Ur temat Kongress 2018
Nyheter kongress 2018

Det här tycker vi är viktigaste frågan!

Tryggare anställningar, bättre villkor för bemanningsanställda och arbetsmiljö. Det är några av ämnena som ligger de här fyra kongressdeltagarna extra varmt om hjärtat.

Publicerad 1 juni 2018
Det här tycker vi är viktigaste frågan!
Foto: Annika af Klercker
Marie Abrahamsson. Foto: Annika af Klercker

”Roligt att det är så många nya ombud”

Marie Abrahamsson, restaurangbiträde, avdelning Öst. Sjätte kongressen.
Vad ser du fram emot mest under kongressen?
– Att det ska bli en ännu bättre kongress än föregående och att vi tar bra beslut. Jag ser också fram emot att höra nya spännande röster, det är roligt att det är så många nya ombud. Sedan blir min roll lite stöttande eftersom jag har varit med på fem kongresser och vi har åtta nya i vår grupp. Och så ska vi ha kul! Vi har ju jobb där vi springer och går mycket, nu ska vi sitta still i fyra dagar. Man kan bli trött både fysiskt och psykiskt, men det är det värt!
Vilka är de viktigaste frågorna?
– Tryggare anställningar. Det är fortfarande vår största grej.

Elin Pfändtner. Foto: Annika af Klercker


”Rätten till heltid är också viktig”

Elin Pfändtner, hotellstädare, avdelning Väst. Andra kongressen.
Vad ser du fram emot mest under kongressen?
– Jag förväntar mig att vi ska ta bra beslut som för vårt förbund framåt. Jag tycker att vi ska fortsätta som ett starkt HRF och inte gå ihop med något annat förbund som föreslås i några motioner.
Vilka är de viktigaste frågorna?
Arbetsmiljö, där tror jag att vi måste vara lite hårdare mot arbetsgivarna. Ibland blir det som att det är de anställdas personliga ansvar. Många får ont i rygg och knän, då kan de få höra att de ska jobba mer ergonomiskt. Samtidigt pressas de så att de inte hinner göra det. Rätten till heltid är också viktig. Många inom hotellstäd får inte det.

Mohammed Marifa Bah. Foto: Annika af Klercker


Taggad inför första kongressen

Mohammed Marifa Bah,restaurangbiträde, avdelning Stockholm-Gotland. Första kongressen.
Vad ser du mest fram emot under kongressen?
– Jag är taggad eftersom det är min första kongress. Det blir spännande att gå upp och prata i talarstolen. Jag är nyfiken på hur det kommer att vara. Jag ser också fram emot att känna solidariteten med alla andra fackliga.
Vilka frågor tycker du är de viktigaste kongressfrågorna?
– Frågan om hur HRF kan arbeta för heltid som norm är alltid aktuell. Det går knappt att leva på en deltidsanställning i branschen, det är väldigt tufft. Jag tycker också att HRF ska jobba mer aktivt för att få igenom sex timmars arbetsdag. En annan viktig fråga är bemanningsanställdas villkor. Det är en hemsk situation att behöva sitta och vänta på ett sms eller ett samtal för att få arbeta.

Elsa Tiger. Foto: Annika af Klercker

Viktigt att det är lätt att få kontakt med HRF

Elsa Tiger, servitris, avdelning Nord. Första kongressen.
Vad ser du mest fram emot under kongressen?
– Att träffa andra branschkollegor och få veta vad de har för idéer för att driva vår organisation framåt. Jag hoppas att det blir bra diskussioner och att vi får till bra beslut. Det är ett stort och fint uppdrag att få vara kongressombud. Jag har aldrig varit på en kongress innan så det känns superspännande.
Vilka frågor tycker du är de viktigaste kongressfrågorna?
– Flera motioner handlar om hur HRF kan vårda sina medlemmar bättre. Det är frågor som jag tycker är extra viktiga. Det måste vara lätt att komma i kontakt med facket och få hjälp. HRF har tappat många medlemmar och det behöver förändras för att vi ska kunna vara ett starkt fackförbund. För att behålla medlemmar är det viktigt att facket är lättillgängligt.

 

Ingår i temat: Kongress 2018 13 artiklar

Alla artiklar i temat (10 till)
Nyheter ARBETSMARKNAD

Fler jobb inom branschen nästa år

Jobben ser ut att bli fler under nästa år. Inom hotell- och restaurangbranschen förväntas stor efterfrågan på kompetens, enligt en arbetsmarknadsbarometer från Manpower Group.

Publicerad 12 december 2018 Kommentera
Fler jobb inom branschen nästa år
Branscharbetsgivare räknar med att jobben ska öka med 12 procent. Foto: Colourbox

Hotell- och restaurangnäringen är en av de fem branscher som har allra starkast jobbprognos enligt Manpower Group. Arbetsgivare inom branschen räknar med att jobben ska öka med 12 procent. För arbetsmarknaden i stort väntas jobben öka med 5 procent.

Arbetsmarknadsbarometern bygger på intervjuer med arbetsgivare, som får svara på om de tror att sysselsättningen kommer att öka eller minska.

Arbetsförmedlingen har också har presenterat sin prognos för jobben de kommande två åren. I år räknar de med att sysselsättningen ökar med 85 000 personer och 2019 med 65 000 personer, året därpå med ytterligare  46 000 personer.

Samtidigt förväntas arbetslösheten öka något. Många av de arbetsgivare som intervjuats säger att de har svårt att hitta personal med lämplig utbildning och erfarenhet. Därför behövs fortsatt fokus på utbildning, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg.

Nyheter SPRINGNOTA

East backar om springnotor

Springnotor på restaurang East skulle serveringspersonalen stå för – med sin dricks. Det enligt ett avtal som arbetsgivaren presenterat för de anställda. Ogiltigt avtal, menar Per Persson, avtalssekreterare på HRF. Nu har arbetsgivaren tvingats backa.

Publicerad 12 december 2018 Kommentera
East backar om springnotor
Restaurang East i Stockholm. Foto: Sofia Andersson

Den populära restaurangen vid Stureplan i Stockholm uppgav för tidningen Stockholm Direkt att man har som mest åtta till tio springnotor i månaden. Nu vill man att de ska bli färre. Ett led i det var att den som serverat gäster som smiter från notan ska kunna uppge giltiga skäl till att betalningen uteblivit. Annars skulle kostnaden dras från dricksen.

Ägaren till restaurangen säger till Stockholm Direkt att det är helt i enlighet med kollektivavtalet.

Per Persson på Hotell- och restaurangfacket håller inte med.

Per Persson, avtalssekreterare HRF. Foto: Anna-Karin Nilsson

– Dricksen ska gå till den enskilde, som skattar för pengarna. Arbetsgivaren har inget med de pengarna att göra. Skulle arbetsgivaren hålla inne dricksen eller till och med lägga beslag på den skulle jag betrakta det som stöld från den anställde.

Om restaurangen bestämmer sig för att hantera dricks som företagets intäkter ska man dessutom betala moms och arbetsgivaravgifter på pengarna.

Kollektivavtalet reglerar däremot hur man ska hantera löneavdrag vid springnotor.
– Då ska den anställde prata med sin närmaste chef, och sedan ska parterna utreda om den anställde varit grovt vårdslös eller till och med har agerat medvetet. Först därefter kan det bli fråga om avdrag för den anställde, och då ska man enligt kvittningslagen anmäla det till Kronofogden.

Restaurangägaren menade att de anställda har gått med på upplägget genom att underteckna ett avtal. Nu har han dock tvingats backa. Till Dagens Nyheter säger han att man inte kommer att dra kostnaden direkt från dricksen.
Enligt Per Persson hade han egentligen inget val.
– Ett sådant avtal skulle vara ogiltigt. För att ta ett annat exempel: Om avtalet säger att jag ska ha 120 kronor i timmen och jag går med på 75 i stället – då är det ogiltigt. Den anställde kan inte avtala om sämre villkor än de som finns i kollektivavtalet.

Hotellrevyn har försökt nå ägaren till East för en kommentar.

Nyheter arbetsskador

Branschanställda drabbas hårt av hot och våld

Hot och våld, som till exempel rån, ligger bakom en liten del av arbetsskadorna i restaurangbranschen. Men när det inträffar blir konsekvenserna ofta allvarliga, visar en ny rapport från Afa Försäkring.

Publicerad 11 december 2018 Kommentera
Branschanställda drabbas hårt av hot och våld
När restauranganställda drabbas av hot och våld handlar det oftast om rån. De personliga konsekvenserna blir ofta stora, visar Afa Försäkrings rapport. Foto: Ove Nordström/Mostphotos

Risken för att råka ut för ett allvarligt arbetsolycksfall på grund av hot och våld är ganska liten i restaurangbranschen. År 2016 drabbades 0,1 på 1 000 restauranganställda av ett sådant olycksfall. Det kan jämföras med 4,9 på 1 000 lokförare och 2,6 på 1 000 poliser.

Men när restauranganställda utsätts får det betydligt oftare allvarliga konsekvenser. Här klassas fyra av tio arbetsolycksfall på grund av hot och våld som allvarliga. Det vill säga att olyckan lett till minst 30 dagars sjukskrivning eller läkning, alternativt medicinsk invaliditet.

Motsvarande siffra bland poliser är knappt vart tionde.
– Arbetsolycksfallen på grund av hot och våld kanske inte är lika många bland restauranganställda, men de är ofta allvarliga. Det förekommer ofta vapen, som knivar eller pistoler. Det gör att de här arbetsolycksfallen leder till stressreaktioner, säger Therese Ljung, analytiker på Afa Försäkring.

Det är vanligt att restauranganställda får en psykisk diagnos efter en allvarlig hot- och våldsorsakad arbetsolycka. Det gäller nio av tio kvinnor och drygt hälften av männen. Bland poliser, väktare och ordningsvakter är motsvarande siffra runt var fjärde.

Statistiken omfattar arbetsolyckor som anmälts till och godkänts av Afa Försäkring de senaste åren.

Fråga om jobbet.
153
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här