Nyheter storseglet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Sara var inte inrapporterad

Sara fick tips från facket att ringa till Fora för att kontrollera om hon var inrapporterad. Det var hon inte.

Publicerad 24 september 2013
Sara var inte inrapporterad
Foto: Colourbox

HRF-medlemmen Sara har arbetat på en av Storseglets enheter fram till nyligen. Hon heter egentligen något annat, men vill inte ha med sitt riktiga namn efter­som hon är rädd för problem med att få andra jobb.
Det var när Sara kontaktade Hotell- och restaurangfacket i ett annat ärende som hon fick rådet att kolla upp så att Storseglet rapporterat in hennes inkomst till Fora.
– Då ringde jag till Fora och upptäckte att jag inte fanns med där. Sedan tog det ungefär en månad efter det innan mina uppgifter hade kommit in. Men jag har inte dubbelkollat så att det blev rätt, det borde jag kanske göra.

Sara tycker att det är tråkigt att man som anställd inte kan lita på att ens arbetsgivare sköter sådana självklara saker som pensionsinbetalningar.
– Det är jättedåligt. Det är ju en sak som många inte tänker på. Jag tror att många tänker som jag gjorde, att det bara görs utan problem. Det kan ju vara så att man inte upptäcker det förrän man går i pension.

Fakta

Så här funkar Fora

Arbetare i den privata sektorn som jobbar på ett företag med kollektivavtal får avtalspension SAF-LO. Det är arbetsgivaren som betalar in premien. För den som tjänar 20 000 kronor i månaden i snitt är premien 10 800 kronor per år. Genom att logga in på Foras hemsida kan du välja hur pengarna ska förvaltas. Du börjar tjäna in avtalspensionen samma månad som du fyller 25 och den kan börja utbetalas från 55 års ålder.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här