Ur temat KONGRESS 2022
Nyheter KONGRESS 2022

Här startar HRF:s kongress

Nu är den i gång, Hotell- och restaurangfackets 29:e kongress. Under tre dagar ska de 74 ombuden under demokratiska former lägga fast kursen för förbundets arbete de kommande åren.

Publicerad 11 november 2022
Här startar HRF:s kongress
Fullt blås redan från start! En åtta man stark blåsorkester körde hits i balkantappning. Foto: Anna Hållams

De särskilt utsedda kongressombuden samt 25 förbundsmötesledamöter har rest till Stockholm för att diskutera, debattera, välja företrädare och ta ställning till de motioner som medlemmarna har skickat in.

Kongressen inleddes med en historisk bildkavalkad, där det berättades om strejkande kypare som inledde kampen för bättre arbetsvillkor, om branschanställda som inte tyckte att det var rimligt att krossat glas skulle dras av på deras lön, och om hur förbundet bildades i Göteborg 1918.

En åtta man stark blåsorkester satte sedan tonen med hits i balkantappning.

Kongressen är HRF:s högsta beslutande organ och bestämmer vilken inriktning förbundet ska ha. Ombuden representerar medlemmar runt om i landet.

Förbundsordförande Malin Ackholt hälsade välkommen och sade:
– Vi här inne representerar alla möjliga yrken, vi är här för att våra kollegor har skickat hit oss. Det är ett tungt ansvar som vi ska göra vårt bästa för att bära. Sammanhållningen betyder inte alltid att vi är överens – hade vi tyckt lika hade vi inte behövt vara här de här dagarna.

Malin Ackholt blickade också tillbaka på pandemin.
– Vissa dagar har jag svårt att ta in vad vi tillsammans gjort sista åren. Vi ställde om, vi anpassade oss. Samtidigt kom den ekonomiska smällen för många av våra medlemmar. Vi såg till att alla varslade fick bättre förutsättningar, ett bättre skyddsnät. Men inget av detta hade varit möjligt om vi inte varit en förening av driftiga människor.

Ingår i temat: KONGRESS 2022 17 artiklar

Alla artiklar i temat (14 till)
Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här