”Jag åker dit som ett blankt blad”
Sofia Broström. Foto: Tomas Bergman, Colourbox
Ur temat KONGRESS 2022
Fokus KONGRESS 2022

”Jag åker dit som ett blankt blad”

Sofia Broström, restaurangbiträde på Korvgubben i Luleå, räknar med att kongressutbildningen ger henne koll på vad som gäller.

Publicerad 21 oktober 2022

Det är Hotell- och restaurangfackets 29:e kongress – men Sofia Broströms första.
Hon är ledamot i styrelsen för Hotell- och restaurangfackets avdelning Nord och har varit platsombud på sin arbetsplats, Korvgubben i Luleå.

Men någon kongress har hon inte varit på tidigare.
– Nej, det är första gången. Vi hade styrelsemöte och de frågade om någon ville. Det låter viktigt och kul, så jag sade ja. Det är första gången jag är tillfrågad.

Sofia vet väldigt lite om hur kongressen går till, säger hon och skrattar.
– Jag har noll koll. Vad gör man? Tala? Ska jag gå upp och tala? Men det löser sig. Jag ska gå kongressutbildning i Stockholm, då kommer jag att få koll på allt.

De andra i avdelningsstyrelsen har verkligen hajpat upp det.

Nästa mål är att läsa in sig på motionerna. Sofia säger att det känns viktigt att delta, men att hon egentligen inte har några förväntningar. Förutom att det ska bli en positiv upplevelse.
– Jag åker dit som ett blankt blad, men det känns i alla fall jätteroligt. De andra i avdelningsstyrelsen har verkligen hajpat upp det.

Ingår i temat: KONGRESS 2022 17 artiklar

Alla artiklar i temat (14 till)
Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här