220. Vinsten på fusket beräknas till många miljoner kronor.
– Det handlar om gigantiska summor. Bara för 2011 saknades 1,3 miljoner kronor. De har rapporterat ungefär 8 procent av sina anställda och medvetet låtit bli att anmäla resten, allt för att spara pengar, säger Annett Olofsson på LO-TCO Rättsskydd.
Det är hon, tillsammans med jurister från HRF, som driver ärendet. Efter flera misslyckade förhandlingar, både lokala och centrala, stämde förbundet i höstas företaget i Arbetsdom­stolen. HRF kräver 500 000 kronor i skadestånd för brott mot kollektivavtalet. Från början var siffran 1,8 miljoner kronor.
– Det var när företaget fort­farande hade en skuld till Fora. När de blev påkomna började före­taget betala tillbaka de pengar som saknats, men allt hade inte betalats än då.
Det betyder att de flesta anställda som drabbats har fått sin pensionspremie inbetald. Därför bör de vara nöjda, menar arbetsgivaren och arbetsgivarorganisationen Visita. Men det tycker inte HRF.
– De har fått en schablonränta på pensionen, men i verkligheten kunde det ha blivit en högre avkastning. De har gått miste om möjligheten att göra val som kunnat ge en högre avkastning, säger Annett Olofsson.
Hon säger också att det kan finnas före detta anställda som inte vet att de har rätt till pengar.
– Det kan finnas folk som har slutat och som är omöjliga att spåra.
I början av september möttes parterna i Arbetsdomstolen. Men det var inte för att hantera skuldfrågan, utan för att avgöra om det ens är Arbetsdomstolen som ska döma i fallet. Storseglet och Visita menar nämligen att HRF inte har rätt att gå till domstol på grund av försäkringsavtalen mellan LO och SAF. Sådana tvister ska avgöras i en skiljenämnd genom förlikning, menar de.
Går Arbetsdom­stolen på arbetsgivarnas linje är det oklart om fallet med Storseglet går att driva vidare. I så fall är det viktigt att snart få ett annat ärende prövat, säger Annett Olofsson.
– Det här är en oerhört viktig fråga att få prövad för förbundet och för LO. Det här är en arbetsgivare man har kommit på, det lär finnas fler. Man tänka sig att det finns många arbetsgivare som undrar varför man ska betala till Fora innan man blir påkommen. Det har redan upptäckts fler fall.
Hon menar att det måste till ett klargörande.
– Det kan inte vara helt fritt från sanktioner att göra så här. Det är inte så systemet är tänkt.
Hotellrevyn har utan resultat försökt att nå Storseglets vd för en kommentar. Arbetsdomstolen väntas meddela sitt beslut i november.

Fakta

Detta har hänt

Restaurang Storseglet AB är ett catering­företag inriktat på skolor. Företaget har runt 100 anställda och kör mat till ett 90-tal skolor.
2007 fick facket tillgång till Foras register. För första gången kunde de då kontrollera att uppgifterna där stämde med bokslut och utbetalade löner.
2011 upptäckte HRF att Storseglet inte rapporterat in rätt antal anställda. Även medlemmar i Kommunal berörs. HRF kallade till förhandlingar.
2012 stämde HRF företaget i Arbetsdomstolen. Alla som arbetar eller har arbetat på Storseglet fick brev med information om att kolla att deras uppgifter är rätt inrapporterade. I slutet av året betalade Storseglet sin slutfaktura till Fora.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ingår i temat: Pensionsfusket 18 artiklar

Alla artiklar i temat (15 till)
Nyheter MÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 Kommentera
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Nyheter forskning

Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier

Hur kan hotell- och restaurangutbildningarna hjälpa elever att hantera och förebygga sexuella trakasserier senare i arbetslivet? Det ska forskare vid Linnéuniversitet ta reda på med hjälp av pengar från branschens forskningsfond BFUF.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier
Många av branschens yrken är extra utsatta för sexuella trakasserier. Nu ska forskarna försöka ta reda på hur skolan kan hjälpa framtida medarbetare att förebygga och hantera problemet. Foto: Colourbox
Maria Hedlin. Foto: Linnéuniversitetet

Statistik visar att hotell- och restauranganställda tillhör de grupper som är mest utsatta för sexuella trakasserier i yrkeslivet. År 2015 vittnade nästan 16 procent av de branschanställda i Arbetsmiljöverkets undersökning om att de sextrakassererats av andra än chefer och kollegor någon gång det senaste året. Motsvarande siffra inom handeln var 6 procent.

Nu ska forskare vid Linnéuniversitetet hitta sätt för hotell- och restaurangutbildningarna att hjälpa framtida branschanställda att förebygga och hantera problemet.
– Sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen är ett problem som varit känt sedan länge, och både bransch och fack har försökt komma till rätta med det. Vår tanke är att utbildningarna ska kunna hjälpa de framtida medarbetarna att förebygga problemet, säger Maria Hedlin, professor i pedagogik och projektledare för studien.

Tillsammans med kollegan Eva Klope, lektor i pedagogik, ska hon nu intervjua elever som går tredje året på något av gymnasiets hotell- och restaurangprogram.
– Vi tror att det är en stor del av dem som redan fått en del erfarenhet från branschen, kanske genom sommarjobb eller extrajobb, säger Maria Hedlin.

Fakta: Forskningsprojekten

BFUF beviljar varje år medel till forskning som syftar att stärka branschen och dess anställda. Fonden är grundad och finansieras gemensamt av HRF och Visita. Vid den senaste utlysningen beviljades fem projekt sammanlagt 6,7 miljoner kronor. Dessa var:

  • Kompetent, kunnig och stolt: Lärande som varumärkeslöfte i besöksnäringen. Luleå tekniska universitet.
  • Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang. Linnéuniversitetet.
  • The new ’normal’ and the changing value of tourism education. Högskolan Dalarna.
  • Boosting the sustainable food choice to reduce climate footprint at winter tourism destinations. Högskolan Dalarna.
  • Supporting adoption of climate-smart solutions with lab-based experimental social science. Mittuniversitetet Östersund.

Hon berättar att idén till projektet kommer från utbildningen för yrkeslärare, där hon och Eva Klope undervisar.
– Vi har fått höra att många av yrkeslärarna tycker att sexuella trakasserier är ett knepigt ämne att ta upp med eleverna.

Projektet ska pågå hela nästa år och beräknas vara klart våren 2022. Det är ett av fem forskningsprojekt som nyligen fått medel av BFUF, besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.

Ingår i temat: Pensionsfusket 18 artiklar

Alla artiklar i temat (15 till)
Ur temat Coronakrisen
Nyheter arbetsmiljö

HRF ska granska arbetsmiljö digitalt

Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud börjar nu med digitala arbetsmiljöbesök. Målet är att få till ett fungerande arbetsmiljöarbete även i coronatider.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
HRF ska granska arbetsmiljö digitalt
Videosamtal ska hjälpa Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud att fortsätta sitt arbete även under coronapandemin. Foto: Kent Eng, Colourbox
Kent Johansson. Foto: Jann Lipka/HRF

Coronapandemin har gjort det svårt för Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud att utföra sitt uppdrag. För att inte arbetsmiljön ska bli lidande börjar förbundet nu med digitala RSO-besök, i form av videosamtal med arbetsgivarna.

Kent Johansson, ombudsman på HRF som har tagit fram modellen, ser flera fördelar.
– En fördel är att vi rent praktiskt kan få fler besök genomförda. Vi plockar bort massvis med restid, säger han.

En annan fördel är att besöken blir noggrant utförda, säger Kent Johansson.
– Det finns självklart fysiska arbetsmiljöproblem som man riskerar att missa när man inte kan göra en okulär besiktning, men det finns många saker som man inte behöver gå runt för att upptäcka. Till exempel i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det är oftast större problem än de rent fysiska, säger Kent Johansson.

Ingår i temat: Coronakrisen 86 artiklar

Alla artiklar i temat (83 till)
Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här