Nyheter JÄMSTÄLLDHET

LO-kvinnor förlorare i pensionssystemet

Kvinnor i LO-yrken får i genomsnitt 16 100 kronor i pension, mindre än hälften av den manliga tjänstemannens pension. Det visar LO:s jämställdhetsbarometer.

Publicerad 5 mars 2020
LO-kvinnor förlorare i pensionssystemet
Deltid bidrar till att kvinnor får låga pensioner. Foto: RicardoImagen/Istockphoto
Karl-Petter Thorwaldsson. Foto: Fredrik Hjerling

– Det vi tycker är den mest chockerande siffran är vad den genomsnittliga arbetarkvinnan får när hon går i pension, sade LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson när han presenterade årets jämställdhetsbarometer.

Det är i tjänstepensionen som de stora skillnaderna skapas. För kvinnor som varit anställda i LO-yrken är pensionen i genomsnitt 16 100 kronor i månaden före skatt. Män med ett yrkesliv i tjänstemannasektorn får mer än dubbelt så mycket, 33 200 kronor.
En orsak är lönerna. LO:s jämställdhetsbarometer redovisar ”faktiskt månadslön”, ett mått som tar hänsyn till att kvinnor arbetar mer deltid än män. Den faktiska månadslönen för kvinnor i LO-yrken 2018 var bara 21 360 kronor före skatt, mot 27 435 kronor för LO:s män – en skillnad på över 6 000 kronor.

Löneklyftan förklaras till betydande del av deltidsanställningar. Av kvinnorna arbetar 46 procent deltid, bland männen är 15 procent deltidsanställda.
Pensionen påverkas också av att många slits ut i förtid, tar ut pension tidigare och får en lägre pension som konsekvens av detta.

– Ungefär 43 procent upplever besvär med smärtor i övre delen av kroppen. När man frågar ”Kommer du att kunna arbeta till pension?” är det övervägande kvinnor i arbetaryrken som svarar ”Nej, jag kommer inte att kunna det”, sade Berit Müllerström, LO:s andre vice ordförande.

Kvinnor i arbetaryrken är också mer styrda än andra. Var fjärde kan inte alls påverka sin arbetstakt, vilket ökar risken för att man inte orkar fram till pension.

Tre förslag från LO

  • Statens inbetalningar till den allmänna pensionen ska öka.
  • Tjänstepension ska tjänas in under hela arbetslivet.
  • Sjukersättningens regler måste bli mindre stränga så den som slitits ut inte ska tvingas ta ut pension i förtid.

Läs mer i årets Jämställdhetsbarometer.

Pensionerna är alltså en spegling av ett ojämställt och otryggt arbetsliv menar LO, som har flera förslag på hur läget kan förbättras.

Men utvecklingen går ändå framåt.
– Det går faktiskt åt rätt håll. Allt det vi jobbar med biter, även om det går alldeles för långsamt, sade Karl-Petter Thorwaldsson.
Under de sju år LO gjort undersökningen har andelen deltidsarbetande LO-kvinnor gått från 52 till 46 procent, och kvinnors faktiska månadslön ökar snabbare än mäns.

Nyheter BOK

Hon skriver bok om sitt fackliga liv

Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör som under flera år var aktiv i HRF har skrivit en bok om sitt fackliga liv. I juni kommer den ut.

Publicerad 13 april 2021 Kommentera
Hon skriver bok om sitt fackliga liv
Jenny Bengtsson var under flera år fackligt aktiv i HRF. I juni kommer hennes bok om den tiden. Foto: Jeanette Andersson

Berätta hur ett fackligt liv kan se ut i bokformat.
– Jag tar upp högt och lågt. Dels det fackliga strävandet på min gamla arbetsplats. Hur vi organiserade oss och tjatade på kollegor att gå med i facket, försökte få upp organisationskulturen. Alltifrån det till förbundsstyrelsen där jag satt mellan 2011 och 2017. Men också om hur Kommunalskandalen hanterades och om val på olika nivåer.
– Jag skriver också om arbetsmarknaden i stort, om sånt vi jobbade emot, som utnyttjande av arbetskraftsinvandrare och sexuella trakasserier.

Kan du ge något exempel?
– Det finns ett citat i boken: Varför ska ni slåss om småsaker? Det var en vd som sade. Då handlade det om en ob-ersättning på tvåtusen för en medlem. För honom var det ingenting, för oss var det en liv- eller dödfråga. Våra löner var skitlåga, och då är tvåtusen mycket.

Vem hoppas du ska läsa boken?
– Jag vill att man ska kunna plocka upp den här boken som icke fackligt engagerad och känna att ”det här ska jag gå med i”. Men det är ingen solskenshistoria. Jag hade själv velat ha en bok om vad man kan möta när jag engagerade mig, bland annat gubberiet i fackföreningsrörelsen. Jag skriver om män i olika roller som agerar på ett mer eller mindre sexistiskt sätt. De känns som cementklumpar i rörelsen.

Finns det något du saknar?
– När jag lämnade branschen lovade jag mig själv att inte engagera mig fackligt igen, men det höll ju inte. Så jag är fortfarande aktiv men i ett annat LO-förbund.
– Det jag saknar från HRF är alla fackliga kamrater och vår uppfinningsrikedom. Branschen brottas med problem och vi behövde hitta nya sätt att nå ut. Allt var inte bra, men en del var det tyckte jag.

Fakta

Glöden i ögonen – Facklig kamp i medgång och motgång kommer ut på Verbal förlag i juni.

Så boken är inte ett avslut på din fackliga gärning?
– Nej, jag har skrivit om mitt fackliga liv, första halvlek. Det skulle vara väldigt fint om det fanns fler böcker om hur det känns. Hur det kan kännas att ha sin första förhandling, nervositeten och osäkerheten. Det finns hur mycket som helst att berätta. Drömmen är att på sikt skriva en ungdomsbok om facklig organisering. Och en samlingsbok med fackliga berättelser. Det måste ju vara vi som skriver. Det finns reportageböcker, studier och rapporter. Men inte berättelser om det fackliga kneget.

Nyheter Permittering

Många företag vill permittera mer

Nyligen meddelade regeringen att möjligheten att korttidspermittera förlängs till den 30 juni. Hotell- och restaurangfacket, som hittills tecknat mer än 3 000 avtal om korttidspermittering, märker av företagarnas intresse.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
Många företag vill permittera mer
Den senaste veckan har HRF fått in hundratals listor från företag som vill permittera personal. Foto: Colourbox

När perioden att ansöka om korttidspermittering förlängdes ändrades också reglerna. Från och med den 29 mars kan företagare inte ansöka om ersättning i efterhand. Det här har lett till att många arbetsgivare nu kontaktar HRF.
Dessutom meddelade Folkhälsomyndigheten på torsdagen att restriktionerna för restaurangbranschen förlängs till den 2 maj, vilket sannolikt inte dämpar intresset för att permittera personal.

– Vi har fått in hundratals permitteringslistor den senaste veckan, säger Per Persson, avtalssekreterare.

Permittering

Permitteringsgraden och löneavdraget finns i fyra nivåer:

  • 20 % permittering = 4 % lägre lön
  • 40 % permittering = 6 % lägre lön
  • 60 % permittering = 7,5 % lägre lön
  • 80 % permittering = 12 % lägre lön.

Arbetsgivare har möjlighet att justera permitteringsgraden för de anställda.
Men det är viktigt, säger Per Persson, att den som är permitterad kontrollerar att löneavdraget är rätt, så att man inte går miste om lön.

– Om man upptäcker felaktigheter ska man först prata med sin arbetsgivare. Om det inte hjälper ska man kontakta sin lokala HRF-avdelning, så får man hjälp.

Hej Gäst SVEN MELANDER

”Jag har mina stamställen”

Sven Melander gillar rejäla biffar på tallriken och långa skohorn på hotellrummet.

Publicerad 9 april 2021 Kommentera
”Jag har mina stamställen”
Sven Melander – journalist, skådespelare, youtuber och författare till kokboken Upp i vikt kvickt. Foto: Karin Törnblom/TT

Hur väljer du restaurang?
– Jag har mina stamställen. Jag är traditionell, äter gärna en ordentlig biff eller någon god fisk. Men ibland bjuder mina barn pappa på middag och då blir det lite annat.

Vad får dig att återvända till ett ställe?
– Bra personal. Det är jävla roligt om folk känner igen en. Numera blir jag igenkänd, men jag gick ju på krogen innan jag var någon slags offentlig person också. 

Något speciellt som du vill ska finnas på ditt hotellrum?
– Nja, det brukar ju finnas säng, någonstans att stuva in grejerna, ett litet skrivbord och tv. Men det jag uppskattar är långa skohorn. Det behöver man när man blir äldre.

Fråga om jobbet.
102
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här