Ur temat Kongress 2018
Nyheter kongress 2018

Förbundsmöte ska hållas varje år

Från och med nästa år kommer Hotell- och restaurangfacket hålla förbundsmöte en gång om året. Det blir förbundets högsta beslutande organ mellan kongresserna.

Publicerad 1 juni 2018
Förbundsmöte ska hållas varje år
Från och med nästa år kommer HRF att ha ett årligt förbundsmöte. Där ska man fatta beslut om strategiska frågor på kortare sikt. Foto: Istockphoto

Hotell- och restaurangfackets högsta beslutande forum är kongressen. Den hålls vart tredje eller vart fjärde år. Kongressen beslutar i viktiga frågor om förbundets inriktning och behandlar motioner från medlemmarna.  Mellan kongresserna har förbundsstyrelsen varit det högsta beslutande organet. Det har dessutom hållits ett ansvarsfrihetsmöte varje år. Detta är reglerat i förbundets stadgar, som fick en del nya skrivningar i dag.

Förbundsmöte

  • Förbundsmötet är förbundets högsta beslutande organ mellan kongresserna.
  • Mötet ska bland annat besluta om strategiska mål på kortare sikt, behandla motioner och frågan om förbundsstyrelsens ansvarsfrihet. Det utgör också överprövningsinstans för förbundsstyrelsebeslut, exempelvis uteslutning av medlem.
  • Förbundsmötet har inte rätt att fatta beslut om stadgar.
  • 26 ombud väljs på kongressen.

I och med dagens kongressbeslut så slopas ansvarsfrihetsmötet. I stället ska ett mer omfattande förbundsmöte gå av stapeln varje år då det inte är kongress. Till mötet ska 26 ombud från hela landet väljas. Syftet är att stärka demokratin och att förbättra dialogen mellan förbundsstyrelsen och avdelningarna, förklarar Pim van Dorpel, vice ordförande.

Pim van Dorpel 2018
Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

– Mötet får dels en juridisk funktion, att bevilja förbundsstyrelsen ansvarsfrihet. Men det finns också ett behov av ökat inflytande och dialog mellan FS och avdelningarna som vi inte har kunnat ha på ansvarsfrihetsmötet. Så förbundsmötet får också den funktionen.

Förbundsmötet ska också behandla motioner. Pim van Dorpel menar att det ger förbundsstyrelsen en möjlighet att lyssna av var organisationen står i olika frågor. Det blir även ett sätt för medlemmar att träna på att skriva motioner inför en kongress. En annan uppgift för förbundsmötet blir att överpröva beslut om uteslutning.

– Om en medlem har blivit utesluten av förbundsstyrelsen så har hen hittills fått vänta till nästa kongress för att kunna överklaga beslutet. Nu finns det en möjlighet till överprövning varje år, säger Pim van Dorpel.

Hotell- och restaurangfackets första förbundsmöte kommer att hållas 2019. De 26 ombuden och deras suppleanter väljs under den pågående kongressen. Stadgarna ändrades också så att antalet ombud på kongresserna kommer att vara 74, i stället för 100 ombud som det är i dag.

Ingår i temat: Kongress 2018 12 artiklar

Alla artiklar i temat (9 till)
Nyheter

Sommartempo på Hotellrevyn

Nu växlar Hotellrevyn ner tempot några veckor, men vi är tillbaka igen i början av augusti med nya nyheter och reportage. Trevlig sommar alla läsare!

Publicerad 5 juli 2019
Sommartempo på Hotellrevyn
Redaktionen (ej i bild) samlar krafterna och är snart tillbaka. Foto: Istockphoto
Nyheter ARBETSMILJÖ

Allianceplus får kritik för arbetsmiljön

Kränkande särbehandling, stress och dålig ergonomi. Det kunde HRF se hos Allianceplus. Nu har bolaget drygt två månader på sig att identifiera, åtgärda och förebygga risker i arbetsmiljön.

Publicerad 5 juli 2019
Allianceplus får kritik för arbetsmiljön
Städföretaget Allianceplus. Foto: Hotellrevyn

Efter larm från Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud Alaettin Aycicek gjorde Arbetsmiljöverket i slutet av maj ett besök hos Allianceplus i Solna. Bolaget levererar städning, catering och andra tjänster till bland annat hotell. Arbetsmiljöverket påtalade en rad brister inom framför allt housekeeping på ett av hotellen. Nu har Allianceplus till den sista september på sig att upprätta riskbedömningar och handlingsplaner.

– När det gäller till exempel arbetsbelastningen tas ingen hänsyn till att olika rum tar olika lång tid att städa. Man ska klara tre rum per timme. Hinner man inte så städar man klart efter man stämplat ut. Många av våra medlemmar gör så för att de inte har permanent uppehållstillstånd och inte vågar riskera jobbet, säger Alaettin Aycicek.

Det är inget som Dalia Ramzi, vd på Allianceplus, känner igen.

– Det går helt emot våra regler och ramverk. Vi arbetar aktivt med hur vi säkerställer att våra medarbetare får rätt förutsättningar att göra ett bra arbete. Hinner man inte med det som förväntas av en på sin arbetsdag så ska detta alltid lyftas upp till chefen som sedan ansvarar för att se över arbetsfördelningen.

På Allianceplus hemsida kan man läsa att bolaget ”ingår partnerskap med kunder som är måna om kvalitet och om att skapa bästa möjliga arbetsmiljö för sina medarbetare”.

– Arbetsmiljön är ett väldigt viktigt fokusområde för oss. Vi har årligen utbildningar i arbetsmiljö och arbetsrätt för våra chefer. Eftersom majoriteten av våra medarbetare är ute och arbetar i våra kunders lokaler är det också extremt viktigt att vi har ett tätt samarbete med våra kunder när det gäller arbetsmiljö. Arbetsmiljöverket har begärt att få in en handlingsplan för både åtgärdande och förebyggande arbete senast den sista september och den arbetar vi med just nu, säger Dalia Ramzi.

Fokus KARRIÄR

Så vill HRF öka möjligheten att utvecklas

Besöksnäringen ses sällan som en bransch där man gör karriär. Det vill Hotell- och restaurangfacket ändra på.

Publicerad 1 juli 2019
Så vill HRF öka möjligheten att utvecklas
Källa: BFUF:s rapport »Karriär i besöksnäringen«

Det finns generellt få chefer i vår näring. I stället lägger man på våra medlemmar mycket ansvar, utan chefsbefogenheter. Och vi ställer ofta upp, säger Pim van Dorpel, HRF:s vice ordförande.

Snart lanseras Branschkoden, framtagen i samarbete mellan HRF och Visita, där man stärker gott arbetsgivarskap. En del i det är att se potentialen i de anställda. Det kan ge fler chans att utvecklas, tror Pim van Dorpel.

Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

En rapport från BFUF visar samtidigt att många prioriterar annat. Det kan vara längtan efter en rik fritid som gjort att man valt besöksnäringen, och de som ändå vill klättra byter sektor.

– Vi har ett glastak i kompetenstrappan kan man säga. Det är alldeles för lågt betalt även som chef. Många anser inte att det är värt att ta på sig extrauppgifter inom administration och ekonomi för den blygsamma löneökningen det innebär. Sedan har vi ett samhälle som inte är anpassat för vår näring. Alla kommuner tillhandahåller till exempel inte nattis, säger Pim van Dorpel.

Man får inte in nya kunskaper som kan leda till utvecklingSusanna Heldt Cassel

Susanna Heldt Cassel, en av forskarna bakom BFUF-rapporten, menar att branschens syn på utbildning skiljer sig från andra sektorer.

– Det är ganska tydligt att det inte är formell utbildning som räknas om man vill göra karriär i besöksnäringen. Det är på sätt och vis ett problem. Man får inte in nya kunskaper som kan leda till utveckling och innovationer.

Få chefsjobb

Andel som har ledande position/hög utbildning i olika sektorer.

  • Restaurang: 10 %
  • Handel: 10 %
  • Hotell: 11 %
  • Tillverkning/bygg: 15 %
  • Turism/resor: 24 %
  • Offentlig verksamhet: 51 %
  • Hälsa/sjukvård: 58 %

Källa: BFUF:s rapport »Karriär i besöksnäringen«

Pim van Dorpel anser också att det behövs en ny syn på utveckling och utbildning. Och det är framför allt arbetsgivarna som kan bli bättre på att visa vilka vägar man kan gå för att utvecklas inom branschen.

– De borde jobba mer agilt, med utveckling och utbildning hela livet. Och se till att det går att göra lönekarriär inom branschen. Man måste kunna få betalt för yrkesskicklighet. Som det är nu stannar löneutvecklingen vid 30. Där har arbetsgivarna haft ett kortsiktigt tänk som innebär att alla är utbytbara. Det tar tid att förändra, men det är på gång, säger Pim van Dorpel.

Ingår i temat: Kongress 2018 12 artiklar

Alla artiklar i temat (9 till)
Fråga om jobbet.
76
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här