Ur temat Valet 2018
Nyheter POLITIK

Här är kaffe politik

Kafé de luxe i Växjö avbryter sitt samarbete med det lokala kafferosteriet i Åseda. Anledning? Rosteriets ägare ställer upp för Sverigedemokraterna i kommun- och regionval.

Publicerad 22 augusti 2018
Här är kaffe politik
Kafé de luxe i Växjö. Foto: Alexander Hall

Restaurangen Kafé de luxe har sedan ungefär ett år köpt in kaffe från Smålands kafferosteri. Men nu är det slut på samarbetet. Detta eftersom ägaren till rosteriet ställer upp för SD i val till region- och kommunfullmäktige, vilket rimmar illa med restaurangens syn på etik och mångfald.

På Kafé de luxe har man bestämt sig för att inte vidare kommentera uppbrottet, utan hänvisar till sin Facebooksida. Där kan man läsa följande:
”Vi tror i grund och botten på samarbeten snarare än bojkott, men ibland kommer tillfällen då vi tydligt måste markera vår ståndpunkt. Genom att välkomna alla människor till oss hoppas vi möjliggöra oväntade möten och öka toleransen mellan människor med olika bakgrunder. Men att servera ett kaffe som rostas av en politiskt aktiv sverigedemokrat blir i stället som ett ställningstagande för partiet, något vi aldrig kan stå för.”

Ägaren till kafferosteriet säger till Smålandsposten att han är förvånad.
– Det är tråkigt att man väljer bort lokalt samarbete på grund av politiska intressen.

Ingår i temat: Valet 2018 13 artiklar

Alla artiklar i temat (10 till)
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här