Ur temat AVTAL 2023
Nyheter avtal 2023

Avtalsrörelsen över – sista avtalet klart

Nu har även anställda på Almega-anslutna bingohallar fått ett nytt avtal. Därmed är årets avtalsrörelse över. Avtalssekreterare Peggy Nyholm är nöjd.

Publicerad 7 november 2023 Kommentera
Avtalsrörelsen över  – sista avtalet klart
Nu när avtalet mellan Almega och HRF för anställda på bingohallar är klart kan avtalssekreterare Peggy Nyholm pusta ut. Foto: Madeleine Andersson, Kicki Nilsson

I början av april tecknade Hotell- och restaurangfacket det största och första kollektivavtalet, Gröna riksavtalet med Visita. Sedan dess har avtalsrörelsen pågått, med nya avtal för anställda på allt från kasinon och bowlinghallar till serveringskonditorier och Folkets hus och parker.

I går blev det sista avtalet klart, avtalet för anställda på bingohallar som är anslutna till Almega.
Lönerna höjs med sammanlagt 2 021 kronor för en heltidsanställd mellan den 1 december 2023 och sista november 2025.  

HRF:s avtalssekreterare Peggy Nyholm är nöjd med årets avtalsrörelse.

– Vi som förbund har gjort en fantastiskt bra avtalsrörelse. Det känns skönt att vi inte har behövt varsla om konflikt. Vi har haft förtroendevalda och avdelningar som varit på tå, det är ju de som skramlar på arbetsplatserna när vi sitter i förhandlingar.

Vi som förbund har gjort en fantastiskt bra avtalsrörelse.

Peggy Nyholm

Avtalsrörelsen var Peggy Nyholms första på posten som avtalssekreterare.

– Det har varit väldigt intensivt och spännande. Många saker som har snurrat i huvudet. Men jag har omgetts av kloka kollegor och duktiga förhandlingsdelegationer och förtroendevalda.

Men vilan blir inte lång. Redan till sommaren drar nästa avtalsrörelse i gång.

– Då ska förbundsstyrelsen utse förhandlingsdelegationer till vårens avtal. Och sedan på hösten är det den interna demokratiprocessen med ändringsförslag och avtalskonferenser.  

Ingår i temat: AVTAL 2023 18 artiklar

Alla artiklar i temat (15 till)