Ur temat Kongress 2018
Nyheter KONGRESS 2018

Förslag: de ska leda HRF

Nu är det klart vilka som nominerats för att leda Hotell- och restaurangfacket under kommande kongressperiod. Nuvarande ledning föreslås sitta kvar.

Publicerad 29 mars 2018
Förslag: de ska leda HRF
Per Persson, Malin Ackholt, Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

I dag är Malin Ackholt förbundsordförande för HRF, Pim van Dorpel vice ordförande och Per Persson avtalssekreterare. Så kommer det med stor sannolikhet att se ut även efter förbundskongressen den 1 – 4 juni, då det väljs ledning för kommande period.
– Uppenbarligen är man nöjd med sittande arbetsutskott, säger valberedningens representant Pelle Brandt, ombudsman i avdelning Karlstad.

Pelle Brandt. Foto: Anna-Karin Nilsson

Valberedningen har tagit emot nomineringar från förbundets alla avdelningar men fick inte in någon motkandidat till posterna i arbetsutskottet. Däremot kom det in flera nomineringar till förbundsstyrelsen, FS, som har åtta ordinarie ledamöter utöver arbetsutskottet. Av de åtta nominerade sitter tre redan i dag i FS, övriga är nya namn. Hälften av de nominerade är kvinnor och det har blivit en bra blandning när det gäller ålder, etnicitet, yrken och avtalsområden, tycker Pelle Brandt.
– Vi har också försökt få ihop ett team som vi tror kan jobba bra ihop och fatta viktiga beslut, utan att för den skulle tycka lika om allting.

De föreslås till FS

De som nominerats som ordinarie till förbundsstyrelsen är:

  • Sara Astner, avdelning Mitt, Gävle idrottsbingo.
  • Bassem Majid, avdelning Stockholm-Gotland, McDonald’s.
  • Amanda Ekman, avdelning Syd, Ikea Malmö. (Ny)
  • Mathias Westbrand Emilsson, avdelning Nord, Hotell Aveny.
  • Anna Hjortheden, avdelning Stockholm-Gotland, Sturehof. (Ny)
  • Sheragim Madani, avdelning Väst, Svenska mässan/Gothia Towers. (Ny)
  • Jaqueline Lenander, avdelning Syd, Casino Cosmopol. (Ny)
  • Petter Zetterqvist, avdelning Mitt, Idre fjäll. (Ny)

Men tre av HRF:s avdelningar saknar ordinarie ledamöter i förbundsstyrelsen. Det är Öst, Mälardalen och Karlstad.
– I ett fall beror det på att avdelningen, Öst, endast har nominerat en suppleant. Sedan handlar det om att vi fick göra avkall på något för att få ihop det bra när det gäller åldrar och så vidare.

Det finns också en yrkesgrupp som Pelle Brandt tycker saknas bland de nominerade.
– Vi inom HRF ser hotellstädarna som en viktig grupp, ändå fanns det inte en enda nominerad hotellstädare från någon av avdelningarna.

Valberedningen har även nominerat åtta suppleanter till FS, samt två revisorer och två revisorssuppleanter.

Ingår i temat: Kongress 2018 13 artiklar

Alla artiklar i temat (10 till)
Nyheter UTBILDNING

Så ska branschens anställda bli mer klimatsmarta

Hotell- och restaurangbranschen är först ut när anställda i Sverige ska få lära sig att minska energiförbrukningen.

Publicerad 21 september 2018 Kommentera
Så ska branschens anställda bli mer klimatsmarta
Energimyndigheten drar igång en webbutbildning för anställda i hotell- och restaurangbranschen. Foto: Istockphoto

Ett av Energimyndighetens uppdrag är att förmedla kunskap om hur företag kan minska sin energianvändning. I ett nytt projekt samarbetar man med arbetsgivarorganisationer för att skapa medvetenhet i tio branscher. Först ut att erbjudas en webbkurs är de som jobbar på hotell och restauranger.

– Det går åt mycket energi i de här verksamheterna. Vi har sett att det finns god potential att effektivisera och jobba för mindre klimatpåverkan, säger Erika Brokvist, projektledare på Energimyndigheten.

Hon menar att hotell- och restaurangbranschen har stora möjligheter att spara energi på bland annat belysning, ventilation, utrustning och rutiner i arbetet.
Tanken är att anställda, när de får möjlighet, ska gå webbkursen som tar 30-40 minuter.

– Här är det viktigt att arbetsgivaren signalerar att man vill att de anställda ska gå, och ger möjlighet till det. I längden lönar det sig för företagen, eftersom man också sparar pengar. Det är verkligen en win-win för företag och klimat.

Webbkursen lanseras på måndag, den 24 september.

Nyheter Avtal

Brutet avtal förbryllar facket

Svenskt Näringsliv har sagt upp avtalet med LO och PTK om hur försäkringsinformationen ska finansieras. En del av en översyn, säger Svenskt Näringsliv. Märkligt, säger LO.

Publicerad 19 september 2018 Kommentera
Brutet avtal förbryllar facket
Svenskt Näringsliv har sagt upp avtalet om informationsmedel med LO och PTK. Foto: Mostphotos
Peter Jeppsson
Peter Jeppsson, vice vd på Svenskt Näringsliv

Sedan 1978 har LO, PTK och Svenskt Näringsliv varit överens om hur informationen kring de kollektivavtalade försäkringarna ska bekostas. Men nu är verksamhetens framtid oviss. I somras sade Svenskt Näringsliv upp avtalet, och begärde förhandling. Anledningen är att man vill göra en översyn, säger Peter Jeppsson, vice vd för Svenskt Näringsliv.
– Det kanske går att göra mer effektivt, mot bakgrund av ny informationsteknik. Det kan också finnas en överlappning i vad parterna gör och vad försäkringsbolagen gör.

I år använder LO-förbunden inom privat sektor nästan 150 miljoner kronor i informationsmedel. Pengarna går framför allt till att utbilda försäkringsinformatörer. Hotell- och restaurangfackets del av summan är runt en miljon kronor. Per Persson, avtalssekreterare på HRF, ser Svenskt Näringslivs agerande som en krigsförklaring.
– Jag har svårt att se det som något annat. Vill man bara effektivisera saker hade man kunnat föra en konstruktiv dialog, säger han.

Renée Andersson, utredare på LO.

Renée Andersson är utredare inom försäkringsfrågor på LO. Hon tycker att uppsägningen är lite märklig.
– I våra övriga avtalsförhandlingar brukar det ju gå till så att man skickar en förhandlingsframställan. Sedan, om man inte lyckas komma överens, då kan man överväga att säga upp avtalet. Det är det normala förfarandet.
Hon tycker också att det är konstigt att Svenskt Näringsliv inte tagit upp frågan tidigare.
– Om man har något som man tycker är problematiskt brukar man ofta lyfta det med sin motpart i andra sammanhang.

Enligt Peter Jeppsson beror uppsägningen på att man bedömer att det är bättre att börja om från början med en grundlig genomgång. Han tillbakavisar att det skulle röra sig om någon form av krigsförklaring.
– Nej, verkligen inte. Vi har gemensamma intressen av att det här funkar på ett bra sätt. Att alla, både anställda och arbetsgivare, vet vad som gäller. Det är jätteviktigt.

Fakta: Avtalet om informationsmedel

Avtalet tecknades 1978 mellan Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Det handlar om att tillsammans finansiera arbetet med information om de gemensamma
pensions- och försäkringsavtalen.

LO har inte ännu svarat på Svenskt Näringslivs förhandlingsframställan. Skulle parterna inte komma överens om ett nytt avtal faller informationsansvaret på försäkringsbolagen, säger Renée Andersson.
Det skulle innebära stora svårigheter eftersom Afa Försäkring, som sköter de flesta av de kollektivavtalade försäkringarna, inte vet vilka försäkringstagarna är. De får informationen först när en anmälan är gjord.
– Det är ju anledningen till den här överenskommelsen från början. Det är klart att man blir fundersam över hur Svenskt Näringsliv har tänkt sig att lösa det här gemensamma problemet, säger hon.

Ingår i temat: Kongress 2018 13 artiklar

Alla artiklar i temat (10 till)
Nyheter TÄVLING

Hon blev årets kvinnliga sommelier

Hanna Eriksson tog hem förstaplatsen och hennes kollega, debutanten Sofia Johansson, hamnade på andra plats när årets kvinnliga sommelier utsågs i går.

Publicerad 18 september 2018 Kommentera
Hon blev årets kvinnliga sommelier
Hanna Eriksson, flankerad av Sofia Johansson och Victoria Andersson, vann Lily Bollinger Award.

Grattis!
Tack! Det känns jätteroligt, jag är verkligen glad.

Berätta om tävlingen.
Den pågick i två dagar. Första dagen var det teoriprov plus vinprovning, och i går hade vi sista momentet på scen framför folk. Då var det bland annat vinprovning där vi skulle bestämma ålder på vin i rätt ordning. Både jag och min kollega satte alla viner. Sedan fick vi se bilder på olika saker som har med vin att göra, som druvor och maträtter och skulle skriva på en whiteboard vad vi såg. Till sist fick vi hälla upp en flaska champagne i tolv glas så jämnt som möjligt.
– Det var jätteroligt, men svårt. Men det är en tävling så det ska vara utmanande.

Hanna Eriksson.

Du och Sofia sade innan att ni ville ta hem segern till Umeå. Så blev det!
Ja, det är verkligen superkul att vi kom etta och tvåa. Det gynnar både oss och Köksbaren.

Får ni löneförhöjning nu?
Det vet man aldrig. Jag är nöjd med min arbetsplats så det är inte avgörande för mig.

Men man kanske kommer att rycka i dig från andra håll nu?
Jag trivs så bra i Umeå, och jag har hus, katt och man, så jag är svårövertalad.

Är du nöjd nu eller finns det mer du vill uppnå?
Jag vill verkligen mer! Man blir aldrig klar. Jag skulle vilja utbilda mig mer inom sommelieryrket. Och så vore kul med SM, men först ska jag landa och njuta av det här.

Hur har ni firat?
Våra ägare Peter och Jakob tog med sig ett helt gäng från restaurangen som var här och hejade på oss, så vi var ute och åt i går och i dag har firandet fortsatt.

Du låter hes – är det på grund av firandet?
Haha … nej. Jag fick en förkylning i natt med ont i halsen. Jag är bara glad att den inte kom tidigare.

Ingår i temat: Kongress 2018 13 artiklar

Alla artiklar i temat (10 till)
Fråga om jobbet.
141
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- & Restaurangbranschen.

Varje vecka. Direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här