Ur temat Kongress 2018
Nyheter kongress 2018

Förbundets ledning valdes om

Malin Ackholt, Pim van Dorpel och Per Persson får förnyat förtroende att leda Hotell- och restaurangfacket. Det beslutade kongressen enhälligt i dag.

Publicerad 2 juni 2018
Förbundets ledning valdes om
Förbundets sittande ledningstrio valdes enhälligt om av kongressen för en ny period. Foto: Annika af Klercker

Valberedningens förslag till alla tre posterna i arbetsutskottet antogs av kongressen med acklamation, det vill säga det behövdes inte någon rösträkning.
– Jag är hedrad, jag är rörd och jag är glädjefylld. Samtidigt är jag oerhört ödmjuk inför detta uppdrag. Mitt löfte till er är att göra allt jag kan för att göra det så bra som möjligt, sade Malin Ackholt när hon gick upp i talarstolen för att tacka för förtroendet.

Vice ordförande Pin van Dorpel var också rörd. Han tackade medlemmarna, ombuden, förbundsstyrelsen och sin familj.
– Tack för förtroendet att få världens bästa uppdrag i världens bästa fackförbund!

Per Persson har varit medlem i Hotell- och restaurangfacket sedan 1979. Han har haft många förtroendeuppdrag i förbundet, både på förbundsstyrelse- och avdelningsnivå. Sitt nuvarande uppdrag som avtalssekreterare fick han för två år sedan.
– Varje dag sedan jag blev medlem har jag tänkt HRF. Det är med så stark stolthet och så mycket ödmjukhet som jag tackar för ert förtroende för uppdraget.  Nu vill jag att vi gemensamt ska höja statusen för vår bransch!

Även Malin Ackholt betonade vikten av det kollektiva arbetet.
– Det här är inget man gör ensam. Vår uppgift är att gemensamt göra vårt förbund till det bästa för hotell- och restauranganställda. Jag ser fram emot att göra det tillsammans med er, sade hon direkt efter valet.

Kongressen valde också en ny förbundsstyrelse under lördagen. Det blev enligt valberedningens förslag, som flera berömde för att vara väl sammansatt.

Den nya förbundsstyrelsen

Ledamöter: Sara Astner, bingovärdinna, avdelning Mitt. Carl Michael Lejon, servitör, avdelning Karlstad. Amanda Ekman, restaurangbiträde, avdelning Syd. Mathias Westbrand Emilsson, servitör, avdelning Nord. Anna Hjortheden, servitris, avdelning Stockholm-Gotland. Sheragim Madani, Hotell Lager Supply, avdelning Väst. Jaqueline Lenander, kock, avdelning Syd. Petter Zetterqvist, skidlärare, avdelning Mitt.Suppleanter: Kajsa Bysell, avdelning Stockholm-Gotland. Christian Forsman, avdelning Väst. Joon Svedelius Lindström, avdelning Stockholm-Gotland. Sonja Bertsjö, avdelning Mälardalen. Ruben Videla, avdelning Väst. Gustav Thusberg, avdelning Syd. Katja Öz, avdelning Öst.

Ingår i temat: Kongress 2018 12 artiklar

Alla artiklar i temat (9 till)
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här