Ur temat Kongress 2018
Nyheter kongress 2018

Det här tycker vi är viktigaste frågan!

Tryggare anställningar, bättre villkor för bemanningsanställda och arbetsmiljö. Det är några av ämnena som ligger de här fyra kongressdeltagarna extra varmt om hjärtat.

Publicerad 1 juni 2018
Det här tycker vi är viktigaste frågan!
Foto: Annika af Klercker
Marie Abrahamsson. Foto: Annika af Klercker

”Roligt att det är så många nya ombud”

Marie Abrahamsson, restaurangbiträde, avdelning Öst. Sjätte kongressen.
Vad ser du fram emot mest under kongressen?
– Att det ska bli en ännu bättre kongress än föregående och att vi tar bra beslut. Jag ser också fram emot att höra nya spännande röster, det är roligt att det är så många nya ombud. Sedan blir min roll lite stöttande eftersom jag har varit med på fem kongresser och vi har åtta nya i vår grupp. Och så ska vi ha kul! Vi har ju jobb där vi springer och går mycket, nu ska vi sitta still i fyra dagar. Man kan bli trött både fysiskt och psykiskt, men det är det värt!
Vilka är de viktigaste frågorna?
– Tryggare anställningar. Det är fortfarande vår största grej.

Elin Pfändtner. Foto: Annika af Klercker


”Rätten till heltid är också viktig”

Elin Pfändtner, hotellstädare, avdelning Väst. Andra kongressen.
Vad ser du fram emot mest under kongressen?
– Jag förväntar mig att vi ska ta bra beslut som för vårt förbund framåt. Jag tycker att vi ska fortsätta som ett starkt HRF och inte gå ihop med något annat förbund som föreslås i några motioner.
Vilka är de viktigaste frågorna?
Arbetsmiljö, där tror jag att vi måste vara lite hårdare mot arbetsgivarna. Ibland blir det som att det är de anställdas personliga ansvar. Många får ont i rygg och knän, då kan de få höra att de ska jobba mer ergonomiskt. Samtidigt pressas de så att de inte hinner göra det. Rätten till heltid är också viktig. Många inom hotellstäd får inte det.

Mohammed Marifa Bah. Foto: Annika af Klercker


Taggad inför första kongressen

Mohammed Marifa Bah,restaurangbiträde, avdelning Stockholm-Gotland. Första kongressen.
Vad ser du mest fram emot under kongressen?
– Jag är taggad eftersom det är min första kongress. Det blir spännande att gå upp och prata i talarstolen. Jag är nyfiken på hur det kommer att vara. Jag ser också fram emot att känna solidariteten med alla andra fackliga.
Vilka frågor tycker du är de viktigaste kongressfrågorna?
– Frågan om hur HRF kan arbeta för heltid som norm är alltid aktuell. Det går knappt att leva på en deltidsanställning i branschen, det är väldigt tufft. Jag tycker också att HRF ska jobba mer aktivt för att få igenom sex timmars arbetsdag. En annan viktig fråga är bemanningsanställdas villkor. Det är en hemsk situation att behöva sitta och vänta på ett sms eller ett samtal för att få arbeta.

Elsa Tiger. Foto: Annika af Klercker

Viktigt att det är lätt att få kontakt med HRF

Elsa Tiger, servitris, avdelning Nord. Första kongressen.
Vad ser du mest fram emot under kongressen?
– Att träffa andra branschkollegor och få veta vad de har för idéer för att driva vår organisation framåt. Jag hoppas att det blir bra diskussioner och att vi får till bra beslut. Det är ett stort och fint uppdrag att få vara kongressombud. Jag har aldrig varit på en kongress innan så det känns superspännande.
Vilka frågor tycker du är de viktigaste kongressfrågorna?
– Flera motioner handlar om hur HRF kan vårda sina medlemmar bättre. Det är frågor som jag tycker är extra viktiga. Det måste vara lätt att komma i kontakt med facket och få hjälp. HRF har tappat många medlemmar och det behöver förändras för att vi ska kunna vara ett starkt fackförbund. För att behålla medlemmar är det viktigt att facket är lättillgängligt.

 

Ingår i temat: Kongress 2018 13 artiklar

Alla artiklar i temat (10 till)
Nyheter TÄVLING

Hallå där, Noah Karlsson

I helgen hålls finalen i Gymnasie-SM i Grythyttan. Noah Karlsson tävlar i servering. Han går restaurang- och livsmedelsprogrammet på Rönnowska i Helsingborg. Andra grenar i SM är hotell, turism och kök.

Publicerad 20 mars 2019 Kommentera
Hallå där, Noah Karlsson
Noah Karlsson och Ellen Åberg övar inför SM. Foto: Britt-Mari Olsson
Noah Karlsson. Foto: Privat

Hur känns det inför tävlingen?
– Det ska bli kul och spännande att sätta sin kunskap på prov. Men nu börjar nervositeten komma också.

Vad tror du blir svåraste momentet?
– Antagligen att tranchera fågel. Kanske att det kan vara svårt att träffa rätt på vilka druvor det är i vinerna. Sedan ska det bli någon specialuppgift som vi inte får reda på i förväg. Förra året fick de göra hovmästarsås i matsalen.

 Hur har du och din lagkamrat Ellen Åberg förberett er?
– Mycket av det som ingår i tävlingen är sådant som vi redan gjort på skolan. Men tranchera hade vi aldrig gjort. När vi fick reda på att vi skulle vara med i SM började jag och Ellen stanna kvar efter skolan och öva tillsammans med vår lärare. Vi har stått som om det varit tävling och flamberat, trancherat, dekanterat vin och fileat hela fiskar.

Du arbetar redan i branschen vid sidan av skolan. Hur är det?
– Jag jobbar sedan ett och ett halvt år på O´Learys, mest med servering men nu har jag också börjat i baren. I skolan arbetar vi mycket med traditionell servering, det är vita dukar, man dekanterar viner framför gästerna och allt ska vara perfekt. När man kommer ut i arbetslivet är det ju inte riktigt så. Det är roligare att jobba, det händer mer. Jag har fått upp tempot. Det tror jag att jag kommer att ha nytta av i SM.

 

Nyheter KOLLEKTIVAVTAL

Kommun bjöd avtalslöst

När Vingåkers kommun står för notan väljer de en restaurang utan kollektivavtal, berättar Katrineholms-Kuriren. De och andra som upphandlar avtalslöst bidrar till osund konkurrens, säger Per Persson, avtalssekreterare för Hotell- och restaurangfacket.

Publicerad 15 mars 2019 Kommentera
Kommun bjöd avtalslöst
Det är svårt att avgöra hur villkoren ser ut på avtalslösa restauranger. Foto: Colourbox

Vingåkers kommun har under de senaste tre åren lagt över 100 000 kronor i internrepresentation på en avtalslös restaurang. Det rör sig om möten som avslutas med lunch, planeringsdagar, avtackningar och julbord. Samtidigt har kommunen riktlinjer som säger att de ska använda leverantörer som antingen har tecknat kollektivavtal eller har motsvarande villkor.

Kommunchefen säger till Katrineholms-Kuriren att han inte visste att restaurangen var avtalslös och tillägger att det är väldigt svårt att kontrollera om de har motsvarande villkor.

Per Persson. Foto: Anna-Karin Nilsson

Det stämmer att det är svårt att bedöma villkoren på avtalslösa ställen, säger Per Persson, avtalssekreterare för Hotell- och restaurangfacket.
– Jag anser att kommunerna ska välja företag med kollektivavtal för då vet de vilka villkor som gäller.

När kommunerna väljer restauranger utan avtal bidrar de till osund konkurrens, säger han.
– Företaget kan hålla nere priserna och konkurrera ut företag som har schysta villkor. Konkurrens är bra, men man ska konkurrera med kvalitet och service, inte med personalens villkor.

Kommunerna får inte kräva avtal

  • Alla inköp som en kommun gör räknas som upphandling, även de med så lågt värde att de inte behöver annonseras ut.
  • Kommunerna får inte ha riktlinjer för upphandling som kräver kollektivavtal. Däremot får de ställa krav på att de arbetsrättsliga villkoren ska vara i nivå med kollektivavtal.
  • Krav på kollektivavtal skulle strida mot principerna för offentlig upphandling. Enligt dem får man till exempel inte ställa krav som bara svenska företag kan uppfylla, till exempel kollektivavtal. Det gäller även om man inte förväntar sig att utländska leverantörer ska delta.

Företag som saknar kollektivavtal brukar ibland säga att de har bättre villkor än i avtalen. Per Persson påpekar att kollektivavtalen reglerar en miniminivå. Även de som tecknat dem kan förstås välja att ge bättre villkor.
– När man skrapar på ytan visar det sig dessutom ofta att de avtalslösa inte har lika bra villkor, bland annat när det gäller försäkringar.

HRF har försökt få restaurangen i Vingåker att teckna kollektivavtal.

Ingår i temat: Kongress 2018 13 artiklar

Alla artiklar i temat (10 till)
Nyheter arbetsmiljö

HRF får bakläxa på arbetsmiljön

Det finns brister i arbetsmiljöarbetet kring säkerhet på Hotell- och restaurangfackets kontor i Malmö. Det menar Arbetsmiljöverket som nu kräver åtgärder.

Publicerad 15 mars 2019 Kommentera
HRF får bakläxa på arbetsmiljön
Arbetsmiljöverket ställer fyra krav på åtgärder efter inspektionen på HRF:s kontor i Malmö. Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

I förra veckan inspekterade Arbetsmiljöverket Hotell- och restaurangfackets kontor i Malmö. Bakgrunden var ett par incidenter där fackets anställda hotats. Nu ställer Arbetsmiljöverket krav på åtgärder.

Myndigheten vill bland annat att facket ska göra en utredning av de inträffade incidenterna samt bedöma riskerna för hot och våld i verksamheten.

Pim van Dorpel. Foto: Anna-Karin Nilsson

Dessutom konstaterades brister i rutinerna kring användningen av larm på kontoret. Verket vill därför att HRF ska ta fram rutiner kring vem som ska larma, underhåll av larm och regelbundna övningar av hotfulla situationer. Facket har till i början av april på sig att åtgärda de flesta av bristerna.

Hotell- och restaurangfackets vice ordförande Pim van Dorpel tycker att det är bra att Arbetsmiljöverket har gjort en granskning.
– Det är bra att få ett utifrånperspektiv på verksamheten. Nu ska vi göra en handlingsplan tillsammans med personalen. En del av sakerna som påtalats är redan på plats, andra är på väg.

Ingår i temat: Kongress 2018 13 artiklar

Alla artiklar i temat (10 till)
Fråga om jobbet.
157
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här