Ur temat TJÄNSTEPENSION
Nyheter pension

Tjänstepension populäraste förmånen

Mer än hälften av alla anställda anser att tjänstepension är den bästa förmånen. Det framgår av en undersökning som flera pensionsbolag låtit göra.

Publicerad 27 september 2021
Tjänstepension populäraste förmånen
Från och med i år börjar tjänstepension betalas in från 24 år. Nästa år sänks åldersgränsen till 23. Foto: Mostphotos

Den som omfattas av kollektivavtal har också tjänstepension i sin anställning. Det är en summa pengar, 4,5 procent av lönen, som sätts av varje månad från 24 års ålder. Tjänstepensionen blir en viktig del av inkomsten när arbetslivet är avslutat.

Låt säga att du har en lön på 23 000 kronor i månaden och jobbar i 40 år på företag med kollektivavtal. Då uppgår ditt pensionskapital till nästan en halv miljon kronor.

I själva verket kommer summan att vara betydligt högre, eftersom du kommer att ha en högre månadslön, och värdet på det placerade kapitalet kommer att växa.

Enligt en undersökning som gjorts inför Tjänstepensionens dag i dag är det färre än två av tio arbetsgivare som pratar om tjänstepension som en förmån vid anställningsintervjun. Samtidigt rankar varannan anställd pensionen som etta bland jobbförmåner.

Du kan själv kontrollera att din arbetsgivare har betalat in pengar till din tjänstepension genom att logga in på fora.se.

Ingår i temat: TJÄNSTEPENSION 11 artiklar

Alla artiklar i temat (8 till)