Pensionsfusket
Stämmer uppgifterna i pensionsbeskedet från Fora? Eller har du inte ens blivit inrapporterad av din arbetsgivare? Foto/Montage: Istockphoto/Sofia Andersson
Tema

Pensionsfusket

Restaurang Storseglet betalade bara in avtalspension för en bråkdel av sina 220 anställda. Misstag, säger arbetsgivaren. Medvetet fusk, säger facket.

Publicerad 29 januari 2020

En undersökning som Hotell- och restaurangfacket har gjort visar att var sjätte granskad arbetsgivare lurar sina anställda på deras framtida pensioner.

Och det är inga småsummor vi pratar om – fem års anställning hos en oseriös arbetsgivare kan innebära att du förlorar 200 000 kronor av din tjänstepension.

Efterlysning

Har du kollat med Fora och upptäckt att dina pensions­inbetalningar inte stämmer? Kontakta vår reporter Lisa Castilla på lisa.castilla@hotellrevyn.se eller ring 08-588 098 30.

I flera år har HRF kämpat för att komma åt problemet, utan framgång. I dag är det är bara du själv som kan kontrollera om du drabbats. Men LO vill täppa till kryphålen.

Här samlar vi artiklar och reportage runt fusket med tjänstepensionen. Läs! Pension kan verka tråkigt och för många är det något som ligger långt fram i tiden. Men som HRF:s avtalssekreterare Per Persson säger:

– Pension är lön som man skjuter upp, det är arbetarnas pengar.

Tema: Pensionsfusket 17 artiklar

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här