Nyheter forskning

Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier

Hur kan hotell- och restaurangutbildningarna hjälpa elever att hantera och förebygga sexuella trakasserier senare i arbetslivet? Det ska forskare vid Linnéuniversitet ta reda på med hjälp av pengar från branschens forskningsfond BFUF.

Publicerad 22 september 2020
Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier
Många av branschens yrken är extra utsatta för sexuella trakasserier. Nu ska forskarna försöka ta reda på hur skolan kan hjälpa framtida medarbetare att förebygga och hantera problemet. Foto: Colourbox
Maria Hedlin. Foto: Linnéuniversitetet

Statistik visar att hotell- och restauranganställda tillhör de grupper som är mest utsatta för sexuella trakasserier i yrkeslivet. År 2015 vittnade nästan 16 procent av de branschanställda i Arbetsmiljöverkets undersökning om att de sextrakassererats av andra än chefer och kollegor någon gång det senaste året. Motsvarande siffra inom handeln var 6 procent.

Nu ska forskare vid Linnéuniversitetet hitta sätt för hotell- och restaurangutbildningarna att hjälpa framtida branschanställda att förebygga och hantera problemet.
– Sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen är ett problem som varit känt sedan länge, och både bransch och fack har försökt komma till rätta med det. Vår tanke är att utbildningarna ska kunna hjälpa de framtida medarbetarna att förebygga problemet, säger Maria Hedlin, professor i pedagogik och projektledare för studien.

Tillsammans med kollegan Eva Klope, lektor i pedagogik, ska hon nu intervjua elever som går tredje året på något av gymnasiets hotell- och restaurangprogram.
– Vi tror att det är en stor del av dem som redan fått en del erfarenhet från branschen, kanske genom sommarjobb eller extrajobb, säger Maria Hedlin.

Fakta: Forskningsprojekten

BFUF beviljar varje år medel till forskning som syftar att stärka branschen och dess anställda. Fonden är grundad och finansieras gemensamt av HRF och Visita. Vid den senaste utlysningen beviljades fem projekt sammanlagt 6,7 miljoner kronor. Dessa var:

  • Kompetent, kunnig och stolt: Lärande som varumärkeslöfte i besöksnäringen. Luleå tekniska universitet.
  • Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang. Linnéuniversitetet.
  • The new ’normal’ and the changing value of tourism education. Högskolan Dalarna.
  • Boosting the sustainable food choice to reduce climate footprint at winter tourism destinations. Högskolan Dalarna.
  • Supporting adoption of climate-smart solutions with lab-based experimental social science. Mittuniversitetet Östersund.

Hon berättar att idén till projektet kommer från utbildningen för yrkeslärare, där hon och Eva Klope undervisar.
– Vi har fått höra att många av yrkeslärarna tycker att sexuella trakasserier är ett knepigt ämne att ta upp med eleverna.

Projektet ska pågå hela nästa år och beräknas vara klart våren 2022. Det är ett av fem forskningsprojekt som nyligen fått medel av BFUF, besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.

Nyheter Trygghet

Las-utredning skrotas

Det blir det avtal som LO förkastade som kommer att ligga till grund för ny lag om anställningsskydd. Nu räknar LO med fortsatta diskussioner.

Publicerad 29 oktober 2020 Kommentera
Las-utredning skrotas
Bra att Toijerutredningen skrotas, tycker Malin Ackholt, HRF:s ordförande. Foto: Colourbox

Att den så kallade Toijerutredningen nu tycks skrotas är bra, menar Malin Ackholt, Hotell- och restaurangfackets ordförande.

– Jag tycker det är bra att man konstaterat att den inte ska ligga till grund för några förändringar av las, och att man öppnar upp för samtal med parterna. Jag förutsätter att de samtalen genererar mer trygghet för våra medlemmar.

När arbetsmarknadsminister Eva Nordmark i dag på morgonen presenterade regeringens beslut att jobba vidare med den överenskommelse som tjänstemännen i PTK och Svenskt Näringsliv slöt, utan medverkan från LO, sade hon också att diskussionerna nu kommer att fortsätta med alla parter. LO:s ordförande Susanna Gideonsson räknar med att organisationen kommer att höras.

– De kan inte bortse från 1,4 miljoner arbetare som går till jobbet varje dag, och som ser till att du kan slå på din kaffebryggare eller som ser till att bussarna går. Då kan man inte gå fram med en lagstiftning som är ensidigt inriktade på tjänstemän. LO:s medlemmar har andra problem än tjänstemännen.

Susanna Gideonsson, som är ledamot i Socialdemokraternas verkställande utskott, var med och fattade beslutet att gå vidare med las-uppgörelsen som LO förkastade.

– Jag sade precis samma sak där som jag säger till dig. Det förslag som låg på bordet fungerade inte när det gällde trygghetsfrågorna.

Nyheter LÖN

”Sista ordet är inte sagt”

Kollektivavtal är att föredra, men där det redan finns lagstadgad minimilön måste den ligga på en nivå som garanterar att folk kan försörja sig. Det menar EU-kommissionen som på onsdagen lade fram förslag till direktiv. Svenska fack och arbetsgivare är starkt kritiska, trots att Sverige ska slippa lagstiftning.

Publicerad 29 oktober 2020 1 kommentar
”Sista ordet är inte sagt”
– Undantaget vi får håller inte för en rättslig prövning, säger Therese Guovelin, LO:s förste vice ordförande. Foto: Mostphotos, Fredrik Hjerling/LO

Sveriges modell är skyddad. Det garanterade kommissionär Nicolas Schmit i samband med att förslaget till direktiv om minimilöner presenterades i dag.

– Jag garanterar att det inte påverkar ert system. Tvärtom – det skyddar ert system. Om vi hade den nordiska modellen i alla länder skulle vi inte behöva det här direktivet, sade Schmit vid en digital pressträff med svenska och danska medier.

Men det är inte en garanti som håller rättsligt, menar Therese Guovelin, LO:s förste vice ordförande.
– Jag tror visserligen att de har lagt manken till och försökt hitta ett vattentätt undantag. Men vi svenska parter är nog ganska överens om att det är en rökridå. Läser man innehållet så skingras röken ganska snabbt. Undantaget vi får håller inte för en rättslig prövning.

I förslaget framgår att länder som redan har en fungerande kollektivavtalsmodell där löner och andra villkor regleras, inte kommer att behöva lagstifta om minimilöner eller allmängiltigförklara kollektivavtalen. Men själva det faktum att det är ett direktiv får svenska parter att reagera.
– Vi står fortfarande för att kommissionen bryter mot EU:s fördrag, som säger att de inte har rätt att stifta lagar kring lönebildning, föreningsrätt och konflikträtten, säger Therese Guovelin.

Ett EU-direktiv måste införlivas i nationell lag. LO hade hellre sett att kommissionen lyssnat på förslaget om en rekommendation.

Det vore bättre att EU skapade en fond för att hjälpa till att bygga upp facklig organisation.

– Om kommissionen så gärna vill värna vår modell hade de gått på en rekommendation som riktar sig till de länder som redan har en statlig inblandning i lönebildningen. Vi vill ju inte att arbetstagare i Ungern ska ha sämre villkor än vi. Men vi vet att lösningen på det är att organisera sig. Det vore bättre att EU skapade en fond för att hjälpa till att bygga upp facklig organisation. Vi bidrar gärna med ett bildningsuppdrag, säger Therese Guovelin, och tillägger:

– Vi har en sjukdom, nämligen att alltför många tjänar för dåligt. Den sjukdomen måste behandlas. Men nu rekommenderar man en medicin som har så starka biverkningar att den friska patienten, det vill säga länder som Sverige och Danmark, riskerar att dö.

Förslaget ska nu behandlas av riksdagen och arbetsmarknadsutskottet. De ska bland annat titta på om det är förenligt med subsidiaritetsprincipen, det vill säga att beslut ska fattas så nära medborgarna som möjligt.

Therese Guovelin har gott hopp om att de kommer att landa i samma slutsats som LO, och föreslå att kommissionen arbetar om förslaget. LO skulle kunna acceptera ett direktiv om det innebar att Sverige var fullständigt undantagna.
– Sista ordet är inte sagt. Jag kommer att vara uthållig i den här frågan. Vi kommer att kämpa till sista droppen. Som Nicolas Schmit själv brukar säga: If it´s not broken don´t fix it. Tyvärr håller de på att breaka det på riktigt.

Nyheter TRAKASSERIER

Malmörestaurang stäms för sextrakasserier

En restaurang i Malmö har blundat för att en av deras anställda utsatts för sexuella trakasserier av sin arbetsledare samt tidigare pojkvän. Det menar Hotell- och restaurangfacket, som nu har lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen.

Publicerad 29 oktober 2020 Kommentera
Malmörestaurang stäms för sextrakasserier
Arbetsgivaren borde ha agerat, anser HRF som har lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen. Foto: Mostphotos

Kvinnan har utsatts för både sexuella trakasserier och hot av en arbetsledare på restaurangen. Hotell- och restaurangfacket menar att det uppenbart rör sig om trakasserier som är förbjudna enligt lag.
– Det rör sig om uttalanden av sexuell karaktär som är väldigt grova, framförda på eller i anslutning till arbetsplatsen. Det har också förekommit hotfulla uttalanden. Vid ett tillfälle var det nära att gå till handgripligheter, säger Susanne Bali, central ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.

De två har tidigare haft en relation. Trakasserierna har pågått sedan den tog slut för sex år sedan.
– Kvinnan har inte fått något gehör från restaurangchefen trots att hon varit mycket tydlig när hon beskrivit situationen. Bolaget borde ha agerat. Det här sådant som är förbjudet enligt både arbetsmiljölagen och diskrimineringslagen, säger Susanne Bali.

I stället för att försöka åtgärda problemen sade restaurangchefen till slut att någon av dem måste sluta.
– Kvinnan orkade då inte vara kvar. Vi menar att det var en framprovocerad uppsägning. Bolaget skulle ha haft saklig grund att i stället säga upp arbetsledaren, säger Susanne Bali.

Det har hållits både en lokal och en central förhandling mellan arbetsgivaren och HRF, men då de inte kunnat enas har HRF nu lämnat in stämningsansökan till Arbetsdomstolen. Restaurangen krävs på ersättning för kvinnans förlorade inkomst, samt skadestånd för diskriminering, totalt över 200 000 kronor.
– Att ha en privat relation som tar slut är inte en anledning att trakassera och hota på arbetsplatsen, säger Susanne Bali.

Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här