Ur temat Pensionsfusket
Nyheter Pensionsfusket

Så blir du rånad på pensionen

I flera år har HRF kämpat för att komma åt arbetsgivare som missköter de anställdas pensioner, utan framgång. Och fusket fortsätter. Nu finns det bara en person att förlita sig på – och det är du själv!

Publicerad 17 november 2016
Så blir du rånad på pensionen
Fackets granskning visade att var sjätte arbetsgivare inte skötte sina pensionsinbetalningar. Foto: Istockphoto

Tänk dig följande: Efter ett långt och rätt slitigt arbetsliv är det dags för pension. Äntligen! Lugn och ro, utan att behöva arbeta för brödfödan. Men. När det första pensionskuvertet kommer är det – tomt.
Kanske lite drastiskt, men en mängd hotell- och restauranganställda riskerar att få en chock när pensionen kommer.

De senaste åren har granskningar från både ­Hotell- och restaurangfacket och Hotellrevyn avslöjat att en rad branscharbetsgivare misskött eller fuskat med de anställdas tjänstepension. Nu vet man att problemet är betydligt större än vad man tidigare trott.

Mats Hansson, ombudsman på HRF.
Mats Hansson, ombudsman på HRF. Foto: Jann Lipka/HRF

Nyligen gjorde HRF ännu en granskning där drygt 300 kollektivavtals­anslutna företag i Göteborg undersöktes. Hos hälften fann de någon form av differenser i redovisningen till Fora, som sköter SAF-LO avtalspensionen.
– Det handlar om att man redovisat mindre lönesummor eller färre anställda till Fora än det är i verkligheten, säger ombudsman Mats Hansson som arbetat med undersökningen.

I de flesta fall är differensen liten och skulle kunna förklaras av slarv eller olika lönebegrepp, säger Mats Hansson. Men det finns också ett antal företag, knappt 50 stycken eller nästan vart sjätte, där under­rapporteringen är för stor för att ha några andra förklaringar än medvetet fusk.
– Vi har företag där det diffar flera miljoner mellan det man rapporterat till Fora och det som står i årsboksluten. Det betyder att det kan vara väldigt många anställda som drabbas.

Det är en katastrof för den enskilde som inte får pengarna inbetalda.

Undersökningen i Göteborg var ett stickprov, men det finns anledning att tro att problemet finns på företag över hela landet, säger Hotell- och restaurang­fackets avtalssekreterare Per Persson.
– Det är superallvarligt. Om man ska utgå från de här undersökningarna som vi har gjort är problemet extremt stort. Det är en katastrof för den enskilde som inte får pengarna inbetalda, inte får pension. Pension är lön som man skjuter upp, det är arbetarnas pengar.

På hälften av de granskade företagen hittade HRF negativa diffar, alltså att lönesummorna var högre i årsredovisningen än i redovisningen till Fora. Grafik: Sofia Andersson
Baserat på en årlig löneökningstakt på 2,5 % samt 3 % tillväxt, minus avgifter till Fora. Hänsyn har inte tagits till inflationen. Illustration/Grafik: Istockphoto/Sofia Andersson
Per Persson, HRF:s avtalssekreterare.
Per Persson, HRF:s avtalssekreterare. Foto: Jann Lipka/HRF

Men det är svårt att ställa fuskande arbetsgivare till svars. HRF har tagit ärenden både till Arbetsdomstolen och till skiljenämnden för arbetsmarknadsförsäkringar, utan framgång.
– Vi har två fall där vi har gått till vägs ände, där vi har gjort allt vi har kunnat. Det vi kan konstatera är att reglerna inte räcker till i dag, de reglerar inte de här kryphålen som arbetsgivarna har hittat, säger Per Persson.

För att få grepp om situationen vände sig ­Hotell- och restaurangfacket i våras till LO. Det resulterade i två saker. Det ena är att LO nu begärt förhandlingar med Svenskt Näringsliv i frågan.
– Vi har gett LO i uppdrag att förhandla om de här reglerna. Det kan dels handla om att Fora får ett fördjupat uppdrag, det kan dels vara att man förtydligar i försäkringsvillkoren vad som händer när arbetsgivare bryter mot dem, säger Per Persson.

Så har HRF försökt komma åt problemet

  • Arbetsdomstolen: År 2011 upptäckte HRF att skolmåltidsföretaget Storseglet AB under flera år bara betalat in tjänstepension för en bråkdel av sina anställda. Förbundet stämde företaget i Arbetsdomstolen. Men AD avvisade ärendet, med hänvisning till att det rör en överenskommelse mellan dåvarande SAF och LO som ska lösas i en särskild skiljenämnd. Och där hade preskriptionstiden passerat för Storsegel-ärendet.
  • Skiljenämnden för arbetsmarknadsförsäkringarna: År 2014 avslöjade HRF samma sak på en rad Göteborgsföretag, däribland kafékedjan Le Pain Francais. HRF anmälde företaget till skiljenämnden och krävde skadestånd av arbetsgivaren för brott mot försäkringsavtalet. I våras prövades ärendet. Domen är sekretessbelagd, men utslaget var inte det förbundet önskade.

Det andra resultatet är ett projekt som HRF nu ska driva tillsammans med LO. Målet är att se till att medlemmarna får den tjänstepension de har rätt till. För att nå dit arbetar förbundet på flera fronter. Man kommer bland annat att granska företag i ytterligare fem städer.

Men den största delen av arbetet handlar om att uppmärksamma medlemmarna på problemet. För även om pensionen känns avlägsen, är det viktigt att ha koll redan nu, säger Mats Hansson.
– Pengarna du tjänar in när du är ung, mellan 25 och 30 år, är otroligt viktiga eftersom de förräntar sig mest. Det du får in senare i arbetslivet är också viktigt, men det har inte lika stor betydelse för slutsumman. För många är det här det enda kontinuerliga pensionssparandet.

Efterlysning

Har du kollat med Fora och upptäckt att dina pensions­inbetalningar inte stämmer?
Kontakta vår reporter Lisa Castilla på lisa.castilla@hotellrevyn.se eller ring 08-588 098 30.

Avtalssekreterare Per Persson håller med.
– Tyvärr är det inte så sexigt med pension, man skjuter det framför sig när man är ung. Men är man inte alert och kollar upp det här kan man förlora mycket pengar. I värsta fall kanske man blir varse det när det är dags att gå i pension. Då är det försent.

Läs också

Ingår i temat: Pensionsfusket 15 artiklar

Alla artiklar i temat (12 till)
Nyheter KOLLEKTIVAVTAL

Kommun bjöd avtalslöst

När Vingåkers kommun står för notan väljer de en restaurang utan kollektivavtal, berättar Katrineholms-Kuriren. De och andra som upphandlar avtalslöst bidrar till osund konkurrens, säger Per Persson, avtalssekreterare för Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 15 mars 2019 Kommentera
Kommun bjöd avtalslöst
Det är svårt att avgöra hur villkoren ser ut på avtalslösa restauranger. Foto: Colourbox

Vingåkers kommun har under de senaste tre åren lagt över 100 000 kronor i internrepresentation på en avtalslös restaurang. Det rör sig om möten som avslutas med lunch, planeringsdagar, avtackningar och julbord. Samtidigt har kommunen riktlinjer som säger att de ska använda leverantörer som antingen har tecknat kollektivavtal eller har motsvarande villkor.

Kommunchefen säger till Katrineholms-Kuriren att han inte visste att restaurangen var avtalslös och tillägger att det är väldigt svårt att kontrollera om de har motsvarande villkor.

Per Persson. Foto: Anna-Karin Nilsson

Det stämmer att det är svårt att bedöma villkoren på avtalslösa ställen, säger Per Persson, avtalssekreterare för Hotell- och restaurangfacket.
– Jag anser att kommunerna ska välja företag med kollektivavtal för då vet de vilka villkor som gäller.

När kommunerna väljer restauranger utan avtal bidrar de till osund konkurrens, säger han.
– Företaget kan hålla nere priserna och konkurrera ut företag som har schysta villkor. Konkurrens är bra, men man ska konkurrera med kvalitet och service, inte med personalens villkor.

Kommunerna får inte kräva avtal

  • Alla inköp som en kommun gör räknas som upphandling, även de med så lågt värde att de inte behöver annonseras ut.
  • Kommunerna får inte ha riktlinjer för upphandling som kräver kollektivavtal. Däremot får de ställa krav på att de arbetsrättsliga villkoren ska vara i nivå med kollektivavtal.
  • Krav på kollektivavtal skulle strida mot principerna för offentlig upphandling. Enligt dem får man till exempel inte ställa krav som bara svenska företag kan uppfylla, till exempel kollektivavtal. Det gäller även om man inte förväntar sig att utländska leverantörer ska delta.

Företag som saknar kollektivavtal brukar ibland säga att de har bättre villkor än i avtalen. Per Persson påpekar att kollektivavtalen reglerar en miniminivå. Även de som tecknat dem kan förstås välja att ge bättre villkor.
– När man skrapar på ytan visar det sig dessutom ofta att de avtalslösa inte har lika bra villkor, bland annat när det gäller försäkringar.

HRF har försökt få restaurangen i Vingåker att teckna kollektivavtal.

Ingår i temat: Pensionsfusket 15 artiklar

Alla artiklar i temat (12 till)
Nyheter arbetsmiljö

HRF får bakläxa på arbetsmiljön

Det finns brister i arbetsmiljöarbetet kring säkerhet på Hotell- och restaurangfackets kontor i Malmö. Det menar Arbetsmiljöverket som nu kräver åtgärder.

Publicerad 15 mars 2019 Kommentera
HRF får bakläxa på arbetsmiljön
Arbetsmiljöverket ställer fyra krav på åtgärder efter inspektionen på HRF:s kontor i Malmö. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

I förra veckan inspekterade Arbetsmiljöverket Hotell- och restaurangfackets kontor i Malmö. Bakgrunden var ett par incidenter där fackets anställda hotats. Nu ställer Arbetsmiljöverket krav på åtgärder.

Myndigheten vill bland annat att facket ska göra en utredning av de inträffade incidenterna samt bedöma riskerna för hot och våld i verksamheten.

Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

Dessutom konstaterades brister i rutinerna kring användningen av larm på kontoret. Verket vill därför att HRF ska ta fram rutiner kring vem som ska larma, underhåll av larm och regelbundna övningar av hotfulla situationer. Facket har till i början av april på sig att åtgärda de flesta av bristerna.

Hotell- och restaurangfackets vice ordförande Pim van Dorpel tycker att det är bra att Arbetsmiljöverket har gjort en granskning.
– Det är bra att få ett utifrånperspektiv på verksamheten. Nu ska vi göra en handlingsplan tillsammans med personalen. En del av sakerna som påtalats är redan på plats, andra är på väg.

Ingår i temat: Pensionsfusket 15 artiklar

Alla artiklar i temat (12 till)
Nyheter EU-PROJEKT

Start för HRF:s utbildningsprojekt

Hotell- och restaurangfacket har fått nästan nio miljoner kronor från Europeiska socialfonden för att kompetensutveckla branschens anställda. Emma Ekaremål, vd på Asa Herrgård, är en av dem som vill skicka personal på utbildning.

Publicerad 14 mars 2019 Kommentera
Start för HRF:s utbildningsprojekt
Emma Ekaremål vill stärka kompetensen hos sina anställda. Foto: Lina Alriksson
Emma Ekaremål. Foto: Lina Alriksson

Snart är det kursstart för de första utbildningarna inom projektet ”En värld av möjligheter”. Utifrån branschens och de deltagande företagens behov har HRF med hjälp av Yrkesakademin skräddarsytt tre kurser: Specialiserad matlagning, Service och bemötande samt Arbetsledning och ledarskap. Runt 25 företag i Småland, på Öland och Gotland deltar.

En av dem som vill stärka kompetensen hos sina anställda är Emma Ekaremål, vd och marknadschef på Asa Herrgård i Småland.
– Vi vill att medarbetare tar chansen och går detta, och sedan kan förmedla kunskaperna vidare.
För egen del ser hon fram emot att träffa de andra deltagande företagen.
– Det är en enorm chans att få utbyta erfarenheter med andra som brottas med liknande problematik kring kompetensförsörjning och rekrytering.

Om projektet

  • Europeiska socialfonden är en av EU:s strukturfonder. Den syftar till att främja sysselsättningen i Europa genom lokala, regionala och nationella projekt.
  • Hotell- och restaurangfackets ”En värld av möjligheter” är ett regionalt projekt som omfattar Småland, Öland och Gotland. Projektet har beviljats 8,7 miljoner kronor.
  • Runt 300 branschanställda ska utbildas inom något av tre områden: Specialiserad matlagning, Service och bemötande, Arbetsledning och ledarskap. Projektet avslutas våren 2021.

Liksom många andra företag har Asa Herrgård ett behov av personal som är större än tillgången.
– Det som är svårast att rekrytera för oss är serveringspersonal med erfarenhet. Jag söker personal som har den småländska andan – man är lite klurig, absolut lite dumsnål ibland men framför allt är man en redig typ som jobbar hårt.
– Många av oss som bedriver verksamhet i besöksnäringen ser våra anläggningar som hjärtebarn. Man vill ha anställda som delar den passionen för service och matlagning.

Marina Nilsson. Foto: Lina Alriksson

Marina Nilsson, ombudsman på Hotell- och restaurangfacket, säger att det inte tillhör vanligheterna att ett fackförbund fattar taktpinnen när det kommer till ESF-projekt.
– Men vi gör det för att folk ska bli hållbara i branschen. Man ska som anställd känna att man kan stanna och utvecklas.

Emma Ekaremål skrev omedelbart upp sig som intresserad när hon fick höra talas om projektet. Nästa vecka skickar hon Asas första deltagare på utbildning. I höst ska nästa kull få åka.
– Vi har ett gemensamt ansvar i branschen att förbättra ryktet. Vi som arbetsgivare måste hålla hög nivå på både kompetensutveckling och anställningsvillkor.

Ingår i temat: Pensionsfusket 15 artiklar

Alla artiklar i temat (12 till)
Fråga om jobbet.
157
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här