Ur temat Pensionsfusket
Dina rättigheter Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fora: Det kan vara missförstånd

Anna Spendrup, chef för partsrelationer på Fora, vill inte gärna kommentera Hotellrevyns undersökning eftersom hon inte varit delaktig i arbetet med den. Hon tycker dock att det är viktigt att poängtera att det kan finnas olika skäl till att arbetsgivare felrapporterar.

Publicerad 2 september 2014
inlinebild
Anna Spendrup, Fora. Foto: Jann Lipka

– Om man nu inte har rapporterat rätt, så kan det finnas fler förklaringar till det än att man fuskar. Det kan vara missförstånd eller att man inte riktigt vet hur man ska göra.
Anna Spendrup säger att Fora arbetar mycket med information till arbetsgivare kring rapporteringen, för att det ska bli rätt.
– Sedan har vi en del kontroller i vårt system när det gäller lönesummor, så att det inte blir helt galet.
Det är dock bara den anställde själv som kan kontrollera att hen har fått korrekta uppgifter inrapporterade till Fora, säger Anna Spendrup.
Det är enligt en gammal överenskommelse mellan Svenska arbetsgivarföreningen, i dag Svenskt ­Näringsliv, och LO som alla arbetsgivare med något av LO:s kollektivavtal ska teckna och betala försäkringar och tjänste­pension för sina arbetare. Foras uppdrag är enbart att administrera detta, inte att kontrollera att företagen rapporterar sanningsenligt.
Att Fora skulle kunna ha en sådan kontrollfunktion är Anna Spendrup tveksam till.
– Jag vet inte vad det skulle kunna vara för kontroll. Det här är en sak för arbetsmarknadens partner. Vi tar bara emot den info vi får och för den vidare.

Så här funkar Fora

  • Enligt en överenskommelse mellan Svenska arbetsgivarföreningen, i dag Svenskt Näringsliv, och LO ska alla arbetsgivare med något av LO:s kollektivavtal teckna och betala försäkringar och tjänstepension för sina arbetare. Det är Fora som administrerar detta.
  • Avtalspensionen står för den allra största delen av kostnaden som arbetsgivaren betalar till Fora. I år är pensionsavgiften 4,5 procent av den utbetalade lönesumman. Det betyder att om du tjänar 20 000 kronor i månaden ska din arbetsgivare betala cirka 11 000 kronor om året till din pension.
  • För att Fora ska kunna avgöra hur mycket arbetsgivaren ska betala ska hen minst årligen rapportera vilka arbetare som är anställda samt vad dessa har tjänat under året, och om det finns tjänstemän i företaget vad dessa har tjänat.
  • Anställda börjar tjäna in avtalspension samma månad som de fyller 25 år, men även yngre anställda och deras lön ska rapporteras in eftersom de omfattas av försäkringspaketet. Alla anställda, förutom ägare och hens maka eller make, ska rapporteras in. Det gäller även bidragsanställda, säsongsanställda och vikarier.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ingår i temat: Pensionsfusket 18 artiklar

Alla artiklar i temat (15 till)
Ur temat Coronakrisen
Nyheter RESTRIKTIONER

”Nu har vi en stol per bord”

Max en gäst per bord gäller nu för serveringsställen på handelsplatser. Seija Andersson Ter-Borchs arbetsplats, restaurangen på Ikea Haparanda, är en av dem som påverkas av de nya restriktionerna.

Publicerad 5 mars 2021 Kommentera
”Nu har vi en stol per bord”
Seija Andersson Ter-Borch jobbar på Ikea Haparandas restaurang, som berörs av de nya restriktionerna. Foto: Nina Sandell/Mostphotos, Tomas Bergman
Seija Andersson Ter-Borch.

Vilka förändringar har ni gjort efter de senaste restriktionerna?
– Vi har tagit bort alla sittplatser i bistron vid utgången. Inne i restaurangen har vi nu en stol per bord, så det är 85 sittplatser i stället för 230 som det blev när vi glesade ut förra gången. Det är en märkbar skillnad. Jag hade inte varit så glad om jag var kund, men samtidigt är det bara att gilla läget.

Sköter kunderna sig?
– De duktiga sätter sig vid varsitt bord även om de kommer in tillsammans. Andra flyttar på stolarna. Vi kan bara informera om vad som gäller, våra besökare har ett eget ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också.

Något som har ändrats gällande maten?
– Vi tillagar halvbleck till lunchen, för att det inte ska bli svinn. Folk kan någon gång få vänta lite medan vi steker på nytt. Men det här är ju Norrland så de klarar att vänta. Menyn är annars samma, köttbullar och kyckling går bäst.

Hur mycket kunder har ni?
– Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också. Så det är ganska lugnt. Men sakteligen kommer folk mer och mer, det är inte som i början. Jag tror att de helt enkelt är less på att vara hemma. Det ska bli spännande att se hur det är på lördag, då brukar det vara lite mer folk.

Ingår i temat: Coronakrisen 117 artiklar

Alla artiklar i temat (114 till)
Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här